Akü şarj sorunu

Merhaba arkadaşlar. Bende bir motor alarak aranıza katıldım. Mondial 100 UKH motorsikletim var ve gayet memnunum fakat geçen akşam birden farlar cılız yanmaya başladı. Servise götürdüm akünün şarj edilmeden takıldığını şarj edilmesi gerektiğini söyledi ve yaklaşık 3 saat şarjda durması gerektiğini belirtti.

O kadar zamanım yok maalesef. Motoru çalışır vaziyette bıraksam akü ne kadar zamanda şarj olur ?

Sevgili kardeşim motosikletin hatırlı olsun,şunu aklından çıkartma:motosikletinin eküsünde hiç enerji kalmasa bile ayak marşın var o ayak marşı ile motosikletini çalıştır ve işine git ,eğer motosikletinin şarj sisteminde arıza yoksa akün dolacaktır,şarj sisteminde arıza varsa akü dolmaz.yok eğer şarj sistekinde biarıza yoksa ve akün gene kısa zamanda deşarj oluyorsa elektrik tesisatında bir yerlerde kaçek (kısa devre) vardır ,bilesin:cat:

Merhaba arkadaşlar. Bende bir motor alarak aranıza katıldım. Mondial 100 UKH motorsikletim var ve gayet memnunum fakat geçen akşam birden farlar cılız yanmaya başladı. Servise götürdüm akünün şarj edilmeden takıldığını şarj edilmesi gerektiğini söyledi ve yaklaşık 3 saat şarjda durması gerektiğini belirtti.

O kadar zamanım yok maalesef. Motoru çalışır vaziyette bıraksam akü ne kadar zamanda şarj olur ?
çalışma ile akü çok dolacağı söylenemz kullanmazk lazım aslınd....
Sevgili kardeşim motosikletin hatırlı olsun,şunu aklından çıkartma:motosikletinin eküsünde hiç enerji kalmasa bile ayak marşın var o ayak marşı ile motosikletini çalıştır ve işine git ,eğer motosikletinin şarj sisteminde arıza yoksa akün dolacaktır,şarj sisteminde arıza varsa akü dolmaz.yok eğer şarj sistekinde biarıza yoksa ve akün gene kısa zamanda deşarj oluyorsa elektrik tesisatında bir yerlerde kaçek (kısa devre) vardır ,bilesin:cat:

şarj tutmayan akü vardır.. kaçak için o aküyü ölçtüğün voltmetreyi stop haline iken önce akü takılı sonra sökük şekilde ölçersin.
kaçak olsa o değerler çıkmaz..
14
13 bunlar normal değerler. sen akünü değiştir.
geçen yıl bobin bile değiştirdim ben.

slm arkadaslar bnde 1998 model mz 301 var fakat bu aralar sarjnda problem var ılk zamanlar 5 bin devrı gecınce sarj lambası yonıyordu ve elektrnonık devır gostergesı 2 bın devre dusuodu smdı ıse motor hıc sarj etmıyor aku doluyken calısıyor bıtınce stop edyor bdaha calısmıyor akuyu dolduruyorum ole calıstrıyom bıtene kadar calısıo komurlere baktım bı sorun yok bana yardımcı olursanız sevınırım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:26 ----------

arkadaslar yokmu yardımcı olacak kımse

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar