127 km/h ile radar, sonuc : 270 TL

tam 1 sene kadar önce 153 ile radara girdim .. aynen sana olan banada oldu eve geldi allı pullu resimli vesikalık ... deli oldum .. o gün bu gündür plakamı gizliyorum... madem insanları boyle keriz yerine koyuyolar .. bende bi hal çaresine baktım kendi çabımda ..

bomboş otoban .. 90 la b itermi .. madem hız limiti var yasak .. üretmesinler abi .. 1200cc 350 kadranda koymasınlar .. arabaları da kısıtlasınlar 100 km ye .. varmı .. bak bakiim kim geçiyo hız limitini ..

haa yolda radar görüncede inadına gaza basıyorum ..

+1-:cat::cat::cat::cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi senin bir depo benzinin benim 1 aylık benzin masrafım..:p

sanagomazbanagor:queen:

merak etme kurye benzini kullanıyorum .. litresini 1,5 tl den alıyorum .. .sen benden daha fazla yakıyosun yani..

sana zahmet bi istatistik çıkarıver 36.000 km yapmışım .. kaç depo benzin harcamışımdır ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tamam abi kızma hemen servetinin çetelesini tutmayoz:)

Hiz limiti konsunda yapacak bir sey yok.Bazi ulkelerde durum burdan cok daha siki ve kontrollu. Amerika olsun yada avrupanin belli bolgeleri olsun her 30km de bir otomatik fotograflayan radarlar vardir. Kucucuk bir kutudur ve gormeniz o hizla cok zordur. Orda arabanizin ferrari yada Honda olmasi kimseyi baglamaz, Hiz siniri hiz siniridir. Bu dogru bir yaklasim. Yol bitmiyor ise yola cikma. Bin ucaga hizlica git. Otobanlar hiz zevkinin tatmin edilecegi bir yer degil. Bunu konusmak bile yanlis. Hem araba icin hemde motor icin gecerli.

Ama buna nazaran 1300cc gucunde bir motorun arabadan daha az hiz limiti olmasi kanunda ciddi bir eksiklik. Yurt disinda 500cc ustu diye ayriliyor. Bu motorlarin hiz limiti arabalar ile ayni. Ama hepsi bu , kadranda 300 yaziyor diye daha fazlasini istemek yanlis. Fabrika uretmesin yada bayi ithal etmesin yada ulke ithalatini yasak koysun demek te yanlis. O zamanda ne gaddar bir ulke diye aglardik.

Eger fedrasyon adam gibi kucuk ama islevsel pistler acar ise. Insanlar hiz zevkini orda tatmin eder , otobandada sadece ulasim amacli gider

Türkiyedeki yollarda 250-280 gidince cezayı azrail kesiyor.:cherry:
(Her türlü çapta delik otabanlarımızda mevcut malum):pr:

Aynen katılıyorum. Forumdaki taziye haberlerinin büyük çoğunluğu race tarzı motorda ölenlerle ilgili. Eğer 250 ile gidiyorsan ölümü göze almışsın demektir. 200 küsür ile patlayıp göçenlere zerre kadar üzülmüyorum, ailelerine üzülüyorum.

Geçmiş olsun, bende izmit gişeleri yakınında yemiştim 124km ile muhtemelen aynı yerde ceza yedik, erken ödersen 202 liraya düşüyor.

Obarey.... Ben motoru aldığım gün ordan yaklaşık 200'le geçtim.... Yandık desene...

Bu ülkede güzel şeylerin de olduğunu görmek beni mutlu ediyor. İki defa daha ceza yersen bir daha 100 ü geçmezsin. Amaç da o zaten.
Ya hız limitine uyacaksın, uymak istemiyorsan da paşa paşa cezanı ödeyeceksin.

Komik düşündüğünüzün farkında mısınız? Asgari ücretin yarısı kadar aşırı hız cezası mı olur? Bu adam cezayı mı ödeyecek karnını mı doyuracak? Önemli olan bilinç ise eğitimle kazandırılmalı. Ayrıca 127 km dediğiniz gibi aşırı hız değil o güzerhata. Zaten otomobiller için sınır 120km. Eğer otomobil olsaydı bu cezayı yemeyecek itiraz edebilecekti. Çünkü cihazların da sapma payı var. 7km için kimse ceza yazamaz. Ama çok düşünceli yöneticilerimiz sınırımızı 70 km yaptığı için dediğiniz gibi 100 km ile de gitse sizin deyiminizle paşa paşa ödeyecekti cezasını. Eğer kurallarsa uyulması gereken; 100 km, hız sınırının neredeyse %50 üzerinde.

Çok geçmiş olsun... Aynı makbuzdan bendede bir tane var arabayla yedim ve ödemedim..
Moglininde dediği gibi asgari ücretin yarısı kadar bir cezanın sadece hızlı gittiği için bir insana yazılamaz.. Ayrıca birde şöyle bir husus var benim makbuzumda Hız sınırını %30 dan fazla aşmak yazıyor.. Ben fren yaptım radarı görünce hızımı düşürebildiğim kadar düşürdüm fakat saniyeler içinde olduğu için 147 ile girmişim radara.. Polisle konuştuğumdada orada hız limitinin 50 km/h olduğunu ögrendim ve 55 -70 ile geçtiğim zaman 130 lirayı, 71 ile geçtiğimdede 270 lirayı kilitleyeceğini açık ve net olarak izah etti..
yani 71 le geçmekte aynı para, 220 ile geçmekte aynı para olduğu için yolumun geri kalan kısmını 140-180 km.h ile tamamladım..
Ve radarların koyulduğu yerlere dikkat ederseniz, tam bir tuzak olduğunun farkına varırsınız.. İstanbuldan çıktım çankırıya kadar sorun yok.. Tosyadan girişi yaptım, ve 9 saat boyunca 40-60-70 km. hızla gittim sivasa varana kadar.. Yollar rezalet, çalışmalar vardı, hele tokat tarafı tam bir faciaydı, neyse erzincana bir çıktım 9 saatin ardından Kaymak gibi yol :) oh dedim sanırım geç kalmayacağımm.. Derkennn refahiye ilçesine 10 km. kala, anladımkii bize hiçbirşeyi bedava yedirmezlermiş :)

Hızlı gitmenin kurallara uymamanın tabiki bahanesi olmaz ama kural ne derece adaletli bunu tartışmak lazım. Avrupa'da bildigim kadarıyla motosiklet ile otomobil hız limitleri aynı ayrıca motosikletin geçiş üstünlügü gibi extralarıda var.

Peki bizde;

Resmen traktör ve ile aynı kategorideyiz.Yani tır kamyon otobüs gibi türbülanslarından dolayı bizi zor duruma sokacak araçların tamamından yavaş gitmemiz gerekiyor. Bildigim kadadrıyla başka bir ülkede böyle bir uygulama yok.

Şu motosiklete 70 km hızı reva gören yetkilileri sadece 1 günlügüne artçı alıp o tırların otobüslerin kamyonların arasında mücadele etmenin nasıl bir duygu oldugunu tattırabilsek bu sorun çözülür ama malasef okadar dahi cesaretlerinin oldugunu sanmıyorum.

Evet kurallara uyalım aşırı hız yapmayalım ama dedigim gibi kural ne derece adaletli? Hız limitleri konusunda onlarca ülkenin düzenledigi kuralları var ve ben hiç birinde şehirler arası yolda, duble yolda motosiklet için 70 km hız sınırlamasını görmedim.

Biz yetkililerden "motosiklette hız sınırlaması olmasın akşama yardıra yardıra gazlıyalım." demiyoruz. Tabiki güvenlik için hız sınırlaması olmalı ama bu bizi traktör kategorisine koyarak olmaz.Avrupada oldugu gibi motosiklet ile otomobilin hız limiti aynı olmalı!!!

Obarey.... Ben motoru aldığım gün ordan yaklaşık 200'le geçtim.... Yandık desene...

Komik düşündüğünüzün farkında mısınız? Asgari ücretin yarısı kadar aşırı hız cezası mı olur? Bu adam cezayı mı ödeyecek karnını mı doyuracak? Önemli olan bilinç ise eğitimle kazandırılmalı. Ayrıca 127 km dediğiniz gibi aşırı hız değil o güzerhata. Zaten otomobiller için sınır 120km. Eğer otomobil olsaydı bu cezayı yemeyecek itiraz edebilecekti. Çünkü cihazların da sapma payı var. 7km için kimse ceza yazamaz. Ama çok düşünceli yöneticilerimiz sınırımızı 70 km yaptığı için dediğiniz gibi 100 km ile de gitse sizin deyiminizle paşa paşa ödeyecekti cezasını. Eğer kurallarsa uyulması gereken; 100 km, hız sınırının neredeyse %50 üzerinde.

Hayır , otobanda hız sınırı motosikletler için 90. %10 toleransı ile 99 .. Yani %50 üzerinde değil. 100 ile gitseydi ceza yemezdi. Ama otomobiller ile aynı hız sınırına sahip olmamız gerektiğine ben de katılıyorum. Ayrıca aşırı hız cezası bende çok daha fazla olmalı . İnsan hayatının değerinin yanında 270 tl nedirki ??

devlete para yedirmeyin plakanızı gizleyin .
Burası türkiye .

Hayır , otobanda hız sınırı motosikletler için 90. %10 toleransı ile 99 .. Yani %50 üzerinde değil. 100 ile gitseydi ceza yemezdi. Ama otomobiller ile aynı hız sınırına sahip olmamız gerektiğine ben de katılıyorum. Ayrıca aşırı hız cezası bende çok daha fazla olmalı . İnsan hayatının değerinin yanında 270 tl nedirki ??

o sizin %10 tolerans dediğiniz olay, sanıyorum polisin insiyatifindeki birşey.. Ancak sollama anında yada tehlikeli durumlarda hızınızı limitin %10 üzerine çıkartabilirsiniz.. Dümdüz yolda radara girdiğimizde %10 hikayesini bazı polislere anlatamayız gibi geliyor bana.. :silent:

o sizin %10 tolerans dediğiniz olay, sanıyorum polisin insiyatifindeki birşey.. Ancak sollama anında yada tehlikeli durumlarda hızınızı limitin %10 üzerine çıkartabilirsiniz.. Dümdüz yolda radara girdiğimizde %10 hikayesini bazı polislere anlatamayız gibi geliyor bana.. :silent:

Sürüş güvenliği açısından sollama gibi durumlarda hız sınırları %10 aşılabilir. Bu yüzden hız sınırını %10 aştığınızda ceza yemezsiniz. Radara yakalandıiınız nokta ile ceza yediğiniz noktada aynı polisler yok. Sorun oalcağını sanmıyorum.

Motosikleti
Cbr 650F
hızlı gitmeyi hiç tasvip etmiyorum ama motorda yavaş kullanmak gerçekten büyük tehlike bence. trafik akış hızının biraz daha üzerinde aralardan geçerek kullanmak bence en makulu abartmadan

Motorlar için hız 70 km/h mi ?

Ülkemizde motorların ezik bir taşıt aracı olduğu yetkililer tarafından tescillenmiş yazıklar olsun

%10'luk hızlanma polisin insiyatifinde bir olay değil. Şehir dışında 77 şehir dışında 88'e kadar ceza yemezsiniz. Otoban hız sınırını 80 olarak biliyorum ama 90 da olabilir emin değilim

Plakalarını söken,kapatan ve lastik üstüne yatık monte edenlere hak veriyor ve onlar gibi yapmamak için kendimi zor tutuyorum, bom boş yolda kırmızı yanıyor ve dk larca araçlar içinde altın suyu olan (yoksa bu kadar pahalı olmazdı) benzini boşu boşuna tüketiyor.. neyse geçmiş olsun. tutar çok fazlaymış

En iyisi bir belgesel hazırlayıp yetkililere sunmak gerekiyor...belgeselin adı da bir motorcunun 70 Km/Hz ile yaşadığı aksiyonlar...

trafikte ne zaman yavaş gitsem .. yada şeridimde sabit gitsem .. ya sıkıştırılıyorum . ya korna çalınıyor yada önüme kırılıyor.. ve daha bunun gibi birsürü degişik olaylar zinciri..

trafik seyrinden birazdaha hızlı ve akıcı kullanıyorum .. arkamdaki tehlikeyi düşünmeden ( kısmen) önümdeki güzergahıma bakıyorum ..

merak etme kurye benzini kullanıyorum .. litresini 1,5 tl den alıyorum .. .sen benden daha fazla yakıyosun yani..

sana zahmet bi istatistik çıkarıver 36.000 km yapmışım .. kaç depo benzin harcamışımdır ?

senin yaktığın benzinimi hesaplıycaz arkadaşım büyük makinen var diye ne bu havalar????:farao:

geçmiş olsun tanımsız lakin otobanda hız sınırı 120 değilmi? Hergün kullandığım bostancı-kavacık arasında 120 diye biliyorum bir yalnışım mı var acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar