Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
Ben geldiiim:queen:

Arkadaşlar herkeze merhaba! Görmeyeli nasılsınız?

Bu ara benim motora kavuştum :) Yarım saatde calıstırdım canavarı :) bir iki gün motorun el marşı calışmıyordu ondan sonra kendı kendıne akü şarj edince calışmaya başladı. Hemen gittim yeni bir hava filtresı aldım onu taktım, motorun yağı daha ilk günku gıbı sağlamdı :cherry: Motor ama eski tadını vermiyor :pale: eskiden motora tam gaz verdinmi sıfırdan motor pati ile kalkıyordu simdi motor ani gaz verince egsozdan boğulma sesı geliyor onu bir çözemedım gıttı. Ama yinede motordan çok memmunum.

Arada sırada internete girebiliyorum girdiğimde bakarım sizin yazılarınıza

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu ara benim motora kavuştum :) Yarım saatde calıstırdım canavarı :) bir iki gün motorun el marşı calışmıyordu ondan sonra kendı kendıne akü şarj edince calışmaya başladı. Hemen gittim yeni bir hava filtresı aldım onu taktım, motorun yağı daha ilk günku gıbı sağlamdı :cherry: Motor ama eski tadını vermiyor :pale: eskiden motora tam gaz verdinmi sıfırdan motor pati ile kalkıyordu simdi motor ani gaz verince egsozdan boğulma sesı geliyor onu bir çözemedım gıttı. Ama yinede motordan çok memmunum.

hoş geldin numan kardeşim, şükür kavuşturana.. sen bir iki güne yine canavar edersin o motoru :)

hoşgeldin öncelikle
bendede aynı sorun artçı olarak var =)
sanırım bi baskı balata değiştiricez, olmadı bi kayış :)
bakalım neler açıcak başımıza

hoşgeldin öncelikle
bendede aynı sorun artçı olarak var =)
sanırım bi baskı balata değiştiricez, olmadı bi kayış :)
bakalım neler açıcak başımıza

Ben sorunumu cözdum agos :mrgreen: Shell'den benzin alirsan motor öyle tekler iste, gittim BP'den ultimate aldim motorda tekleme kalmadi. Benim motor daha yeni 710km vardi, 1000km servisinde herseyine baktiracam ondan sonra birdaha servislik isim kalmaz:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:06 ----------

hoş geldin numan kardeşim, şükür kavuşturana.. sen bir iki güne yine canavar edersin o motoru :)

Abi noldu senin motora? Bir göz attimda topic'e baya bir dertli gibi geldi senin yazilar:pale: Benim motorun ustunde orjinalden NGK buji takmislar, Keihin 27mm karburatör felan takmislar bizim motorlarin 50% japon gibi geldi

japon olayı aklıma gelmedi değil tabi bazı parçaları çin ama önemli değil o kdar

Forumdan Uzaklaştırıldı
3 günden sonra hele şükür ustaya ulaşabildim :) beyin değilse eğer sorun ondadır dediği o S ile başlayan parçanın adı STATÖR müş arkadaşlar :) getir motoru bide onu değiştirelim bakalım dedi....

Abi noldu senin motora? Bir göz attimda topic'e baya bir dertli gibi geldi senin yazilar Benim motorun ustunde orjinalden NGK buji takmislar, Keihin 27mm karburatör felan takmislar bizim motorlarin 50% japon gibi geldi

yaw war bir iki irili ufaklı sıkıntı ama teker teker gideriyorum işte. binip motoruma dağ bayır gezmeme engel olan önemli bir sıkıntı yok ama :cat:

bu gün petrolde motoru yıkattım adam aldı eline bezi jantları bile sildi :queen: valla abi burda ilk defa böyle titiz motoru yıkayan biri çıktı dedim kardeşim senin motoru görünce tertemiz yıkayasım geldi çok tatlı duruyo dedi :queen: :queen: eywallah abi oda motora bakamadığım anlar dedim :queen: hastasısın belli dedi :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu gün petrolde motoru yıkattım adam aldı eline bezi jantları bile sildi :queen: valla abi burda ilk defa böyle titiz motoru yıkayan biri çıktı dedim kardeşim senin motoru görünce tertemiz yıkayasım geldi çok tatlı duruyo dedi :queen: :queen: eywallah abi oda motora bakamadığım anlar dedim :queen: hastasısın belli dedi :bounce:

hehehe :queen::queen: loool way bee. şu görenin hasta olduğu motorunun yandan sağdan soldan bir iki fotosunu koy be t.madde :cat::cat:

tehlıkeli madde saatler olsun:p babaha daha önceki mesajımda statör oldugunu söylemıstım ama bu parca okadar cabuk bozulacak bişey değil yoksa sendemi hortumla yıkıyorsun devamlı motoru:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
babaha daha önceki mesajımda statör oldugunu söylemıstım ama bu parca okadar cabuk bozulacak bişey değil yoksa sendemi hortumla yıkıyorsun devamlı motoru

evet yazmışsın huska ama ben o parçanın bu olabileceğinden bihaberdim :mrgreen: aslına bakarsan bugüne kadar 3 yada 4 kez yıkamışlığım var motoru oda süngerle dışını sadece ama ön taraftan su giriyosa bilemicem. fakaaaaaaaaaatt sen elektrik keser demiştin elektrik kesilmiyo o anlarda. ben bujiden de şüphelenmeye başladım iyiden iyiye ama zaten 3. bi seçenekte kalmadı. artık ya statör ya buji değişince hallolacak inş. bu dertte :cyclopsan:mrgreen::cat:

evet yazmışsın huska ama ben o parçanın bu olabileceğinden bihaberdim :mrgreen: aslına bakarsan bugüne kadar 3 yada 4 kez yıkamışlığım var motoru oda süngerle dışını sadece ama ön taraftan su giriyosa bilemicem. fakaaaaaaaaaatt sen elektrik keser demiştin elektrik kesilmiyo o anlarda. ben bujiden de şüphelenmeye başladım iyiden iyiye ama zaten 3. bi seçenekte kalmadı. artık ya statör ya buji değişince hallolacak inş. bu dertte :cyclopsan:mrgreen::cat:

ozaman statöru degıstırmen gerekmıyor ama statör bozulursa elektrık hiç biyere gidemez.ustan neden statörü degıstırıyor ozaman?:rendeer:

hehehe :queen::queen: loool way bee. şu görenin hasta olduğu motorunun yandan sağdan soldan bir iki fotosunu koy be t.madde :cat::cat:

1zvtpx4.jpg

69n6on.jpg

1z9e8l.jpg

buda eski halinden

246w4ls.jpg

eksiğimiz çok ama her türlü geçerliliğimiz var :bounce: :bounce: :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
haaa bu resimleri görmüştük evet pardon diyorumm. gerçi gece fotosu oldugundan çok bi yeri belli olmuyo. son fotodaki senmisin t.madde??? qodugumun motorlu polisi sendeki çiziğin aynısından bırakıverdi benim sol tarafada :pr:
kazasız belasız bin kardeşim harbi siyah rengi güzel duruyor. bende siyah istemiştim ama sarı ile kırmızıdan başka renk yoktu, o gün bugündür kırmızı takılıyoz bakalım :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:37 ----------

[URL=http://img413.imageshack.us/i/babaha565.jpg/] Uploaded with ImageShack.us[/URL]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:39 ----------

[URL=http://img337.imageshack.us/i/babaha569.jpg/] Uploaded with ImageShack.us[/URL]

buda bizim düldül :mrgreen:

evet abi o şahıs benim :bounce: seninkini polis yapmış benim motora dükkanın önünde en az 5 sefer araba çarptı en az 5 sefer babam düşürdü bi sefer teyze oğluyla çevre yolundan gelirken teyze oğlu istedi verdim 50 khm ile girilcek viraja 110 khm ile girmeye çalıştı bariyerlere soktu bizi allah korudu motor en az 150 m ilerimizde durdu param olsa grenajları yenilicem :queen: ama para yok allaha şükür millet çin diyo adi diyo motorun başına onca olay geldi hala böyle başka motor olsaydı çoktan perte çıkardı...allah kimseye kaza bela vermesin

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet abi o şahıs benim :bounce: seninkini polis yapmış benim motora dükkanın önünde en az 5 sefer araba çarptı en az 5 sefer babam düşürdü bi sefer teyze oğluyla çevre yolundan gelirken teyze oğlu istedi verdim 50 khm ile girilcek viraja 110 khm ile girmeye çalıştı bariyerlere soktu bizi allah korudu motor en az 150 m ilerimizde durdu param olsa grenajları yenilicem :queen: ama para yok allaha şükür millet çin diyo adi diyo motorun başına onca olay geldi hala böyle başka motor olsaydı çoktan perte çıkardı...allah kimseye kaza bela vermesin

wıyyy :pale: geçmiş olsun kardeşim ne çok hadise gelmiş başına... Çok şükür hepside ufak tefek çiziklerle atlatılmış.. ben bi defa tümsek için yavaşlarken düşmüştüm çok yavaşken 2 defa da yan ayak yüzünden motor sağa yattı onun dışında önemli bi durum gelmedi başıma. inşallahta hiçbirimizin başına gelmez. ben daha yeni gidonun önündeki gri parçayı değiştirdim 25 tl ye. grenajlar ne kadarmış???:silent:

wıyyy :pale: geçmiş olsun kardeşim ne çok hadise gelmiş başına... Çok şükür hepside ufak tefek çiziklerle atlatılmış.. ben bi defa tümsek için yavaşlarken düşmüştüm çok yavaşken 2 defa da yan ayak yüzünden motor sağa yattı onun dışında önemli bi durum gelmedi başıma. inşallahta hiçbirimizin başına gelmez. ben daha yeni gidonun önündeki gri parçayı değiştirdim 25 tl ye. grenajlar ne kadarmış???:silent:

nerden baksan 175 tl grenajlarım tutar benim yerimde başkası olsa büyük ihtimal benim değiştirmek istediğim grenajları değiştirmez çünkü ön alt sakal (farların altı ) da büyük çizikler ve catlak var sağ alt marşpiyel yok bunların dışındaki çatlaklar ufak

Forumdan Uzaklaştırıldı
hmm irili ufaklı çatlaklar eksikler can sıkıyordur tabii ama en azından acil masraf deil, bu şekilde de idare edersin para biriktirinceye kadar.. en kısa zamanda cıncık gibi yaparsın yeniden inş. :mrgreen::cat:

evet abi canımı sıkıyor sanki bi yarım eksik gibi :pr: :pr: :salut: para biriktirmeye çalışamıyorum çünkü elime para geçmiyor geçsede benzine ve bakımlarına gidiyor kendime bakmıyom bile :queen: hatlarım iptal oldu kontür yüklemiyorum diye

gerçekten yaa hastalık harbiden bu motor işi kendimyemiyor içmiyor hep motorla uğrasıyorum ne kadar yanlış bişi aslında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar