Evet 1,5 mm yazmam gerekirken 1,5 cm yazmışım zaten bir balatanın inceliğide yaklaşık o ayardadır. Ben faydasını gördüm diyebilirim vites geçişlerinda debriyaja daha hafif dokunuyorum kolayca geçiyor.Motorun sol kapağını sökünce debriyajı da sökmen için bir anahtar gerekiyor piyasada bulabilirsin. Eğer sökersen kesinlikle bu anahtardan başka bir yöntem deneme. Balatalarına ve arasındaki plakalara iyice bak kararma ve kopma varmı toplam 6 balata olması gerekiyor. Balataların tersi ve yüzüne dikkat et. Contanı da takarken eski contayı kapaktan maket bıçağıyla güzelce bir kazı. Bu far olayınca daha önce de yazmıştım gerçi kanuni tiger 250 lerin farı direk oluyor hem çok büyük ve beyaz ampül takılabiliyor. Gece yolculuğunda önünüz şımbıl şımbıl aydınlık oluyor. 12 V 7 Amperlik bir akü motorun elektrik tertibatına en uygun aküdür.Amperi yüksek olduğunda mesala 12 14 -16 gibi motorun şarj dinamosu bunu dolduracak akımı zaten üretemeyeceğinden alternatörüde zorlayacaktır şarj manyetosunun sargılarıda kısa zamanda kararmaya başlayacaktır. Sis farları konusunda da kesinlikle koruma demiri taktır dostum çok yakışıyor ve sis farı taksan bile 7 amperlik akü hepsini kaldırır. Yanlız farların krom olmasına dikkat et yağmurda paslanmazlar ve şıkır ıkır parlarlar. Motorcu arkadaşlar halen ocaklar tatil köyünde bir çadırım boş duruyor bu tarafa gelmek isteyen 2 motorcu arkadaşım misafirim olabilirler.
kpss bitti nihayet 2 gün girmeyince sayfalar atlıyor heheheh:queen::cat:
anladığım kadarıyla 6 balata yerine balata koysam aynı işlevi görecek.
zaten şu sıralar zaman meselesinden dolayı sadece aylık bakım yapıyorum.
iki buçuk aydır mct kullanıcısıyım ve motorda yapılması kesin değişiklikler bence şunlar
1. Arka dişli 32tl ile değiştirilmeli zira 5. viteste 110la veya 100le giderken yoruluyor insan
2. Far kafası değişmeli komple yahut sis farı takılmalı ülkemin yolları köstebek yuvalarıyla dolu olduğundan gece bol bol girmemek için ve araçların sizi farketmesi için şart
3. Mutlaka cam takılmalı rüzgar sesi kesilsin diye bombeli cam tavsiyedir
4. Sürücü koltuğunun süngeri değişilmeli ve yolcu koltuğu genişletilmeli
5. Titreşim için ise yapılabilecek en iyi şe tüm vidalara kaucuk conta koymaktır eski motorda bazı yerlerine yaptım epeyce etkili olmuştu.
Ankaralı mctciler ekleyin görüşelim tanışalım mctlerimizle ilgili sohbetler edip birbirimize bildiklerimizi aktaralım
[email protected]