ilk 3 viteste duyuyorum sesi ve rolentide.ama motor soğukken saat gibi çalışıyor.Birde bütün cbf 150 lerde yok bu problem.Servis bile kimisi yapıyor kimisi yapmıyor diyo..Sorun neyse yaptırmaya hazırım parada mühüm değil ama yapacak kişi bulamıyorum..Bu ses yüzünden kaç kere satmaya kalktım ama kıyamadım motora..Çözümü yok mu yani bunun???
şimdi 2 ses var...önce hangi sesi duyduğunu netleştirelim...
1.şıkırtı...Genelde tüm cbflerde olan standart sübap şıkırtısı...motor ısınınca ortaya çıkan psikolojik olarak veya duyumsal anlamda odaklanıldığında yahu bir ses var ama ne" sesi...diğer motorlarda varmı yokmu...sadece benim motordamı var şeklinde kafada soru işaretleri bırakan bir ses...servise 20 kez gitsen bişey yok der ve seni yollar...her devirde rölantide genel anlamda dikkat çeken normal uğultu dışındaki ses...benim alıştığım bir ses..
2.çıtırtı özellikle rampalarda vites düşürmekte geç kalındığında devreye girne çok net duyulan sübap çıtırıları...vacil vites düşür uyarısı gibi bişey...
cbf 150 de işçilik zayıf dediğimde bana darılır arkadaşlar...bu piston ve krank kalitesinden sübap işçiliğinden moto bloğun alaşımından kaynaklanan dandiklikten ileri gelen bir detay...