ışık doğudan yükselir 4100 km

EN’LER İLE TÜM SEYAHATİMİZ – Selçuk KAYA için :

En kolay yol : Havza- Kırıkkale

En sıkıcı yol : Ordu-Samsun

En zor gün : Ardahan-Şavşat-Artvin

En kolay gün : Kars-Göle-Ardahan-Çıldır

En sıkıntılı gün : Doğu Bayazıt-Iğdır Yolu...

En sıcak gün ve yer : Artvin-Şavşat.... 30 derece

En soğuk gün ve yer : Kırıkkale- Kulu Konya

En güzel manzaralı yer : Kars-Göle ve Ardahan-Şavşat

En güzel otel : Kars Öğretmenevi

En kötü otel : İshakpaşa Hotel- Doğu Bayazıt

En iyi 3 yemek : Kaz Eti, Piti, Kete Kars; Sivas Köftesi Sivas; Şavşat Pidesi Artvin...

En özlenen 2 şey : Oğlum ve 750 litrelik Tropical Akvaryumum

En iyi güzergah : Rize Ayder Yaylası

En kötü güzergah : Doğu Bayazıt-Iğdır

En iyi yol : Ayder Yaylası Yolu

En kötü yol : Doğu Bayazıt-Iğdır

En iyi şehir : Sivas

En iyi benzin : Opet-Gemerek Sivas

En kötü benzin : PO- Erzurum

En keyifli parkur : Rize Ayder Yaylası

En keyifsiz şehir : Ağrı

En temiz şehir : Sivas

En pis şehir : Ağrı-Doğu Bayazıt

En temiz hava : Ardahan- Göle

En pis hava : Trabzon

En ucuz şehir : Ardahan

En pahallı şehir : Samsun

En ucuz otel : Giresun Öğretmenevi

En pahallı otel : Kars Öğretmenevi

En şanslı an : Motorumu Şavşat Karagöl de yatırdığım an Karagöl İşleticisinin aracını durdurduğum an..

En görülesi Yer : Göle-Ardahan/ Ayder Rize

En kaçınılası yer : Doğu Bayazıt Ağrı

En gereksiz yer : Ağrı

En ilginç yer : Ani Harabeleri Kars

En keyifli Şehir : Kars

En çarpıcı, sıra dışı yer : Göle-Ardahan

En virajlı yol : Artvin

En düz yol : Konya KULU

En yeşil yer : Ayder Rize

En kuru yer : KULU Konya

En uzun sürüş günü : Kırıkkale Antalya 680 km

En Hızlı Sürüş; Sungurlu- Kırıkkale 195 km/h

En özel 3 an : Erciyes Dağı, Kayseri- Ağrı Dağı, Ağrı- Ardahan, Göle düzlüklerinde yüzlerce at ve taylarını çiçekli çayırda koşarken görmek...

En büyük yenen kazık : Erzurum Çağ Kebabı

En romantik yer : Ardahan-Göle ve toplanan kır çiçekleri... (Sümbüller,rengarenk papatyalar, gelincikler.. vs..)

En kırık hayal : Ağrı

En misafirperver Şehir : Sivas

En hızlı geçilen güzergah : Kırıkkale-Antalya (Dönüş)

En mutlu olduğum yer : Ata topraklarım Ardahan-Göle'de dedelerimin mezarlarını görmek..

En mutsuz olduğum yer : Ağrı

En zorlu ve keyif veren yol : Ardahan-Şavşat arası...

En mutlu olduğum an : Atatürk Barajını Gördüğüm An.

En sıkıntılı olduğum an : Atatürk Barajını güvenlik nedeni ile uzaktan seyr ettirmeleri

En kolay iletişim kurulan yer: Sivas

1.GÜN ANTALYA-AKSARAY

Tam iki yıldır bu gezinin planlaması ile uğraşmıştım.. Ve o büyük gün geldi ve çattı.. Ata topraklarını ziyaret etme heyecanı ile ışığın doğudan yükseldiği bölgelere eşimle ilk defa gitmek üzere motosikletime bagajlarım ile beraber heyecanımı da yüklemiştim....

Motosikletime iridyum buji, Motul yağ, KN hava ve yağ filtresi ile yeni BridgeStone Battlewing lastikler takılınca motorum için artık yapılacak çok fazla birşey kalmamıştı.. 55 lt lik topcase, 44 lt lik depo üstü çantam ile beraber eşimi almak ve oğlum ile ayrılmak üzere dedesinin yanına doğru yola çıktım...

Eeeee, aslan oğlum Yiğit’ime gelince; kandırmak kolay olmadı ama dönüşte güzel bir oyuncak alma fikrine fit oldu..

Yol arkadaşım Özgür'de Alanyadaki evinde hazırlıklarını bitirmiş, benimle Akseki yol ayrımında buluşmak üzere son kontrollerini yapıyorken...

Akseki yol ayrımında Özgür ile buluşma anı...

Özgür bu yolculuk için kendisine 2007 model 650GS ABS li versiyon alır... Güzel bir makina.. Doğu yolları için ideal..

Ben ise artçılı ve yüklü olduğum için GS den biraz daha güçlü olan V-Strom tercihim...

Akseki den tırmanmaya başladık... Toroslar geçilip Seydişehir düzlükleri ile İç Anadolu formları olan Sögüt, kavak bitki örtüsü bizleri karşılar...

En nihayet Konya öncesi bir çay mola anımız...

Yolda olmak gibisi yok.. Dertlerden uzak, herşey gaz kolunun altında kalması gibi.. Güneşli bir gün, motosikletlerimiz yüklü ve çaylarımız Anadolu düzlüklerinde demli mi demli.. Daha ne ister ki insan?

Özgür’e baksanıza o da çoşmuş, ilkbaharla birlikte ver çoşkuyu diyor…

Yola devam Konya’da Damla Etli Pide de etli ekmek faslı var.. Gaz açmaya devam.. Bu arada Aksaray daki arkadaşım Alper geliyor… Arıyorum… Aksaray kavşağında buluşup bir bardak çay içmek için sözleşiyoruz…

Gene bir mola anında Özgüre Aksaraydaki arkadaşım ile bilgi veriyorum.. Niyetimiz Kayseride konaklamaktı ama…
Konyada etli ekmeklerimizi yedikten sonra doğru Aksaray Alper bizleri bekler…

Konya Aksaray Düzlükleri bizleri sıkar.. 120-130-140-150 gaz açarız ama yol bitmez.. Havada sıcaktır…

Aksaraya 50 km kala bir mola anı .. Benzinlikte serinlemeye çalışıyoruz…
Bu arada benziklikte çalışan motosiklet meraklısını kıramam… Amaç herkesi motosikletsever yapmak…

Aksarayda yanlış anlaşılma ile durulan bir istasyon.. Alper 2 km daha ileride bizi bekler… Olmadı… Burası değilmiş beyler hadi tekrar motora… Özgür “offff aman be Selçuk bu havada hiç çekilmiyorsun” der ken…

Özgürün BMW den ciouvvvv, civvvv,ciiiivvvouuvv diye sesler gelir… Ne olduğunu anlmaya çalışırken ben elektrik yada akü ile ilgili bi’şey olduğunu anlar sigortalara bakarım lakin bütün sigortalar tamamdır…

Yardımsever ülkemin yardımsever insanları bir anda etrafımızda bizlere yardım etmeye çalışan 20 kadar adam toplanır.. Kimi elektrikçi bulur, kimi otobüs tamircisi…

Bu sırada Alper arar.. Bende kaldık gelemiyoruz deyince Alper bir araç bulur ve yanımıza gelir…

Yemin ederim ben daha bi’şey anlamadan BMW ustası geldi.. Nerden geldi, nasıl geldi, n’oldu? Kim aradı, bagajlarım derken.. Benzinlikten bize su ikram edildi.. Lıkır lıkır suları içerken motoru çoktan sökmüş olan usta “konjüktör arızası olabilir “ dedi… Vıyyyyy….

Durumun vahamiyeti karşısında birde çaylarımız geldi… Ohhh ne ala ne ala.. Çaylarımızı içerken usta ile durumu konuştuk.. Konjüktör arızası büyük bir arıza dediii….

Ne yapmak lazım dı BMW yi çekmek lazımdı… Bizlerde başladık çekmeye…. Hava da en az 32 derece idi… Önde usta arkada Özgür yanda ben arkada Alper…

Ustanın mekanına geldik… Aküyü ölçtü.. Akü bitik dedi… Konjüktör olmayabilir deyince rahatladık yoksa Ankaradan parça isteyecektik…

İster istemez Kayseri planımız iptal edilip Aksaray Öğretmenevinde kalmak fikri oluştu.. Çünkü usta 12 A lik aküyü anca yarın bulabileceğini söyleyince Alper bizlere öğretmen evinin yolunu gösterdi…..

Ehh Napalım sabah ola hayır ola deyip, Aksarayda ilk gecemizi geçirmeye karar verdik…. Sabah aküyü takıp 2.gecemizi Erzincanda geçirmek lakin yol bu.. Neye niyet kime kısmet deyip Aksaray Öğretmenevine yerleştik… Böylece yollarda ilk günümüzü Özgür’ün BMW si yle vukuatlı tamamlamış oluyorduk.. İlerisi için hayırlısı..

Devam edecek.. :cat:

Son düzenleme:
anlatımın sürükleyici.bence geziden daha güzel olmuş :D

roman gibi yani..

Güzel bir gezi olmuş , merakla devamını bekliyoruz...

heyecanla bekliyorum devamını macerası yüksek bir gezi olmuş galiba tekerinize sağlık.

Şimdiden kendisine abone eden bir konu oldu.Daha devamında kim bilir neler olcak.Her gezinizin raporunda olduğu gibi bu gezinizde de sunumunuz ve anlatımınızla kaliteyi hissettimişsiniz.:cherry: Konuyu heyecanla takip ediyorum ve daha nice kazasız sorunsuz geziler diliyorum.:cat:

ilgi ile seni izliyorum selka kardeşim inşallah bir yerdetanışmak kısmet olur

Adana İl Temsilcisi
sevgili selçuk kardeş,dün,sanırım sizin 23.11'de,yaptığınız değişiklikten sonra,o vakte kadar yazılan bütün yorumlar (benimki de dahil)silinmiş,neden acaba ?:pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selçuk güzel geziyorsunuz,Maşallahınız var
BMW deki arızanın sebebi neymiş,kaç km de o motor?

sevgili selçuk kardeş,dün,sanırım sizin 23.11'de,yaptığınız değişiklikten sonra,o vakte kadar yazılan bütün yorumlar (benimki de dahil)silinmiş,neden acaba ?:pr:

Merhabalar.. Sanırım resim boyutlarını ayarlayamamdan kaynaklanmış. Moderatörde mesajlar ile silmiş. Tekrar düzenleyince sorun kalmadı..

otel,yemek fiyatlarınıda yazarsan iyiolur:cat:

Anladım. 2.günden itibaren rakamlarıda yazacağım..

selçuk güzel geziyorsunuz,Maşallahınız var
BMW deki arızanın sebebi neymiş,kaç km de o motor?

Gezinin 2.bölümünde arızanın sebebi var...

Bugün 2.günü yazmaya gayret edeceğim. 8 günlük bir tur.. Teşekkür eder, saygılarımı sunarım...

her zamanki gibisiniz abi, heyecanla bekliyorum.:cat:

canlı canlıda dinlemek isterim :cherry:

çok güzel bir gezi ve rapor...
allah yolunuzu açık etsin.
yav bu bmw ler hepmi yolda kalır
grup gezilerimizin hepsinde de mutlaka bir bmw yolda kalmıştır.

mgu

Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz az sonramı yoksa

Selka herzamanki gibi yine güzel gezi olmuş .Paylaşım için tşk.

Devamını bekliyoruz :)

Fotoğraf boyutlarından dolayı konu silindi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar