Isparta'da ilginç olay

Biber gazi denen bir olay var adamın boynuna sarılcak kadar yakinlaşıyorsa orda onuda sıkabılır bütün polislerin cebinde bulunan birşey.Zaten ufak dozda bile sıksa adam kendisi durardı o halde kullanamazdi.Orda o çarpmayla büyük bir sorun çıkabılırdı.Ne kadar bilinçsizce birşey giden motosıklete atlayarak surucuye sarılmak!

Biber gazi denen bir olay var adamın boynuna sarılcak kadar yakinlaşıyorsa orda onuda sıkabılır bütün polislerin cebinde bulunan birşey.Zaten ufak dozda bile sıksa adam kendisi durardı o halde kullanamazdi.Orda o çarpmayla büyük bir sorun çıkabılırdı.Ne kadar bilinçsizce birşey giden motosıklete atlayarak surucuye sarılmak!

dikatli bakarsanız biri sıkıyor zaten. polisin geldiyini görünce kaçması yanlış

haklısın ama birde şu yönden bak arkadaşım..

Kusura bakmayın ama ben polisin çok bilinçsiz ve abartılı müdahelelerde bulunduğunu düşünüyorum.Sadece bu olayda değil pekçok olayda böyle.Millet polis korkusundan plakasızlık, ehliyetsizlik gibi basit sebeplerden hayatını riske atıyor.

Bu olayda ekip minibüsü ile gelen polis resmen ortalığı dağıtıyor.Fırlayan motor karşıdaki benzin pompasına çarpabilir, büyük bir yangın çıkabilirdi. Böyle müdahale olmaz. Yukarıda arkadaşın dediği gibi çarpmadan inip arkadaşına yardım edebilirdi.

yanlış anlama arkadaşım niyetim tartışma çıkarmak değil ama.. plakasız ve ehliyetsizlik gibi basit sebepler demişsin hadi ehliyeti anladıkta plakasızlık ne demek.. biraz düşün o motor kötü bi motor değil hızlı bir motor öyle plakasız bir motor gelip bir yakınımıza çarpsa ailemizden birine mesela ne yaparız birde plakası yok malum bulunamasa polis müdahalade sert ama o adamda kaçmasın hem suçlu hem güçlü plakasız gezenlerden nefret ediyorum istanbulda genelde hırsızlık amaçlı plakasız geziyor yada sokak arasında ralli yapan gerzekler plakalarını söküyorlar.. o gibi dengesizler yüzünden trafikte bütün motorlulara karşı büyük bir ön yargı oluyor.. plakasızların trafiğe sokak arası dahil çıkmasına karşıyım....

Kusura bakmayın ama ben polisin çok bilinçsiz ve abartılı müdahelelerde bulunduğunu düşünüyorum.Sadece bu olayda değil pekçok olayda böyle.Millet polis korkusundan plakasızlık, ehliyetsizlik gibi basit sebeplerden hayatını riske atıyor.

Bu olayda ekip minibüsü ile gelen polis resmen ortalığı dağıtıyor.Fırlayan motor karşıdaki benzin pompasına çarpabilir, büyük bir yangın çıkabilirdi. Böyle müdahale olmaz. Yukarıda arkadaşın dediği gibi çarpmadan inip arkadaşına yardım edebilirdi.

bence gayetde bilinçli bir müdahele(!) demek istediğim bana bilerek çarpıyor gibi geldi. onlar için motorsikletin üzerindeki kişi zanlı yada suçlu ama insan değil(!) o yüzden herşey mübah. o fırlayan motor ordaki bir müşteriye çarpıp yaralasa yada öldürse ne olacaktı? hesabını nasıl vereceklerdi..?

polis her alanda orantısız güç kullanıyor ve maalesef bunu kendilerine tanınmış bir hak olarak görüyorlar. o zanlı orda polislere bir güç kullanmıyor polisleri tehlikeye sokacak bir şey yapmıyor. elinde silah veya yaralıyıcı bir alet olsa bir nebze anlayacağım bu şekilde bir müdaheleyi..

benzer bir olayın videosu aşağıda var, yer ingiltere ama polisler hakkında soruşturma açılıyor.

http://video.milliyet.com.tr/Ingiliz-polisi-dehset-sacti_1_42464.htm

Son düzenleme:
bence gayetde bilinçli bir müdahele(!) demek istediğim bana bilerek çarpıyor gibi geldi. onlar için motorsikletin üzerindeki kişi zanlı yada suçlu ama insan değil(!) o yüzden herşey mübah. o fırlayan motor ordaki bir müşteriye çarpıp yaralasa yada öldürse ne olacaktı? hesabını nasıl vereceklerdi..?

polis her alanda orantısız güç kullanıyor ve maalesef bunu kendilerine tanınmış bir hak olarak görüyorlar.

benzer bir olayın videosu aşağıda var, yer ingiltere ama polisler hakkında soruşturma açılıyor.

http://video.milliyet.com.tr/Ingiliz-polisi-dehset-sacti_1_42464.htm
bu polislere soruşturma açılmıyor mu sanıyorsunuz mutlaka açılmıştır. olay medyada herşey den önce. bu ülkede en rahat soruşturma polise askere acılıyor zaten. dağdaki itin üstünde bir kaç mermi izi fazla diye askerlere yıllardı soruşturma acılıyor. askerlerimiz artık mermi sıkmaya korkuyor banada bu olaydan sonra soruşturma açarlar mı diye.
polise memura soruşturma acmasını seven sayın savcılarımız acaba neden Türk bayrağının yanına bir bayrak daha isteyen şahıslara soruşturma açmıyor.

zibidinin teki polisten kaçıyormuş
polis de yakalamış.
polis aracının vurması da benzinlik zeminlerinin kayganlığından birazda aracı sürenin heyecanından. ( bence ) ( ben kaç kere yere yapışıyordum ).
haberlerde süre olarak belli bir bölümü gösteriliyor. yazdığı gibi motosiklet sürücüsünün ilk kaçış kısmı yok. sadece polisin çarptığı kısmı var.
belkide ilk kısmı gösterseler kaçarken polise yaptığı el kol hareketleri de gözükecek.
bazı yorumlar bana göre yanlış burası iki giriş çıkış yolu olan bir benzinlik. tek bir oto ve az sayıda polisin yapa bileceği en iyi iş.

motor neden plakasız eşşek niyetine satılan cinli motorlardan değil söz konusu motosiklet bir hız canavarı, ne yapacaklardı. sen kaç biz kovalayalım heyecan olsun mu diyeceklerdi.
o motor belkiden buradaki arkadaşlardan birinindi ve çalındı.
belkide üstündeki şahıs aile boyu tanınan bir suç makinesi idi ve orada görüldüğü gibi yakalandı.
medyanın yönlendirmelerine, şahısları acındırmalarına, duygularımızı kontrel etmelerine müsaade etmeyelim arkadaşlar. olayın öncesini ve sonrasını isteyelim. biz talep ettikçe bunu bize verirler sonuç da arz talep meselesi.

sonuç bahsettiğiniz gibi arz yada talep meselisi değil. olayda medyanın bir yöneldirmeside yok farkındaysınız haber başlığıda objektif. burdaki herkes gördüğü şey üzerine yorum yapıyor. yukarıda yazdığınız şeylerin bir çoğu varsayımdan ibaret. varsayım olmayan ve gözle görrülen şey ise polisin orantısız güç uyguladığı ve havada uçan o motosikletin tesadüf eseri kimseye zarar vermemiş olması.

o minibüsü kullanan polis memuru kendi meslektaşınıda ezebilirdi.

ya bu arada sanırım bira fazla hızlı gittim. duygusay bir anımdayım. ama her vesileyle polise askere v.b kişilere tü kaka denmesi sinirimi bozuyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:33 ----------

sonuç bahsettiğiniz gibi arz yada talep meselisi değil. olayda medyanın bir yöneldirmeside yok farkındaysınız haber başlığıda objektif. burdaki herkes gördüğü şey üzerine yorum yapıyor. yukarıda yazdığınız şeylerin bir çoğu varsayımdan ibaret. varsayım olmayan ve gözle görrülen şey ise polisin orantısız güç uyguladığı ve havada uçan o motosikletin tesadüf eseri kimseye zarar vermemiş olması.

o minibüsü kullanan polis memuru kendi meslektaşınıda ezebilirdi.
poliisin görevi yakalamak size sorarım bir minibüsün bir kaçda adamın var.
sen nasıl yakalarsın.
sanıyormusun ki herşey filimlerdeki gibi oluyor. oturup da durum analizi mi yaptılar.
yer: benzinlik
bir otobus mazot alıyor
bir kaç otobus yolcusu ve kaptan cıkmış benzinlikte dinleniyor. ve sigara içiyorlar.
benzinlinin iki girişi ve çıkışı var. falan diye
biri şahsı görmüş dalmış mevzuya diyerleride anca yetiş miş motorun birilerıne çarpıyorsa,
polisi görünce motou çalıştıran düşünsün. polis olaya motoru ucuralımda bir kaç kişi zarar görsün niyetiyle girdiyini hiç san mıyorum.
evet sadece gördüklerımız üzerine yorum yapıyoruz.
benım dediyimde o madem benzinliye daha öncede girdi polisi görünce işkillendi ve oradan uzaklaştı ( belkide yanına para almadıgını fark etti cüzdanını almak için izin istedi )
bu kısmı neden göstermıyorlar zat diye polisin adama sarılışını ve minibüsün çarpışını gösterıyorlar.

Son düzenleme:
askere açılan soruşturmaların sebebi çok çok ayrı. bu konuyu burda tartışmayalım çünki yeri değil ve içeriği siyasi. haksız açılan soruşturmalarla ilgili görüşlerinize katılıyorum. fakat bu görüntüdeki polis müdahelesini aşırı buluyorum. görütüdeki ilk polis motoru devirerek zanlıyı zaten etkisiz hale getirebilirdi. tabiki polisin art niyeti olmayabilir ama yapacağı eylemin sonunu düşünebilmesi lazım. biz bu insanlara yeri geldiğinde canımızı emanet ediyoruz.

Son düzenleme:
benzınlıkte polisin sarılışını ve sonrasını çeken kamera daha öncesını çekmiyormuydu. öncesini de yayınlasınlar can kurban.
bizim burada bir olay yaşandı belki hatırlarsınız polis kasaya esrar gibi bir şey koydu gibi günlerce haber yaptılar. o olayın takibini yapan oldu mu? mekan sahibi şahısın ifadesi var evet kasaya ben onu koymuştum diye. bunu hiç bir haber kanalı yayınlamadı. olaydan günler sonra sivri zekalının biri akıl verıyor bunları haber kanallarına servis yapıyorlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:48 ----------

askere açılan soruşturmaların sebebi çok çok ayrı. bu konuyu burda tartışmayalım çünki yeri değil ve içeriği siyasi. haksız açılan soruşturmalarla ilgili görüşlerinize katılıyorum. fakat bu görüntüdeki polis müdahelesini aşırı buluyorum. görütüdeki ilk polis motoru devirerek zanlıyı zaten etkisiz hale getirebilirdi. tabiki polisin art niyeti olmayabilir ama yapacağı eylemin sonunu düşünebilmesi lazım. biz bu insanlara yeri geldiğinde canımızı emanet ediyoruz.

aslında haklısın burası buna müsait bir yer değil. ama onlarında insan olduklarını unutmayalım. üniformasız bisürü aptal bize çok daha fazla zarar veriyor.
sanırım bu konuyu karşılıklı kapata biliriz.

nasil bir sacmalik anlamadim polisi goroyor izin isteyip kaciyor sonra 45 snye dolasip tekrar benzin almaya geliyor yakalaniyor poliste ayar olmus bu duruma sanirim motorun firladigi yerde birsey yok hava falan var gerci adam sigara ictigine gore kasitli vurduysa arkadasina zarar verebiirdi digeri bence herseyi hakediyor birine birsey yapsa sorumlusunu bulamazsin birde ozellikle hirsizlik kapkac olaylari icin plaka cikartiyorlar bir suclu olabilir birok ihtimal var gerci

nasil bir sacmalik anlamadim polisi goroyor izin isteyip kaciyor sonra 45 snye dolasip tekrar benzin almaya geliyor yakalaniyor poliste ayar olmus bu duruma sanirim motorun firladigi yerde birsey yok hava falan var gerci adam sigara ictigine gore kasitli vurduysa arkadasina zarar verebiirdi digeri bence herseyi hakediyor birine birsey yapsa sorumlusunu bulamazsin birde ozellikle hirsizlik kapkac olaylari icin plaka cikartiyorlar bir suclu olabilir birok ihtimal var gerci

aynen katılıyorum birinin canını yaksa bulunamayacak keşke istanbuldada plakasız motorları toplasalar gerçi bir ara yunuslar plakasız motorlara göz açtırmıyordu ama şimdi bu uygulama biraz gevşedi... 3 ay kadar önce iki yunus karşı sokaktan geliyorlarda mahalle arası beni durdurdu sadece plaka varmı diye baktı ve tamam dedi gittiler yoluna...

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gördüğünüz arkadaş yani motosikletli arkadaş arkadaşım olur ben tatildeydim yeni duydum olayı bu gun kendisinden. motor çalıntı demişler onun üzerine ait motosiklet , sabıkalı demişler hayatında bir tane biel suç işlememiş biri , o nasıl bir ökz lütürki o motora öyle çarpabiliyor ne kadar cahil insanların kontrolu altındayız görünüz! ve kopan arkadaşlara sesleniyorum fazla kopmayın başınıza gelirse anlarsanız !

arkadaşınız olduğu için koruma güdünüzü anlıyorum. madem arkadaşınız, niye polisten kaçma gereği duyduğunu da anlatıverseniz de olay biraz daha aydınlansa keşke.

motor çalıntı değil, arkadaş sabıkalı değil, her şey yolunda ama polisten kaçma isteği var. niye?

kanunla açık, kolluk kuvvetleri durdurduğunda duracaksınız, kaçmayacaksınız. kaçmaya kalkmak, en azından bu kanunu çiğnemektir. kaçma eylemi varsa, kaçma eylemi kendi başına suçtur zaten. ehliyetli, kasklı, plakalı, ıvırlı zıvırlı olması farmetmez. sadece kaçma eylemi bile tek başına suçtur ve müdahale için yeterlidir.

Her ne şekilde olursa olsun polisten kaçan birinden bahsediyoruz.

Polis dur dedimi duracaksın arkadaş.

Dalga gecmeyeceksin. Plakasız arac demek terörün had safhada oldugu bir ortamda basit bir olay değildir.

Polisin davranışında bi anormallik aramamak lazım. Neticede polisi görünce kaçan birinde art niyet olduğu anlamına gelir. polise karşı mukavemet uygulaması zaten bir başka art niyet göstergesidir.

Araç plakalı olsaydı ve sürücü de kaçmaya çalışmasaydı polis neden bu şekilde davransın ? Manyakmı bu adamlar

Sayın yamyamaha
Yaptığınız tüm yorumlara katılıyorum.

Bizim polisimiz diğerleri gibi uzaktan silahını doğrultup DUR YOKSA ATEŞ EDERİM demiyor. Sarılarak,darp ederek,sağlıklı bir şekilde yakalamaya çalışıyor.

Keşke diğer yabancı ülkelerdeki gibi olsa.

Uzaktan silahını doğrultsa, "Dur yoksa ateş ederim" dese, kaçanı vursa. O zaman Polise daha çok saygı duyulur,kavga edenleri ayırmaya çalışırken bıçaklanmazlar,parklarda uyuşturucu kullananları yakalamaya çalışırken vurulmazlar.

Unutmayın ki ;

Polisler bizim için çalışıyorlar,bizim için şehit-gazi oluyorlar,bizim için çocukları yetim kalıyor. Biz de onlara haklı-haksız sorgulaması yapıyoruz. Yazık bize.

Unutmayın ki ;

Polisler bizim için çalışıyorlar,bizim için şehit-gazi oluyorlar,bizim için çocukları yetim kalıyor. Biz de onlara haklı-haksız sorgulaması yapıyoruz. Yazık bize.

Söylediklerinizin bir kısmına katıldım ancak burasına da takıldım... Emin misiniz diye sormak istiyorum. Gerçekten polislerimiz(büyük çoğunluğu) BİZİM İÇİN mi çalışıyor? Yani herkes bu millet için çalışıyor biyerde, teoride de polisler belki en çok çalışanlardan biri ancak GERÇEKTE de böyle mi?

Yani polislerimizin büyük çoğunluğu "ben polis olayım da elimde bir güç olsun, sıradan biri gibi yaşamaktan da fazlam olsun, bu gücü de kendi çıkarlarıma göre de kullanırım yeri geldiğinde, hem beni kollayacak birileri de olur arkamda gerektiğinde..." şeklinde düşünmeyip "ben polis olayım da bu vatana millete faydalı olayım, insanların canını malını koruyayım kollayayım, gerekirse canımı tehlikeye atayım çoluğumu çoluğumu yetim bırakayım, amirlerim baskı yaptığı için yada rüşvet için değil de trafiğin güvenliği ve düzeni için trafik cezası kesmek üzere geceleri nöbetlere kalayım..." gibi düşünerek mi bu mesleğe başvuruyorlar yani?

Kimse kizmasin hemen... Ama eger "ozcan" arkadasimiz gibi genelleme yaparsak ben polis memurlarimizi uzulerek ilk kategoriye daha yakin goruyorum.

işte vitesli motor kullanmanın zararları :mrgreen: scooter olsa 10 kere uzardı ordan vitese takıpta uzayamadı bir türlü , ayrıca büyük bir tesadüf eseri polis arkadan tıklattığı anda motorcu da debriyajı bıraktı ve bence motor %90 kendisi fırlayıp gitti.. polisin koştuğunu gördüğü halde uzayamaması çok feci bir durum yhaa :queen:

polis kimseyi nedensiz o şekilde yakalamaz. Hırlımı hırsızmı teröristmi allah bilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar