ben de bunu anlamıyorum işte???
hız yapmak yasaktır, yayalara ait kaldırıma park etmek yasaktır, kırmızıda geçmek yasaktır, kaldırımda motor kullanmak yasaktır, ters yöne girmek yasaktır.
bunları herkes bilir, ama yine de yapar. sonra ceza yiyince, polis suçlu olur, onlara ceza kesilip, aynı ya da benzer hataları yapan başkalarına ceza yazılmadı diye kendilerinin de masum olduğunu zanneder herkes ya da kesilen cezalar, bütçe doldurmak için filan denilir.
yav, suç işlemişsiniz, cezası da gelmiş işte. bunun, "bana yazıldı, başkaları da yapıyor onlara yazılmadı" diye bir savunması olabilir mi? ya da "ben bütün kurallara uyarım ama bir defa ihlal ettim ona da ceza yazdılar. kaldırımda gitmek yasaktı ama 20 metre polise soru sormak için gittim ceza yazdılar" diye niye hayıflanırsınız? yani bu cezaları size suçunuz olmadığı halde mi yazdılar? 50 defa kural ihlal etmişseniz, 49'unda yakalanmamış, birinde yakalanmışsanız onu da görmezden mi gelmeliler? bunu mu demek istiyorsunuz?
daha önce görmüşsünüz, birileri ters yöne girmiş, kırmızıda geçmiş, hız yapmış yakalanmamışlar. iyi de onlar yakalanmamış, siz yakalanmışsınız işte. şimdi polis onları yakalamamış sizi yakalamış diye savunma mı yapıyorsunuz? siz de her gün onlarca kuralı ihlal ediyorsunuzdur zaten, kimini bilerek, bir çoğunu da bilmeden... onlarda da sizi yakalamıyorlar, başkalarını yakalıyorlardır ve o başkaları da aynı şeyi sizin için diyordur.
kimse ben tüm kurallara uyarım demesin. herkes mutlaka günde en az 1 kuralı ihlal ediyordur. kaçınız yaya geçidinde durup yayalara yol veriyorsunuz? cadde çıkışlarında DUR tabelası altında kaçınız hızınız sıfıra düşecek kadar durup, trafiği kontrol edip ondan sonra yola çıkıyorsunuz? ya da aynı şekilde fasılalı yanıp sönen kırmızı ışıkta tamamen durup sonra mı devam ediyorsunuz yoksa hızınızı minimuma düşürüp, trafiği yavaş da olsa hareket halindeyken kontrol edip ondan sonra mı devam ediyorsunuz?
gördüğünüz gibi hepimiz sürekli kural ihlali yapıyoruz. bunlarda çoğunda yakalanmıyoruz. ama yakalandıklarınızda da artık polise laf etmekten, "başkalarını yakalamıyor beni niye yakalıyor" demekten vaz geçin artık. yakalanmışsın işte. hatalısın ve ceza yemişsin işte. düşün artık şu polisin yakasından.