Motosikletim tat vermiyor (yardım)

Merhaba arkadslar . okumus olanlarcarsa gecen haftalarda motosikletim kayış kopardı. ve ogunden sonra motorun kalkışı ve hızlanması zayıfladı . devrini aldımı hızlı gidiyor ama . 50 km hıza ulasana kadar cok zaman geçiyor eskısı gibi değil . kayıs kopardıgı gun değişsenleri .

kayış(bando)
havafilitresi
yağ (20-50)
ön varyatör ve tahrikseti

bunlar değişti sorun nerdedir acaba ? yardımlarınızı onerilerini beklıyorum . motorcuya götürdüm söktü baktı tahriksetinden biri sıyırmıs değiştirdik . ama gene aynı .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sadece ve sadece bu forumlarda okuyupta edindiğim bilgilere dayanarak söyleyebilirim ki o yada bu şekilde kayış değiştirmek zorunda kalan scooter cı arkadaslarımızın neredeyse %70 inde aynı şikayet oldu hep..

-motorum bağırıyor ama gitmiyor
-motorum çekişten düştü
-motorum eskisi gibi gitmiyor
-motorum çok titremeye başladı

neden nasıl bilemiyorum ama bizim ustalar ya bu kayışları orjinali gibi takamıyorlar yada takılan kayışlar orjinalleri ile aynı ebatta değil...

debriyaja bakıldı mı? bir de kayışın ölçüsü eskisi ile aynı mı? bir iki milim sorun değil ama abartılı bir fark varsa sorun yaratabilir.

debriyaja bakıldı mı? bir de kayışın ölçüsü eskisi ile aynı mı? bir iki milim sorun değil ama abartılı bir fark varsa sorun yaratabilir.

debriyaj balataları sağlam yenı gıbı . eskı kayıs komple dağıldıgı ıcın olebir imkan olmadı ama sımdı fark ettım depo bitti normalde birdepoyla 220 km yol yapardım 195 oldu depo bitti .

detaylı bir bilgi verebilecek ustalarvarmı ?

Kendine,konusunda oldukça deneyimli olan,diplomalı bir usta bulman şart.Bu usta senin motorunun katalog değerlerini bilecektir.Orjinal yedek parça kullanacaktır.Müdahale esnasında,cıvata,pul,rondela ve somun arttırmayacaktır.Fabrikasyon değerlerin ,tolerans limitlerinin alt ve üst eşiklerini aşmayacaktır.Kayışın sıyırmasına gelelim,kayışın çok gergin bağlanmış,exenel doğru dan 1,5 cm kadar esneye bilmeli.Ki kayış sıyırmasın.

Kendine,konusunda oldukça deneyimli olan,diplomalı bir usta bulman şart.Bu usta senin motorunun katalog değerlerini bilecektir.Orjinal yedek parça kullanacaktır.Müdahale esnasında,cıvata,pul,rondela ve somun arttırmayacaktır.Fabrikasyon değerlerin ,tolerans limitlerinin alt ve üst eşiklerini aşmayacaktır.Kayışın sıyırmasına gelelim,kayışın çok gergin bağlanmış,exenel doğru dan 1,5 cm kadar esneye bilmeli.Ki kayış sıyırmasın.

ewt doğru ustabulmak gerekır ama ben bölesini görmedım. bir ara haftasonu gezdim motrun su sorun var bu sorunuvar die motorcuları hepsi farklı bir seyler soyluyor . diyorum soyledıgın garantımı kesın cozumolurmu olmazsa sana boşuna para vermım ozman derınbir sessizlik oluyor .

şimdi usta sen benım motorun sorunu için nediyorsun ? kayıs bolmu kısamı . ? kayıs takıldıgında altdan ve üsten bastırdıgımda ortada birleşiyor . bukadar esneme normalmı ?

Gelelim Hava filitresine,burada uygun olmayan bir filitre kullanıldıysa motora fakir karışım gider buda çekişi düşürür.Filtreyi sık sık tazyikli hava ile temizle filtre yuvasını temizle,filtreyi söktükten sonra,motoru çlıştır ve bu esnada herhangi bir marka (würth olabilir) karbüratör temizleme spreyini 3 sn lik peryotlarda 8- 10 defa sık,motorun sesinin değiştiğini göreceksin,motor rahatlayacaktır,hava filitesini uygun şeklinde yerine oturt ve üst kapağını bağla,filitreyi asla benzinle vs uçucu maddelerle yıkama,bence 1000 km de bir değiştir.çok pahallı bir şey değil.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:09 ----------

Hayır bu esneklik normal değil çok bol,sorun şimdi anlaşıldı.kayışta boşluk var bu yüzden güç kaybı yaşıyorsun .Hangi şehirdesin istanbulda isen sana bir usta önerebilirim.

istanbul bağcılardayım (avrupa yakası) bu arada flitremsaten değişti eskısıyle aynı . benımsadece 50 - 60 km hıza kadar sorunum var .

sadece ve sadece bu forumlarda okuyupta edindiğim bilgilere dayanarak söyleyebilirim ki o yada bu şekilde kayış değiştirmek zorunda kalan scooter cı arkadaslarımızın neredeyse %70 inde aynı şikayet oldu hep..

-motorum bağırıyor ama gitmiyor
-motorum çekişten düştü
-motorum eskisi gibi gitmiyor
-motorum çok titremeye başladı

neden nasıl bilemiyorum ama bizim ustalar ya bu kayışları orjinali gibi takamıyorlar yada takılan kayışlar orjinalleri ile aynı ebatta değil...

yahu benim motor kayış kopardı, hayatımda ilk kez varyatör kapağını açtım, aldığım kayışı taktım, yola devam:D bozmayı nasıl beceriyolar bilmem

he birde aklıma gelmısken motor. hızlanması için gaz veriyorum tabi hızlanmıyor kazı birden kesınce kırbaç sesi gibi bir ses cıkıyor ?.

arkadas gecmıs olsun motorun kac kmde?daha once takılan kayıs olculerını bılıyormusun?birde manıfoldları plastık oldugu ıcın ufak catlaklardan hava alıyor olabılır? kac numara yağ kullanıyorsun?

yahu benim motor kayış kopardı, hayatımda ilk kez varyatör kapağını açtım, aldığım kayışı taktım, yola devam:D bozmayı nasıl beceriyolar bilmem

vallahı bende anlamadım o ustadan ş,imdiye kadar bende bir yapuk gömedım ama demekkı bildikleri sınırlıymıs . su kayıs olayını bir çözim ondan kaynaklanan bir durumsa uğramam sanırım .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:22 ----------

arkadas gecmıs olsun motorun kac kmde?daha once takılan kayıs olculerını bılıyormusun?birde manıfoldları plastık oldugu ıcın ufak catlaklardan hava alıyor olabılır? kac numara yağ kullanıyorsun?

motorum 8000 de daha once takılan kayısı bilmiyorum 2. el aldım 6000 de aldım hıç sorun cıkartmamıstı sımdıye kadar kayıs kaoptugunda parçalandıgı ıcın olçemedım . 20-50 yaz için kullanıyorum motorcu tavsiye etmıstı ince yap yazın su gibi oluyor ozellıgnı kaybediyor dedi .

he birde aklıma gelmısken motor. hızlanması için gaz veriyorum tabi hızlanmıyor kazı birden kesınce kırbaç sesi gibi bir ses cıkıyor ?.

aga senin sorun kayışın ölçüsünde, başka yerlere bakma boşuna. kayış ölçüsü benim motorda 835x20, seninkindede aynıdır büyük ihtimal.
takılan kayışın üzerinde yine 835x20 yazabilir ama çakma olabilir ve o yüzden gerçek ölçüsü farklı olabilir. mümkünde cetvelle filan ölç derim

aga senin sorun kayışın ölçüsünde, başka yerlere bakma boşuna. kayış ölçüsü benim motorda 835x20, seninkindede aynıdır büyük ihtimal.
takılan kayışın üzerinde yine 835x20 yazabilir ama çakma olabilir ve o yüzden gerçek ölçüsü farklı olabilir. mümkünde cetvelle filan ölç derim

tamam usta saten bugun iş cıkısı gidicem motorcuya sokturucem kapagı darbi kayıs taktırıcam 1 gunde ole denıcem . ölçüleride bakım ozaman birde en iyi kayısmıs benım ısımı görmedıkden sonra en ıyısı olsa ne olur .

vallahı bende anlamadım o ustadan ş,imdiye kadar bende bir yapuk gömedım ama demekkı bildikleri sınırlıymıs . su kayıs olayını bir çözim ondan kaynaklanan bir durumsa uğramam sanırım .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:22 ----------

motorum 8000 de daha once takılan kayısı bilmiyorum 2. el aldım 6000 de aldım hıç sorun cıkartmamıstı sımdıye kadar kayıs kaoptugunda parçalandıgı ıcın olçemedım . 20-50 yaz için kullanıyorum motorcu tavsiye etmıstı ince yap yazın su gibi oluyor ozellıgnı kaybediyor dedi .

tamam şimdi ilk ölçülerin orjınal olup olmadığını kontrol et.kayışı bando marka al.takarken ustaya rica et mümkünse kayışın varyatörü düzgün kavramasına dikkat etsin baştan savma işler yüzünden motorun aktarma organları büyük zarar görmesin:rendeer:

tamam şimdi ilk ölçülerin orjınal olup olmadığını kontrol et.kayışı bando marka al.takarken ustaya rica et mümkünse kayışın varyatörü düzgün kavramasına dikkat etsin baştan savma işler yüzünden motorun aktarma organları büyük zarar görmesin:rendeer:

motorda takılı olan kayısın olcusunu bilmiyorum ama markası bando japon malı . aksam motorcuya gidip ak koyun kara koyun bellı olur ınsallah tamırcı onerek arakdasvardı noldu ?

tamam usta saten bugun iş cıkısı gidicem motorcuya sokturucem kapagı darbi kayıs taktırıcam 1 gunde ole denıcem . ölçüleride bakım ozaman birde en iyi kayısmıs benım ısımı görmedıkden sonra en ıyısı olsa ne olur .

bando iyidir hakkaten ama ölçülerde var bi sakatlık

Merhaba arkadslar . okumus olanlarcarsa gecen haftalarda motosikletim kayış kopardı. ve ogunden sonra motorun kalkışı ve hızlanması zayıfladı . devrini aldımı hızlı gidiyor ama . 50 km hıza ulasana kadar cok zaman geçiyor eskısı gibi değil . kayıs kopardıgı gun değişsenleri .

kayış(bando)
havafilitresi
yağ (20-50)
ön varyatör ve tahrikseti

bunlar değişti sorun nerdedir acaba ? yardımlarınızı onerilerini beklıyorum . motorcuya götürdüm söktü baktı tahriksetinden biri sıyırmıs değiştirdik . ama gene aynı .

Merhabalar....
Motorunuzdaki problemin iki nedeni olabilir.
1- Uzunca süredir gevşek kayışla ilerliyordunuz. Ayrıca kavrama bilyalarınız aşınmıştı. Buda motorunuzun normalden daha devirli çalışmasına, kalkışlarda daha yüksek devirlerde daha uzun süre kalmasına neden oluyordu. Yeni kayış yeni tahsik seti ile motorunuz normal kalkışını daha yüksek aktarma oranıyla gerçekleştirmekte, buda size daha sakin kalkış yapmanıza neden olmakta.

2- Yine yukarıda belirttiğim nedene ek olarak, motorunuzun eskiyen bujisi, ayarsız karbüratörü eski kayışınızda yeterli performans verirken, yenilenen kayış ve artan aktarma oranı ile zayıf motor daha yavaş kalkış yapmaktadır. Buji, karbüratör hava ayarı kontrol edilmelidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar