Ramco cok gecmis olsun o kadar dingil surucu varki ustunde otururken carpmamis Allahtan.
yok adamım allah tan üstünde değildim.....:
Ramco cok gecmis olsun o kadar dingil surucu varki ustunde otururken carpmamis Allahtan.
Geçmiş olsun. :rendeer:
sağol.....................
ustam keşke dediğin gibi verseydim cevabımı süper olurdu ama veremeyeceğim çünkü balatam bitmiş ve metal kısmı diske sürtmüş o sebepten çizilmişale: yarın yeni balata alıp takacağım inş. yeni balata takılınca diskteki o çizik kaybolur
ale:
supap ayarı mutlaka performansı etkiler ancak çok büyük bir fark olmaz. motorun hızı zincir bakımına, rulman durumuna, motor yağının kalitesine ve son olarak ta rüzgara bağlı.
motorun eğer kara duman atıyorsa yağ yakıyor demektir ki bu da piston/segman değişecek demek... motor aksamında orjinal parça kullanırsan başın ağrımaz.
@Newçeri:
abi bugün dayanamayıp fren pistonunu söktüm. balataları zımparaladım temizledim ve fotoğrafını çektim. sana da bir sorayım dedim kaç bin km daha gider bu balatalar? KM:9450
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
supap ayarı mutlaka performansı etkiler ancak çok büyük bir fark olmaz. motorun hızı zincir bakımına, rulman durumuna, motor yağının kalitesine ve son olarak ta rüzgara bağlı.
motorun eğer kara duman atıyorsa yağ yakıyor demektir ki bu da piston/segman değişecek demek... motor aksamında orjinal parça kullanırsan başın ağrımaz.
arkadaşlar bu gün motorum park halinde iken apaci bir münibüs şöförünün gazabına uğrayarak yere yığılmıştır..sağ aynası kırılmıştır.. hemen zabıt tutuldu ama 30 liralık ayna için eksper çağırmak olmaz diyorum... adam geldi duran motora çarptı ceremesini biz çekiyoruz...
yeni balatamı sabah alıp taktım acele ettiğim için hiç sormadım aldım geldim balata CHANCE diye bi marka 7.5 tl ye aldım hemen taktım şuan balatalar diske sürtüyo bununda rodajı felanmı oluyo yoksa sürtmemesimi lazım? sürttüğü için doğal olarak disk ısınıyo fazladan ama fren performansı eskisine yakın..
slm arkadaşlar kara duman atıyorsa motor eksozdan hemen motor bitmiştir demiyelim motor eğer yağ yakmaya yani bitikse mavi renkte duman atar kara dumanı karbüratördeki karışım olayından yani düzgün karışım olmassa, bujiden veya elektrik aksamından olur bunları kontrol etmek daha doğru olur saygılar
Özgür Bey,
Racing yağ nasıl değiştirdin mi..? performansı nasıl...
Castrol Power1 10w-50 :cat:
süper. 718. sayfaya yazmıştım yağın durumunu.
yağ 1500km.de ve daha 1500 km. gideri var. normalde yarı sentetik Castrol power1, 2000 km. den sonra vitesi sertleştiriyor (daha ucuz yağlardan hiç denemedim) ancak bunun daha hiç bir problemi yok. sanırım 1 ay daha kullanırım(yaz geldi artık uzun mesafeli yolculuklarım başlıyor).
bundan sonra ancak bu yağı kullanırım. fiyatı tam sentetik için uygun ve YBR'me çok uygun bir yağ.(10w-50 vizkosite yağ her ne kadar kullanıcı el kitabında yer almasa da)
Herkese tavsiye ederim. 25 tl ye değiştirttim. süper yağ. zaten daha koyarken renginden, çalıştırınca sesinden anlıyorsunuz.:bounce:
3000 km kullanılıyorsa daha ekonomik olur..
Diğer bir sorum olacak arkadaşlara;
Bu ön teker diskinin çizilmesinden sonra bende rahatsız oldum..
Ön teker balataları nasıl çıkıyor..anlatırsanız sevinirim..
Çok iyi anlatıyorsun..Bende değiştirdiğimde bu yağdan koyayım.
Çok merak ettim..Teşekkürler paylaşımın için..
doblo 1.3 multijetmi
evet 1,3 doblo fakat bunun motoru farklı..yeni kasa doblolarda kullanılan iki çeşit 1,3 motor var... biri 75 beygir diyeri 99 beygir..bu 99 beygir olanı... 100 adet dobloya test için takıldı ve bu 100 adetten biride bu.. yoksa notmal 75 beygirler bu kadar görmüyor..rampa aşşağı oldumu 200 e kadar çıkıyor.... 99 beygirlik bu motorlarda sorun yaşamayınca yeni kasa doblolarda uygulamaya başladılar... bir depo ile 1000 ile 1300 km arası yol gidiyor...
Arkadişler köyüme özüme vardım..
Şu an Sinop sınırları içerisindeyim..Dün sabah 06:00 sularında yola çıktım..saat 16:15 gibi bu eziyet bitti:mrgreen:eziyet emme ben mutkuyumn hacılar
Yol bu sefer daha kısaydı kestirme bi yol buldum..kaymak asfalt kamyoncuların daha keşfedemediği:queen:
666 km yi hemen hemen 10 saat gibi bir sürede tamamladım..Yakıt olyını merak edenler gezinin sonunda toplam aldıgım yakıtla yaptiğim yolu hesap ederek ortak bişey söylerim..
Bu gün denize girip güneşlenme hayalim vardı emme velakin ansızın bastiran yagmur tüm hayallerimi yarına bıraktı :cherry:
Zabaaan köründe sinop merkeze gittim motorumun muaynesi için..
Pek sıra bekledigim söylenemez 20 dk bekledim..65 gayme para aldılar..Görevli birisi geldi.. cebbar bi şekilde..
BU MOTOPİSİKLET BOZUNTUSU KİMİN DEDİ..
Orda öyle asıp kesmek yok köprüyü gecene kadar ağam paşam:cherry:komutanım çektim:queen:
söyle saglam böyle kalite istanbul dan buraya gık demedi falan..
Bizim muayne işlemi başladı..İlk olarak şase numaramı kontrol etti
Motor numarasını arayıp taradı 2 dk kadar Neyine baktınız dedim motor numarası dedi gösterdim onuda kontrol etti..
Şuna bi bin sinyalleri yak baaalım dedi..
dediklerini yaptıktan sonra bide farlarına bakalım dedi içerden kıytırık bi makina getirdi..ordan kısalara uzunlara baktık..kısa ve uzun farımın açısı bozukmuş sanırsam hafif kusurlu olarak yazıyordu muayne raporunda
Son olarak şurda bi tur at arka frene sert bi şekilde bas dedi..tamam hacı abi dedim atladım motora 1-2-3-4 dedimbi asıldım frene motor bi tarafa ben bi tarafa :queen::queen: sonra geldik tamam dedi..gitti 5 dk sonra geldi buyur ruhsatın güle güle dedi ve gönderdi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:40 ----------
satılık mı hacı![]()
hacı araba satılık değil..otobüs işi net olunca belki satarız..... kanka sinop merkez kafasına göre herkes dikkat et...
bu arada fena hastayım evdeyim 2 günden beri..senin gidişine dayanamadım...