Elinde ölçü aleti varsa kablolardan başlıyarak geriye doğru takip et , elbet yakalarsın sorunu...
bobine elektrik gelip gelmedigini nasıl tespit ettin? bobinden bujiye gelen kabloda arıza olabilir onu baska bi kablo ile dene öle direk bilemezsn onu. eger baska kablo ile denedikten sonra gene elektrik gelmiyorsa bobine gelen kabloları kontrol et.
o tip motorlarda sigorta yandığında motor elektiriğide kesiliyor akü kapağını aç orda sigorta paneli veya tek bir sıgorta olucak o sigortayı degiştir arba elektirikcilerinde bulabilirsin yanıp yanmadığını gözünle görebilirsin ortasındaki köprü balantı kopmuş olur nese sorunun muhtemelen bu kolay gelsin...
merhaba ,
moturun sigortasında sorun yok çünkü sinyaller ve far çalışıyor.Sigorta olsa bunlar çalışmaz
kablonun saglam oldugundan eminsen bobine gelen kabloları kontrol et.onlardanda eminsen elektronik (manyato) kontrol et. motorn ne pek bilmiyorm kesin bsyde sölüyemiyorm o yüzden
işte normal sistemlerde ole olur ama madde in chına olunca oluyor motorun sıgortasına bak marş bile basar merak etme xD
hemen motorun yanına gidip sigorta yerine bi kablo takıp denemende fayda var sonra gelip bana tesekkur edebılırsın...
hemen motorun yanına gidip sigorta yerine bi kablo takıp denemende fayda var sonra gelip bana tesekkur edebılırsın...
merhaba ,
dediğim gibi sorun sigortada değil ..Ne yazık ki teşekkür edemiyorum![]()
merhaba ,genelde sıgrta olur bızzat yasadıgımız bır durum marş dahıı basıyor elektırık olmuyor iyce kontrol ettınmı kısa devre olabılırmıı bıryerde sıgortayıı yakan yada taktıgında salam kaldımıı...
hocam enduksıyon bobınını kontrol ettınmi yasadıgın sıkıntı ıle çok karsılastım çözeriz
merhaba ,
buji bobinini söyleyorsun sanırsam kontrol etdim elektirk akımı onada gelmiyor .
CDI sandım ama ondada sorun yokşaşırdım kaldım
merhaba ,
buji bobinini söyleyorsun sanırsam kontrol etdim elektirk akımı onada gelmiyor .
CDI sandım ama ondada sorun yokşaşırdım kaldım
buji bobini ne yahu nereden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri?adı endüksiyon bobini'dir.buradan hiçbirşey olmaz,ilk mesajımda niye akü dedim biliyor musun;gıcıklığına.hem yardım istiyorsun hem de hiçbirşey yazmamışsın,ne sinyal veya far yanıyor demişsin ne bişey...madem sorununa çözüm arıyorsun adam gibi herşeyi yaz,yine de buradan olacak gibi durmuyor götür birisine.
ozmn tek çare statör drek motorun elektırık cıkıslarına bakale: