3500 km'deyim...Arka firen sesi bende kesilmedi ...Ustacım sende de kesildiğini sanmıyorum...

dikkat et tutmuyor olabilir...çünkü bu sesden kurtulmanın yolu yok sanırım ...
3000 bakımında önce daha az duyuluyordu sesi...ama yavaşlamak için köklemem gerekiyrdu arkayı..o derece...dikkat edesin...
önceki cızırdama konusunda da diski çiziyor olabilirsin...bi baktır bence..
frenleme çok önemli...özellikle 2 teker üstündeyken..:cat:
Haklısın dostum arka fren pek yumuşamış

Kendi başına yeterli olmuyor anca çok basınca ses yapıyor sona doğru onu fark ettim

Sağol bir ayar yaptırmalı ya da şu kara balata diyordu bir arkadaş ondan takıp denemeli. Deneyen oldu mu hiç? Sesi de kesiyormuş....
ziya27, hoşgeldin... Fotoğrafları paylaştığın için teşekkür ederiz, güzel çalışma olmuş ama artçının rahatını bozacak gibi epey

)))
Günün özetini geçeyim size...
Bugün Bodrum'dan Muğlaya gidip geldim toplamda 270 km yol yaptım. Motorum 1600km oldu

Servise gittim yağı değiştirdiler (1000km), rolantiyi ayarladılar, zincir gevşemişti artçıyla birlikte vuruyordu onu sıktılar, fren ve debriyaj kollarına yağ sıktılar, ayrıca yeni birşey çıkmış(yeni olduğuna inanmadım da) lastiğin havasını indiriyorlar sonra o sıvıyı sıkıyorlar (tutkal kıvamında beyaz bir sıvı) tekrar lastiğe hava basıyorlar. Lastiğe birşey saplandığında hemen patlamaması içinmiş. Lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum ama hadi uygulayalım dedim çünkü en azından yaz sonuna kadar güvenli gideyim. Yüksek hızda seyrederken o lastik patlarsa (Allah Korusun Kimsenin Başına Gelmesin!) çok sıkıntı yaşarız gibi geliyor bana arkadaşlar...
Bunların dışında devir saatim bozuldu sanırım. 5. Vites 80km/s hızı normalde 6.000 devirde görüyordum. Şimdi 4.500 - 5.000 arası gösteriyor. Hatta bazen 4.000 devirde 90km/s çıkıyor gibi gözüküyor motor. Motorun sesi bana pek o devirde olduğunu hissetmiyor ama sizde durum nasıl? Ayrıca bence bu motorun azami keyif veren hızı 85km/s uzun yol için daha fazla yüklenmemek lazım. Bugün hava o kadar sıcaktı ki acıdım walla motora pek yüklenemedim. Birde yağ değişiminden sonra hafif seyrettim iyice yağlansın diye...
Ayrıca arkadaşlar benzini çok iyi seçmek gerekiyor bu caracal'da hep aynı yerlerden almak lazım. Benzin kalitesi biraz kötü olsun motor gideyim mi gitmeyim mi diyor gazı alırken

Siz ne çözüm getirdiniz bu duruma?
Seyahate çıkacak olan varsa Muğla yolu berbat heryerde yol çalışması var, dikkat edin, gündüz geçmeye çalışın...
Sağlıcakla,dostlar...