Selam arkadaşlar.Bugün itibariyle bende xciting250i sahibi oldum.Akşama doğru teslim aldım ve yağmurlu havada 10 km kadar gezebildim.Motor çok cüsseli ve iri bişey.Lastikleri 500 cc motorunki kadar büyük.Ön fren çift disk arka fren tek disk , frenlemesi çok güzel.Ancak sıfır motorların disklerinde koruyucu bir yağ tabakası olduğundan , o tabaka aşınana kadar biraz geç frenleme yapıyo.Birde motor aksamı etrafında bulunan yağ tabakası motor ısındıkça erimeye başladı.Motor duman dumana gidiyo ve birazda koku yapıyo.Ancak ilk sıfır motorum olmadığından alışığım.Galiba bu motorlar gemiyle geldiğinden rutubete karşı tedbir olarak metal aksamları böyle bir tabakayla kaplıyolar.
Herkes ilk vitesli motorum der ancak ben tam tersi ilk otomatik vitesli motorumu kullanıyorum.Biraz alışmam gerekecek.İlk kalkışta motor hafiften anlık bir vibrasyonla gıdıklıyo , ondan sonrasında titreşimden eser yok.Rolantide de titreşim yok.Çekişi çok kuvvetli.Torklu bir motor olduğunu belli ediyo.Çevre yolunda hafif gaz açayım dedim.Anında 100 km hızı gördü.Rodajda olduğumdan son hızını test etmek istemiyorum.Hatta ilk 2-3 bin km dip gaz yapmamaya gayret edicem.Ancak 22 beygir motorun yapacağı hız belli.düz yolda 125-130'u görsün yeter.Ben motorumun gücünü biliyorum ve bilerek aldım.Hayalperest olmaya hiç gerek yok.Amortisörler hafif sert.Aynı naked motor gibi.Oturuş pozisyonu gayet rahat.Saatlerce kullansam yormayacak bir motor.Boyum 1.75 ve ayaklarım yere anca değiyo.Biraz daha kısa olsaydım durduğumda sıkıntı olurdu.
Kontak anahtarının yanında başka bir anahtar var.Bu anahtar bakımlarda kullanılıyomuş.Kaybetmemek lazım.Bu anahtarın siyah tarafından kontağın altından taktığınızda anahtar deliği kapanıyo.Diğer taraftan takınca anahtar deliği açılıyo.Kontak anahtarını sola çevirdiğinizde bagaj açılıyo.Bastırarak sola çevirdiğinizde direksiyon kilitleniyo.Sağa çevirince elektrik geliyo ve çalışmaya hazır hale geliyo.Daha da sağa çevirince benzin kapağını açıyo.İmmobilizer yok ama acayip bir kontak sistemi yapmışlar.Alışana kadar motoru çalıştıracağınıza benzin kapağını ya da bagajı açabilirsiniz.
Almak isteyen herkese tavsiye ederim.Sonuçta çok hızlı bir motor olmasa da uzun yolda kamyonların eksozunu yutmadan rahatça her aracı sollamaya gücü yetebilecek bir motor.Rahatlığı ve konforu ise paha biçilemez.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:47 ----------
Acitvanın sesi bile daha güzel

) sanki böyle bazen PS'yi özlüyo gibi oluyorum ama daha pek uzun yola çıkmadım o zaman daha iyi anlarım farkını
Teşekkürler erhdec
Arkadaşım senin motorda bi sorun olmasın.Benimkinde hiç ses yok.Bi ara motoru eve çekerken kasksız kullandım da sesini ancak o zaman duyabildim.Servisin sağlam mı?Sana motoru teslim ederken gerekli bakımlarını yaptılar mı?Bu motor enjeksiyonlu.Diğer motorlara benzemez.Belki kymco servisindekiler ilk defa enjeksiyonlu ve elektronik beyinli bir motor görüyolar.Sallama iş yapmasınlar.Motorun servis kitapçığını iyice okuyup talimatlara harfiyen uysunlar.Ben sesine hasta oldum.Hele gaz kestiğimde gelen o hafif ciyuuuuuuv sesi sanki uzay filmlerinden çıkmış bir motor kullanıyomuş gibi hissettirdi.