Biz Dünyanın En Zeki İnsanları mıyız SİZCE DE?

Sizce biz dünyadaki en zeki insanlar mıyız?

• Evet bizim üstümüze yok

Oy: 32 57.1%
  • Ohhoo, bizden de zekileri var. Örn. Caponlar

Oy: 24 42.9%

• Kullanılan toplam oy
    56
zeki derken bana kalırsa dahaçık kıvrak zekalıyız anlık olaylara karşı tepkimiz çok iyi diyer düşünüyorum kendi soruynlarımızı genelde kendimiz çözüyoruz...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yurt dışından yabancı birkaç iş adamı ankaraya birkaç alış veriş için gelmişlerdi... Babam yurt dışında, ve beni arayarak misafirleri gezdirmemi, istedikleri alışverişleri yapabilmeleri için uygun yerlere götürmemi istedi...
Benden önce ise buraya gelen misafirlerle görüşen babam :) oğlumun ehliyeti yok, arabayı siz kullanın, onun dışında adresleri flan bilir.. demesi üzerine, Adam; yok ben ankarada mümkün değil araba kullanamam, demiş...
Ve benim yaşım 17 idi, alış veriş için yanlarına aldıkları, hesapladıkları paranın neredeyse yarısı yine ceplerinde kalarak memleketlerine uğurlamıştım...
Ve babama beni; oğlun çok zeki, çok iyi ticaret yapıyor, çok iyi araç kullanıyor, çok iyi pazarlık yapıyor. v.s. diye anlatmışlar... :)
Ve Hangi ülke oldugunu söylemek istemiyorum, Bu gelen misafirlerimizin (2 kişiler) birisi eski ulaştırma bakanı, diğeri eski dışişleri bakan yardımcısı...
Enaniyet yapmakta istemem ama ben Asil Bir TÜRK'üm...

Zeki olmak bir kenara aslında en duyarsız insanlarıyız.Biraz kumru gibiyiz.Kedi nefesimiz kadar yaklaşanakadar farkına varmayız.Kedi dişlerini geçirdigi an harekete geçeriz.Bizleri harekete geçirmek için bir sebep bir neden gerekli.Bu bir çobana benzetilebilir mizahen.Fakat aslında yabanız biraz da.Osmanlı dahil bizi bir arada tutunmaya tam teşvik edebilecek bir güç olmadı ta ki Atatürk ortaya çıkanakadar.600 yıllık hükümdarlık da bizlere aktarılan kitaplarda okuduklarımız.Yanı başımızdaki yunan ın bile m.ö 3200 yıllarına dayanan kabilesel mazisi var.Orta asyadan gelmişizde.......Bizler anca böbürlenmeyi bilir kendimizi kandırırız.Yüzyıllardır haçlı seferlerinin,dinsel oyunların içine dünya güçleri tarafından çekilir dururuz.Tüm damarlarımız onların kontrolü altındayken baş kaldırabiliyor olmayı meziyet sayarız ama zincirleri tam olarak kırabilme onuruna hiç erişemedik :pr::pr::pr:Topraklarımızda dikkat edilirse kendi tarihimizden çok 600 yıllık son hükümdarlık sürmemize rağmen daha önceki uygarlıkların,krallıkların tarihi kalıntıları var.Madem bu kadar saygı duyuyordunuz bu kalıntılara o zaman neden onlara savaş açıp hükümlerine son verdiniz.Cevap basit.Onlardan kalanları yıkıp yerine yenilerini inşa etmek zor geldi çünki.Yalnızca bizim degil diger ülkelerle ilgili tarihi bulguların hiç birine itimad edemiyorum çünki bugünki bir olay bile yarın tarihe farklı olarak kaydoluyor.Buna şahidlik edebilecek kimse de çıkmaz yarın sorsanız.Geçmişimizden anlıyorumki ders alamıyoruz.Ve bu yüzden de bence zeki felan değiliz.

Arkadaş:rendeer:

- konşu oğlan 16 yaşında ve bizi çok seviyor, hatta rol-modeli olarak kabul ediyor. Carrefour'a gittik, kolalardan bedava çıkıyormuş kapaklarından. Ben de bir kola alıp market arabasına attım. ''naapıyon abii yaaa'' diye saldırdı ve ardından kolaları tek tek açıp kapaklarına bakmaya başladı. 2 kola da Bedava yazılarını buldu ve ''tamam hocam, bunları alıyoruz'' dedi:silent:

-Bu aynı genç, bir başka gün evimizin zilini canhıraş çaldı. Kapıyı açtığımızda, 2 kolununda ters durduğunu gördük:silent::silent: ''Abii, kollarım kırıldııı'' dedi:silent: Hastane falan derken alçılar malçılar hikaye ortaya çıktı. parkta kızlara hava atalım derkene, arkadaşları ''salıncakta sallanıp 2 takla atamazsın...'' demişler:silent: o da atamamış zati...

- O zamanlar Efes Birasının kutu olanlarını açınca tutup-açma kulubunun arkasında bedava yazanı bulunca 1 adet bedava alınıyormuş. Ben bir iki tane bedava bulup sevinmiştim. Yine arkadaşlardan biri, biranın kapak kısmını gövdeden ayırınca, alt kısımda yıldız şeklinde işlenmiş 6 adet kısım olduğunu ve bunlardan 2 adetinin Bedava yazısı olduğunu görmüş! diğerlerinde boş yazıyordu. Yani otomatik bir makine açma kulubunu basarken press de hangisine denk gelirse şans. Arkadaş bu Bedava yazılarını tırnak makası ile tıpkı kopartılımış birer kulup gibi keserek her kutudan 2 adet bedava üretiyordu. hatta yakındaki bakkal-market-tekel bayi artık yemiyordu numarayı ve minibüs ile bir kaç durak ileriye gidip ellerinde bira poşetleri ile dönüyordu:mrgreen:

- Bizim ülkede balkonlara asılı halıları çalmak için bellerine ip bağlanmış kedileri 3. katlara atan hırıslar vardı:p

- Yine o zamanlar yeni çıkmış olan LM, winston vs gibi cigaralar piyasaya ucuz fiyatları ile girmişlerdi. Marlboro, camel gibi firmalar bu rekabete rest çekmişlerdi ve Kadıköy de oturduğumuz çay bahçelerini basıp, önümüzdeki bu ucuz cigaraları alma karşılığında dolu bir paket Marlboro vs bırakıyorlardı. tam dolu ve hatta reklamcı kızlar açıp bırakırlardı masaya. Bizim arkadaşlar, Erkete salarlar, bu reklamcılar ufukta görüldüğünde, dolu bir paket ucuz cigarayı, yanlarında getirdikleri 4-5 pakete hemen bölerler ve bunları vererek 4-5 paket tam dolu Kalite cigara alırlardı:queen::mrgreen:

-Hasarlı motosikletleri bize süsleyip kiralayan ve döndüğümüzde, ''düşmüşünüz abii, maşa gitmişş..'' diyip kazıklayıp, onların verdiği fiyatlara kanmayıp sanayii ye gittiğimizde yine anlaşmalı servislerin 3 katı para istemesiyle kıçın geri dönüp kiralayıcıların kazığına oturduklarımız mııı..

Yaz yaz bitmez bizim milletin Zekası Konusunu:queen::mrgreen:

Yani 3 Kağıtçılıkta üstümüze yok :D bu bir gerçek bazı şeylerde herkesin aklına bişeylerin sahtesini yapmak geliyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 ----------

Zeka deyince su linke bir goz atmak da fayda var.

Su link

Ama bu kadar da olmaz Coq abi ya :D zekası olmayan bişeyi yola getirmek herkesin harcı değil.
aslında balıklarında vardır zekasi ???

Bi video da da japon mu, çinli mi ne balıkları eğitmiş, akvaryum gibi bişeyin içinde sağdan sola soldan sağa ip gibi bi şekilde hareket ettiriyodu.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mangala saç kurutma makinası ile hava vermek kimsenin aklına gelmez. TÜRK hariç....
kediyi yıkadıktan sonra fırında kurutmaya çalışıpta öldürende İNGİLİZDEN BAŞKASI OLAMAZ.
:)gurur duyuyorum kendimle hepimizle....
ama zor durumda kafamız çalışmayabiliyor bazen. anlık sözlerde mesela

Yani 3 Kağıtçılıkta üstümüze yok :D bu bir gerçek bazı şeylerde herkesin aklına bişeylerin sahtesini yapmak geliyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 ----------

Ama bu kadar da olmaz Coq abi ya :D zekası olmayan bişeyi yola getirmek herkesin harcı değil.
aslında balıklarında vardır zekasi ???

Bi video da da japon mu, çinli mi ne balıkları eğitmiş, akvaryum gibi bişeyin içinde sağdan sola soldan sağa ip gibi bi şekilde hareket ettiriyodu.

insanlıkta da üzerimize ırk tanımam. başka bir ırk yoktur bizden daha iyi:wiinkk:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Egitim sistemimiz Haydar uzerine kurulu oldugundan adamin baligi egitmek için aklina baska bir yol gelmemis naapsin?!!:p

Nasil dövdün lan baligi diyor?:mrgreen:

Kepçenin tersiyle diyor adam.
Daha once lepistesi dovmus, lepistes ikna olmus.
Ama yunus baligini ne yaptiysa ikna edememis.:p

abi genetik olarak ne caponlar çalışkan, ne amarikalılar aptal nede türkler zeki.
geleneksel çizgiler var, ne görürsek o şekil çalışıyo kafa.
o jetonlu makinayı yapan almanın kafa basmıyo mu sanki buzdan jeton yapmaya?

vel hasıl kelam "farkında olmayı" severim amma iki kuruş menfaat için eze eze uyanıklık yapan gördüm mü fitil olurum.

Kuvvetmira kardeşim, almanlar benim bu dünyada tanıdığım kafası çalışmayan ülkelerden biri. Videodaki erdal demirkıranın verdiği örnek gibi.
Şu anda almanyadaki insanların zeki olmasının tek sebebi türklerdir bence.
Dünyanın hiç bir yerinde kimse camını gazete kağıdı silmez.
Silen birisi olduğu zaman bilin ki kesin türk, ya da çok yakın bi türk dostu vardır.
Kaya Yanar diye almanyada çok bilinen bi komedyen var.
Was guckst du? diye programı da vardı. Türkleri kötülüyodu, ki adamda türktü, ama çoğu videosunda da türklerin zeki olduğunu inceden inceye veriyordu.
Herkesin izlemesi lazım. Almanca bilmeye gerek yok, görüntüler herşeyi anlatıyor zaten

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:10 ----------

Egitim sistemimiz Haydar uzerine kurulu oldugundan adamin baligi egitmek için aklina baska bir yol gelmemis naapsin?!!:p

Nasil dövdün lan baligi diyor?:mrgreen:

Kepçenin tersiyle diyor adam.
Daha once lepistesi dovmus, lepistes ikna olmus.
Ama yunus baligini ne yaptiysa ikna edememis.:p

Demek ki 2 balığın da tepkisi çok farklı oluyor, :D her balıkta işe yaramıyor. Aslında kendini geliştirse eğitemiyeceği balık yok yani.
Belki kitap bile çıkarır. '' Balık eğitiminde 100 Altın kural '' diye :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:14 ----------

insanlıkta da üzerimize ırk tanımam. başka bir ırk yoktur bizden daha iyi:wiinkk:

İnsanlık, misafirperverlik, Konukseverlikte olsun üstümüze yoktur.
Ama bu biraz eskidi.
Yurt dışından Geziye gelen italyan bi kadın vardı, kamyoncu kurbanı oldu.
Bi kadın daha vardı o da o şekilde kamyoncu kurbanı oldu.
Bunlar insanlıkdışı ama.
Ne yazık ki 2 kişinin yaptığı bedeli herkes ödüyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:16 ----------

Yurt dışından yabancı birkaç iş adamı ankaraya birkaç alış veriş için gelmişlerdi... Babam yurt dışında, ve beni arayarak misafirleri gezdirmemi, istedikleri alışverişleri yapabilmeleri için uygun yerlere götürmemi istedi...
Benden önce ise buraya gelen misafirlerle görüşen babam :) oğlumun ehliyeti yok, arabayı siz kullanın, onun dışında adresleri flan bilir.. demesi üzerine, Adam; yok ben ankarada mümkün değil araba kullanamam, demiş...
Ve benim yaşım 17 idi, alış veriş için yanlarına aldıkları, hesapladıkları paranın neredeyse yarısı yine ceplerinde kalarak memleketlerine uğurlamıştım...
Ve babama beni; oğlun çok zeki, çok iyi ticaret yapıyor, çok iyi araç kullanıyor, çok iyi pazarlık yapıyor. v.s. diye anlatmışlar... :)
Ve Hangi ülke oldugunu söylemek istemiyorum, Bu gelen misafirlerimizin (2 kişiler) birisi eski ulaştırma bakanı, diğeri eski dışişleri bakan yardımcısı...
Enaniyet yapmakta istemem ama ben Asil Bir TÜRK'üm...

qsTah , senin gibi Asil Türkler ile dolu olsa memleketimiz, kimseye ne boyun eder, ne de uşaklık ederdik.
Paramıza para, gücümüze güç katarız

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:20 ----------

Zeki olmak bir kenara aslında en duyarsız insanlarıyız.Biraz kumru gibiyiz.Kedi nefesimiz kadar yaklaşanakadar farkına varmayız.Kedi dişlerini geçirdigi an harekete geçeriz.Bizleri harekete geçirmek için bir sebep bir neden gerekli.Bu bir çobana benzetilebilir mizahen.Fakat aslında yabanız biraz da.Osmanlı dahil bizi bir arada tutunmaya tam teşvik edebilecek bir güç olmadı ta ki Atatürk ortaya çıkanakadar.600 yıllık hükümdarlık da bizlere aktarılan kitaplarda okuduklarımız.Yanı başımızdaki yunan ın bile m.ö 3200 yıllarına dayanan kabilesel mazisi var.Orta asyadan gelmişizde.......Bizler anca böbürlenmeyi bilir kendimizi kandırırız.Yüzyıllardır haçlı seferlerinin,dinsel oyunların içine dünya güçleri tarafından çekilir dururuz.Tüm damarlarımız onların kontrolü altındayken baş kaldırabiliyor olmayı meziyet sayarız ama zincirleri tam olarak kırabilme onuruna hiç erişemedik :pr::pr::pr:Topraklarımızda dikkat edilirse kendi tarihimizden çok 600 yıllık son hükümdarlık sürmemize rağmen daha önceki uygarlıkların,krallıkların tarihi kalıntıları var.Madem bu kadar saygı duyuyordunuz bu kalıntılara o zaman neden onlara savaş açıp hükümlerine son verdiniz.Cevap basit.Onlardan kalanları yıkıp yerine yenilerini inşa etmek zor geldi çünki.Yalnızca bizim degil diger ülkelerle ilgili tarihi bulguların hiç birine itimad edemiyorum çünki bugünki bir olay bile yarın tarihe farklı olarak kaydoluyor.Buna şahidlik edebilecek kimse de çıkmaz yarın sorsanız.Geçmişimizden anlıyorumki ders alamıyoruz.Ve bu yüzden de bence zeki felan değiliz.

:cat: :cat: :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:23 ----------

mangala saç kurutma makinası ile hava vermek kimsenin aklına gelmez. TÜRK hariç....
kediyi yıkadıktan sonra fırında kurutmaya çalışıpta öldürende İNGİLİZDEN BAŞKASI OLAMAZ.
:)gurur duyuyorum kendimle hepimizle....
ama zor durumda kafamız çalışmayabiliyor bazen. anlık sözlerde mesela

Mahsun Kırmızıgülün bir filmi vardı, adını hatırlamıyorum.
Doğulu köyden gelmiş bi aile vardı, çamaşır makinesi almışlardı. Adam bununla herşey yıkanır demişti. Evdekilerde şaşırmıştı.
Bu aile çamaşır makinesinde çocuğunu yıkamıştı. ve çok tabi ki ölmüştü.

Boğaya sormuşlar,sen neden kırmızıya kızıyorsun?.

Boğa,ben kırızıya kızmıyorum.

İyi ama,matadorun elindeki kırmızı değilmi?

Boğa,evet kırmızı,ama ben kırmızıya kızmıyorum.Kırmızıya inekler kızar.

Bak negüzel söyledin,kırmızıya inekler kızar.Ohalde sen neden kızıyorsun?

Boğa,''BENİ İNEK YERİNE KOYUYOLAR''

....

Bizleri hep inek yerine koydular,imkan verilseydi ''imkandan kasıt,EĞİTİM'' dünyanın tozunu alırdık.

Kuvvetmira kardeşim, almanlar benim bu dünyada tanıdığım kafası çalışmayan ülkelerden biri. Videodaki erdal demirkıranın verdiği örnek gibi.
Şu anda almanyadaki insanların zeki olmasının tek sebebi türklerdir bence.
Dünyanın hiç bir yerinde kimse camını gazete kağıdı silmez.
Silen birisi olduğu zaman bilin ki kesin türk, ya da çok yakın bi türk dostu vardır.
Kaya Yanar diye almanyada çok bilinen bi komedyen var.
Was guckst du? diye programı da vardı. Türkleri kötülüyodu, ki adamda türktü, ama çoğu videosunda da türklerin zeki olduğunu inceden inceye veriyordu.
Herkesin izlemesi lazım. Almanca bilmeye gerek yok, görüntüler herşeyi anlatıyor zaten

hocam benim diyar diyar gezmişliğim yok, bi bizim insanı tanırım yakinen.
mizah anlayışımızı severim,
anadoludaki saflığı severim,
bıçak kemiğe dayanınca hesapları altüst eden fırtınalı direnişlerimizi severim
mazlumun yanında olma içgüdümüzü severim

ikiyüzlülüğümüzü
3 kuruşluk uyanıklığımızı
sevmem.

zekiyiz çalışkanız demek kuru teselli.
kafa farklı çalışıyo eyvallahda alman aptal, amerikalı eblek dersen gülerim.

hocam benim diyar diyar gezmişliğim yok, bi bizim insanı tanırım yakinen.
mizah anlayışımızı severim,
anadoludaki saflığı severim,
bıçak kemiğe dayanınca hesapları altüst eden fırtınalı direnişlerimizi severim
mazlumun yanında olma içgüdümüzü severim

ikiyüzlülüğümüzü
3 kuruşluk uyanıklığımızı
sevmem.

zekiyiz çalışkanız demek kuru teselli.
kafa farklı çalışıyo eyvallahda alman aptal, amerikalı eblek dersen gülerim.

Hiç bi milleti aptal olarak sınıflandıramam zaten :D Sadece kafası çalışmayan ülkelerden biridir dedim :) Almanlar düz mantıklı çalışan insanlardır, bit yol gösterirsin ondan şaşmazlar. Araba tamirini kitaptan yapan ülkeler arasındadır, Almanya veya başka bi ülke farketmez hiç biri bizim insanımız gibi canayakın değildir.
Dünyadaki hiç bir kadan ANADOLU kadını gibi olamaz, ellerine su bile dökemezler..

Hiç bi milleti aptal olarak sınıflandıramam zaten :D Sadece kafası çalışmayan ülkelerden biridir dedim :) Almanlar düz mantıklı çalışan insanlardır, bit yol gösterirsin ondan şaşmazlar. Araba tamirini kitaptan yapan ülkeler arasındadır, Almanya veya başka bi ülke farketmez hiç biri bizim insanımız gibi canayakın değildir.
Dünyadaki hiç bir kadan ANADOLU kadını gibi olamaz, ellerine su bile dökemezler..

bunlar beyhude laflar.
canayakın olduğumuz kadar riyakar, ikiyüzlüyüz.
onu beşi bilmem, her milletin kendine has özellikleri var.
ama bizdekine zeka demem ben, uyanıklık derim.
er meydanı uluslararası arenadır, kimde ne var orda bellolur.
gerisi hikaye.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 ----------

al zeka, 20 dakika arayla açılmış konular;

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/79863-arora-ar-250-aldim-yardim-lutfen.html

http://www.motosiklet.net/forum/sat.../79866-bmw-f650-cs-benzeri-sport-touring.html

Son düzenleme:
bunlar beyhude laflar.
canayakın olduğumuz kadar riyakar, ikiyüzlüyüz.
onu beşi bilmem, her milletin kendine has özellikleri var.
ama bizdekine zeka demem ben, uyanıklık derim.
er meydanı uluslararası arenadır, kimde ne var orda bellolur.
gerisi hikaye.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 ----------

al zeka, 20 dakika arayla açılmış konular;

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/79863-arora-ar-250-aldim-yardim-lutfen.html

http://www.motosiklet.net/forum/sat.../79866-bmw-f650-cs-benzeri-sport-touring.html

Birdakkika yaaaa,nasıl oluyor şimdi bu???:silent:

Yani bugün alıyorsun ve bugün satıyorsun ülemi?doğru anladım diğilmi:queen:

he orası öylede benim noktam sorunlu dediğin motoru orijinal cart curt diye övme gayreti.
direk iteleme pozisyonu.

Arkadaş gerçekten Türk Zekasına bir örnek,
Ticaretin yeni kuralı ve en karlı işi bul olsa gerek :p
Arkadaş bi de cevap vermeyi kapatmış :) :) :)

İYİ BİR GÖZLEM, TEBRİK EDERİM :cat: :cat:

Arkadaş gerçekten Türk Zekasına bir örnek,
Ticaretin yeni kuralı ve en karlı işi bul olsa gerek :p

İYİ BİR GÖZLEM, TEBRİK EDERİM :cat: :cat:

Valla ben gözlemeyi pek sevmem,oyüzden dikkat etmemişim:p

İyide abicim şimdi bir gurup motorcunun içinde 2/3 tane kasktakmadan yol alan birisini görünce,motorcular kasktakıyo demek gibi birşey olmuş bence...

arkadaşıda kınıyorum:farao:

İyide abicim şimdi bir gurup motorcunun içinde 2/3 tane kasktakmadan yol alan birisini görünce,motorcular kasktakıyo demek gibi birşey olmuş bence...

:queen: :queen: :queen:

Öyle olan ne hocam ben anlamadım :mrgreen: :mrgreen: Fransızlaştım bi anda :)

kınamamak elde mi ? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar