- Konu Yazar
çok geçmiş olsun çok kötü bir durum benimde başımdan bir kaç kez geçti.ilk seferinde baya bir korktum işin gerçeği,senelerdir motosiklet kullanırım değişik tür ve cc lerde ama ilk defa böyle bir şey başıma gelmişti ve ya geldide o an için anlamamış olabilirim de.ama kimsenin başınagelmesini istemem motorun üzerinden atlasam daha iyi olur diye bir an aklınızdan geçmiyor değil ben öyle geçirmiştim o an.gidonu ilk başta sıktım baktım ellerimin içi acıdı parmaklarıma kıramp girdi bir an sonra mecburen gidonu gevşek bıraktım kendi kendine toparladı motor ve hızımda fazla yoktu en fazla 80-100 arası.düzeldikten sonra doğru servise gittim ustaya anlattım durumu benim aklıma lastik havası ve gidon somununun gevşek olasılığı geldi lastik havası çok az düşüktü ama gidon normal dedi,bence ne oldugunu o da bilmiyor.bu motorlar'da ara sıra olur böyle dedi,bende olurmu öyle şey dedim yapacagım bir şey yok dedi motor'da zaten 1 haftalıktı,ben hayla olayı motora yüklemiştim.daha sonraları ellerimi bırakıp giderken hiç sorun olmadı fakat şöyle bir durum var top case'i takınca elleri bırakırsan fena gidon sallıyor yani tank slapper yapıyor.benim motosiklet'te denge ağırlığı öne verilmiş,arkası çok boşta kalıyor ve top case'i takınca fena balans yapıyor,bende alıştım artık mecburen kolluyorum.
videoyu izleyince pratik şart gibi geliyor her türlü durumlar için,daha öğreneceğimiz çok şey var,senelerce motosiklet kullansan'da
http://www.youtube.com/watch?v=6Fa0GmdSN4A&feature=related
aynı şeyi ben de aklımdan geçirdim tam kendimi düzgün bi şekilde yola bırakmayı planlıyodum toparladı :mrgreen: motorun dengesinde bi sorun yok kısa süreli denemek için ellerimi bıraktıgımda gayet düzgün gidiyor.bizim hyolarda birazcık ağırlık merkezi sorunu var galiba..benm de parmağım sıkıştı tankla elcik arasında ve kanadı :mrgreen: sana da geçmiş olsun dostum..
Cok cok gecmis olsun. Benimde başıma gelmesinden en cok korktugum seylerden birisi...
teşekkür ederim..umarım yaşamazsınız.tekeriniz düz bassın.
tankslapping hadisesinin en çok karşılaşılan nedeni ön tekerin yerden kesilmesi ve gidiş yönüne göre farklı bir açıyla yere inmesidir sanırım.
bozuk, tümsekli, inişli çıkışlı yollarda haddinden fazla süratli gitmemek gerek.
yolun bozuklugundan kaynaklandı sanırım..her zmn geçtigim yol ama her zaman artçımla.bu kez tek kişiydim.
hem bizim ağırlığımızdan hem de motorun ağırlıgından kaynaklı sanırım..64 kiloyum ben de.gidon amortisörü alınabilcek tek önlem sanırım..bn 120 ile giderken aynı yolda cırpıyor yanımdan 600r (gidon amartisörlü) yükcsek hızda geçiyor ama hissetmiyr giden amartisörü şart bence sanada banada şartbn tokatlama başlayınca heme depoya ağırlığımı veriyorum direksiyonu sıkca tutup tam kitliyorum adeta o anda hızımı üşürmyorum geip geçiyo bu alay hafif motorlarda daha çok görülür her zman ağırlığını öne ver ama bnm gibi hafifsen yapcak bişey allah kurtarsın ama gidon amartisörü bu işini görür