Şehir içinde gazlama kadar saçma birşey olamaz herhalde.Uniqe sana özel yazmıyorum, genel olarak konuşuyorum, ama aynen dediğin gibi oluyor. Bakıyorum adam egzoz susuturucusu sökülmüş bir araçla bağırta bağırta gazlıyor gidiyor. Tin tin tin birazdan kırmızı da bekleyen arkadaşın yanındayım. Sonra sarı yanar yanmaz daha bir hevesle patinajla falan gazlıyor kalkıyor, sanki drag yarışındayız.İleride trafikte sıkışmış yanından efil efil geçip gidiyorum, aynada kayboluyor.
Şehir içinde ferrari gibi fantastik ama günlük hayatta anlamsız araçları geçtim, ambulans dahi bir ybr den önce istediği yere gidemez.Bakın ambulans diyorum dikkatinizi çekerim.Tepe lambalı, geçiş üstünlüğü olan araçlar içinde bir numara. Bu bile ufak bir motordan hızlı gidemiyor trafikte.Acı ama gerçek.Türkiye'nin Ankara haricindeki büyük şehirlerinde, özellikle merkezler eski yerleşim olduğu için, binalar motorlu araçların ihtiyacı olan yollar düşünülerek yapılmamış. Zaman içinde aralara yapılan yollar ihtiyacı karşılamaktan çok uzak. Abd de yaşıyor olsaydık commuter sınıfı bir motorun şehir içinde pek bir avantajı olmazdı. Çünkü orada herifler her yapıyı araba ile seyahati düşünerek tasarlıyorlar. Tarihleri ve dolayısı ile tarihi binaları da olmadığı için havaalanı gibi 4 şerit 5 şerit yolları var.Oturup sıfırdan boş arazi üzerine kent kuruyorlar. Ama bizde motosiklet şehir içinde büyük avantaj.Zevkten yada hobi amaçlı değil mecburiyetten motosiklet kullanan sayısı hobi olarak kullanandan daha fazla.