Selam abilerim, ablalarım (:

Motosiklet.net , ben ve benim yaşıtlarıma, ayrıca motor sevgisi olan her yaştaki insana muhteşem bi yuva ;)
Adım Kürşad. Daha 16 yaşındayım ve nickimdende belli olduğu gibi Kayseri'deyim.
Forumda bir sorum olduğunda kimsenin yardımını esirgemiceğine eminim tabi ama özellikle Kayseri'deki abi ve ablalarımdan destek bekliyorum :)

İnşallah gelecek seneye ehliyetimi alıp Kayseri caddelerinde olacağım :)
Racing seviyorum.

Herkesin tepkisi başlangıç motorunun küçük olması gerektiği yönünde ama ben alırsam eğer 600 cc bir motor alacağım inşallah :) :cat:
değerli yorumlarınızı eksik etmeyin.
Herkese iyi akşamlar, iyi paylaşımlar.. :)

600 cc ile başlayanlara özel kampanya hoca,pamuk ve tabut %20 indirimliymiş.

Çokta zor olmamalı. 600 le başlayan bi tanıdığım var. Gayette iyi :)

hos geldin kardes bende 16 yasındayım bende senye bir motor alıcam ama senin gibi degil düsük cc sonradan ins yükseltirim hediye pamuk istemiyom ben:farao:

Hoşgeldin Kürşad,
öncelikle konu başlığında ''ablalarım'' da kullandığın için teşekkür ederim.
doğal olarak erkek çoğunluk bir site, ama benim gibi bir kaç bayan da var, düşündüğün için teşekkürler.

kısa zamanda ehliyetini ve istediğin motoru almanı dilerim. buarada hemşeriyiz, bu ay sonunda oralarda olacam, kendine iyi bak :)

Kürşat merhaba öncelikle hoşgeldin,
nacizane tavsiyem 125 cc yahut 150 cc ile başlamandır bu işe,ben yaklaşık 13 senedir kullanıyorum daha yeni 600 cc ye geçebildim bir kez daha dünmeni tavsiye ederim.

hos geldin kardes bende 16 yasındayım bende senye bir motor alıcam ama senin gibi degil düsük cc sonradan ins yükseltirim hediye pamuk istemiyom ben:farao:

Teşekkürler. Ölümüm motordan olsun boşver :) :)

Hoşgeldin Kürşad,
öncelikle konu başlığında ''ablalarım'' da kullandığın için teşekkür ederim.
doğal olarak erkek çoğunluk bir site, ama benim gibi bir kaç bayan da var, düşündüğün için teşekkürler.

kısa zamanda ehliyetini ve istediğin motoru almanı dilerim. buarada hemşeriyiz, bu ay sonunda oralarda olacam, kendine iyi bak :)

Çok teşekkür ederim :) Hoş buldum.
Erkekler gibi bayanlarda çok güzel motorsiklet kullanabilirler kanaatimce.
Cinsiyet ayrımı yok. :)

Sitedeki ilk hemşerimi buldum işte :) İrtibatı koparmassak çok mutlu olurum saygıdeğer ablam :)

Tekrar teşekkürler, Sende kendine iyi bak :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:07 ----------

Hoş geldin kürşat.
Önemli olan 0'dan 100 Km'ye 3 saniye çıkmak değildir.
Önemli olan 100 Km'den 0'a 3 saniye inebilmektir.

http://www.motosiklet.net/forum/sup...egil-motor-beni-kullaniyor-ne-yapmaliyim.html

Oku bunu..

Hoş buldum Sinan abi . :)

Yazıyı okudum. Ben zaten motor almadan önce eğitimini almayı düşünüyorum.
Ehliyeti aldım doğaçlama motoruda sürerim gibi bi düşüncem yok, süremem bunun farkındayım :)

Ayrıca amacım öyle hızda değil. Benim motora hayranlığım görüntü ve seste :mrgreen:
Kayseri insanı racing motor bilmez fazla. Bu yüzdende sokaktan motorla geçen birine 10 kişiden 9 u bakar.

Ve de motoru hakkınca ve olması gerektiği gibi süreceğim konusunda da kendime güveiyorum. Korumalar , kask vs. vs.

İlginiz için teşekkürler :):)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:18 ----------

Kürşat merhaba öncelikle hoşgeldin,
nacizane tavsiyem 125 cc yahut 150 cc ile başlamandır bu işe,ben yaklaşık 13 senedir kullanıyorum daha yeni 600 cc ye geçebildim bir kez daha dünmeni tavsiye ederim.

Tavsiyenize uyucam :) düşünücem ama sonucun farklı olacağını pek sanmıyorum.
İllaki 600 illaki 600 :)

motor sürmenn her ne kadar egitimini alırsan al sonucta hersey pratik yapa yapa gelisiyor.düsük cc ile baslasan daha iyi ederdin diye düsünüyorum.motora binmeden koruma elbiseleri giy kesinlikle ve suan heves var sende 2-3 kez düştügün zaman kafanda bazı seylerin degişicegini düşünüyorum.içindeki hevesin kurbanı olma..!!
keyifli forumlar.

önermiyorum.. İki tip motorcu vardır

1) Motordan düşenler

2) Motordan düşecek olanlar

geçmiş olsun şimdiden aklına girdiyse, alırsın.

Denizli İl Temsilcisi
hg kürşat ne diyim abilerini dinle her şey büyük cc değildir .... önemli olan hangi cc ye hakim olabildiğindir ben sana şunu diyim uzun yaşamanın değil bence sen kısa yaşamanın sırlarını arıyosun

İlk 10.000km CBF 150'den şaşmayacaksın... Yoksa motorcu değil, heveslerine yenilmiş bir özenti olmaktan öteye gidemezsin...

Teşekkürler. Ölümüm motordan olsun boşver

Güzel Cümle....

Sen ölebilirsin gidebilirsin o işin kolayı tabiki ama ya geride kalanlar?Hiç düşündün mü arkanda bıraktığın aileni,anneni, babanı,sevdiklerini, seni sevenleri?

aşağı yukarı aynı olay daha geçen hafta motosikletimi götürdüğüm tamircide başıma geldi 16-17 yaşlarında bir genç geldi racing motorları göstererek
"abi bu motorlar nasıl diyerek lafa girdi bende bunlardan almayı düşünüyorum"
dedi direk.
Bende haliyle sordum niye hayırdır?
"ya işte hızlı sesi görüntüsü güzel falan " saymaya başladı.

evet haklısın dedim bende ama bu gösterdiğin aletler başlangıç motoru değil ki dedim sonra sordum kaç km tecrüben var?

"işte 1 geçen sene yaz scooter kullandım birazda 250lik mondialin chopperını kullandım dedi."

sonra da ekledi öleceksek bu motorla ölelim....

bende direk dedim ne gerek var motora direk çık yola madem bu kadar meraklısın motora falan gerek yok...bak dedim böyle yapıp da 1 ay motora bineceğine ufaktan başla madem heveslisin ömrünün sonuna kadar motor kullanma zevkinden kendini mahrum etme..

o arada kurye bi abimiz muhabbetimize dahil oldu bak dedim gel dayıya soralım dayı ne kadardır motorcusun dedim oda 8-9 yaşından beridir motorcuyum ben daha bindiğim en büyük motor 350lik java dedi ki yaşıda nerden baksan 40a yakındı ben bile kendime güvenmiyorum ki dedi bu aleti alıpda biyere kıravat olacaksak binmeye ne gerek var dedi direk cevabı yapıştırdı.

genç arkadaşımızda haklısınız falan dedi peki ne önerirsiniz gibisinden konustu bizde hemen yapıştırdık ybr125 :queen: :)

Motosikleti
Cbr 650F
büyük olsun diyosan 250 ile başla yani birden 600lük fazla gelebilir =)

şakası yok bu meretin

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teşekkürler. Ölümüm motordan olsun boşver :) :)

Dua et ki ölesin o zaman :)
Ya ölmezse sakat kalırsan ? Düşünsene annen'in altını temizlediğini? :silent:
Böyle durumlarda ölüm kurtuluş olur zaten. Ya geride kalanlar?

O bahsettiğin motorlar 2. viteste 120-130 Km hıza çıkan motorlar. Bu gücü kontrol edebilirim diyorsan (bence edemezsin) mesele yok :wiinkk:

Ben de ilk olarak 650cc bir naked motor ile başladım ama yaşım 30'du. Profesyonel bir eğitim almadan da binmedim o motora. İleri seviye eğitimlere hala gidiyorum. Her zaman da gideceğim. İnsanı zinde tutuyor.

Kötü motor kullanmıyorum, hatta benden tecrübeli bazı arkadaşlarımdan daha iyiyim bile diyebilirim ama ilk olarak 125 ya da 250 cc ile başlamış olsaydım şu an motosiklet hakimiyetim çok çok daha iyi olurdu. Bu yüzden burada yeni başlayan herkese küçük cc ile başlamalarını öneriyorum. Hele ki racing motor isteyenlere aman aman diyorum.

Ayrıca diğer arkadaşların söyledikleri gibi bunun kaza yapma riski de var. Benim gibi mülayim, hız sevmeyen birini bile ara sıra şeytan dürtüyor ise 17 yaşındaki bir çocuğa neler yapmaz.

Motosiklet kullanmanın keyif ve faydalarının değil de çevrene vereceğin görüntü ve imajın peşinde olduğun belli. O yüzden bu söylediklerimi nasıl değerlendirsin bilemem.

genç arkadaşım, daha bu yaşta ölme kararını almışsın sen madem neden 600 lük ufak bir makine ile ölüyorsun sana bir zzr1400 yakışır diye düşünüyorum..

bak buradaki konusan tüm herkes senden yaşça büyük ve bir bildikleri var ki konusuyorlar, sen bu işte uzun yıllar bulunmak istiyorsan önerileri kulak ardı etmemelisin.. bencede bir ybr125 yada cbf 150 ile baslamalısın:rendeer:

Son düzenleme:
Ayrıca amacım öyle hızda değil. Benim motora hayranlığım görüntü ve seste :mrgreen:
Kayseri insanı racing motor bilmez fazla. Bu yüzdende sokaktan motorla geçen birine 10 kişiden 9 u bakar.

........................

Tavsiyenize uyucam :) düşünücem ama sonucun farklı olacağını pek sanmıyorum.
İllaki 600 illaki 600 :)

Sen hiç hyosung gt 250r gördün mü? bilmeyip 600lük makineye bakan insan buna da bakacaktır. 600 yerine ninja 250 yada gt 250r almalısın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar