motul zincir yağı hakkında...

arkadaşlar bugün motul factory line sprey zincir yağı aldım. üzerindeki uyarıları okurken zincirin sadece içten yağlanması gerektiğini özellikle dıştan uygulanmaması gerektiğini okudum. bana söylenen hem içten hem dıştan sprey uygulanıyor. bu konularda acemi olduğum için doğrusu nedir acaba size sorayım dedim. saygılar.

oğuzhan

İçten derken tam olarak neresi? Zincirin dişliyle birleştiği yer mi? bende hem içten hemde dıştan yağlıyordum. hatta en son biraz abartmışım damlamış yere ön tekere bulaşmış. Yatırıyodum motoru son anda topladım.

İçten derken tam olarak neresi? Zincirin dişliyle birleştiği yer mi? bende hem içten hemde dıştan yağlıyordum. hatta en son biraz abartmışım damlamış yere ön tekere bulaşmış. Yatırıyodum motoru son anda topladım.

arkadaşım biraz abartın gibime geldi fazla yağalamanın nasıl ön tekere kadar varıyo doğurusu çok merak ettim yani.
motosiklete binmeden once yağalaman gerekiyosa zinciri içten yağalarsın ama spreyin en sağılıklı yağalama şekli içten veya dıştan fark etmez yağalarsın ve en az bir saat durması gerekirki yağı ozaman çok iyi bi şekilde kendi kendine yayılır ve hareket ettiğin zaman sıçramaz ve daha uzun süre kalır zincirde.:cat:

selam.A.,
zincir spray kutusu iyice calkalandiktan sonra, takili degil ise uzun yag cubugu takilir ve besigine kaldirilmis haldeki mopedin, bir el ile tekerlek yavas yavas cevirilirken, spray memesi(cubugu) zincirin ic kismina elemansal disliden 10cm uzaktan, tasarruflu bir sekilde bir tur cevrilene kadar yaglanir.

kolay gelsin

selam.A.,
zincir spray kutusu iyice calkalandiktan sonra, takili degil ise uzun yag cubugu takilir ve besigine kaldirilmis haldeki mopedin, bir el ile tekerlek yavas yavas cevirilirken, spray memesi(cubugu) zincirin ic kismina elemansal disliden 10cm uzaktan, tasarruflu bir sekilde bir tur cevrilene kadar yaglanir.

kolay gelsin
Paşam doğrusunu detaylı bişekilde yazmış..Bilgiler için tşkler...:rendeer:

Arkadaşlar selamlar..

Zincir yağının hangi zaman ve ya km aralığında tekrarlanması gerektiği hakkında bilgi sahibi olan varsa paylaşabilir mi?

Arkadaşlar selamlar..

Zincir yağının hangi zaman ve ya km aralığında tekrarlanması gerektiği hakkında bilgi sahibi olan varsa paylaşabilir mi?

Kesin bir km vermek yanlış olur ama en az 300 ve en fazla 500 km'de bir yağlama genel kabul görür.

Yağlama zamanı yağın kalitesine, genelde katedilen yolun asfalt veya topraklı vs olması durumuna göre değişir. Dolayısıyla, zincirin durumu zaten herhangi bir km beklenmeden sıklıkla kontrol edilmelidir, böylece yağlama gerekip gerekmediği kolaylıkla belirlenebilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar