Abi motoru topladım vallahi 15dk. yerlere baktım durdum ula parça,dişli,vida vs. varmı diye.Tam geliyorum marşa basıcam,dur laa dur şuraya bakmadım arkam dönükken yuvarlanıp şutarafa gidebilir 10dk. oraya bakıyorum:queen::queen:
Çoğu parçanın adını bilmiyorum,mantık olarak çözmeye çalışıyorum (heee şu şunu çeviriyosa buda bunu döndürüyo,ozaman buda bunun parçası,en azından şekli oraya uyuyor:queen: gibisinden)
Ama müthiş zevkli oluyor ''lütfen evlerinizde denemeyin:mrgreen:
sigortayı iyi kontrol et derim bende de 150 zc deyken aynı sorun oldu allahtan yedek sigorta vardı onla degiştirdim düzeldi %100 ondandır seninkide die düşünüyorum
:cat:
arkadaşlar cbf150 kardel vidası ters dişli mi yoksa sola dogrumu acılıyor hangisi dogru
sigortayı iyi kontrol et derim bende de 150 zc deyken aynı sorun oldu allahtan yedek sigorta vardı onla degiştirdim düzeldi %100 ondandır seninkide die düşünüyorum
:cat:
Kartel vidası standart diştir.
Yani sağa doğru sıkılır, sola doğru sökülür.
Düz anahtar veya ingiliz anahtarı oraya tam girmiyor,
vidanın ağzını yalama yapmamak için yıldız gibi kavrayan anahtarlar ile o vida açılmalı. :cat:
![]()
Tekrar sigortayı kontrol ettim.Sorun yoktu ama yinede yedeğini takarak test ettim fakat sonuç değişmedi.Motorda tık yok...ale: Aküyü ölçtüm aküde de sorun yok.Ama ne hikmetse kontağı açınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiçbir yanıt vermiyo.Sorun kontakta olabilirmi arkadaşlar ? Yani ON konumuna getirdiğimde gerekli yerlere elektrik göndermiyo olabilir mi ?
teşekkürler kardeş bide şanjımanı patlatmıyım eyvallah ilk defa yagını degiştirecegim
Eyvallah mubarekler...
Zaten nerede Honda cbf 150 görüyorum, ne kadar akıllı bunun sahibi diyorum yaaa...![]()
Abi nası çıkam sen söyle...baksana hava durumuna...pazar pazartesi salı güneşi ve sağanak yağışlı diyor...r:
Evet bu hafta galiba serin geçecek,Hayırlısı olsun.Acele etme yaz nasıl olsa gelecek...
Mübarek abi bende düşünüyorum cbf 150.
Ama sanırım sıfır alacağım ben. İkimizede hayırlı uğurlu olsun şimdiden
Abi bu arada annemize acemi motorcu çarpmıştı? nasıl oldu annem? iyidir umarım?
sanada iyi geceler sevgi kelebeği emekli dul yetim ve gariban cebefeci dostu...
Uploaded with ImageShack.us
:queen::queen::queen:bu çok güzel ya valla yıkıldım gülmekten gerçekmi bu yoksa fotomontaj filanmı?:queen::queen::queen:
Tekrar sigortayı kontrol ettim.Sorun yoktu ama yinede yedeğini takarak test ettim fakat sonuç değişmedi.Motorda tık yok...ale: Aküyü ölçtüm aküde de sorun yok.Ama ne hikmetse kontağı açınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiçbir yanıt vermiyo.Sorun kontakta olabilirmi arkadaşlar ? Yani ON konumuna getirdiğimde gerekli yerlere elektrik göndermiyo olabilir mi ?
Eyvallah Allah razı olsun, annem de hiç bir sıkıntı yok.
Valla çok akıllı iş bu cbf 150. Sıfır almana sevinirim.
Büyük makinası olan arkadaşlarım dahi ikinci motor olarak Cbf 150 kullanıyorlar. Çok da memnunlar.
Yeter ya yeter artık. Hep ana sayfada, her yolda siz varsınız kardeşim, olmaz ki böyle ayıptır yaaaa!
RR sattım, yakında ben de geliyorum. Honda hayat ondaaa...
Merhaba arkadaşlar;
Bi sorun için tekrar size danışmak istiyorum.Dün çalışan motorum bu sabah kontağı açtığımda hiçbir cevap vermedi. :cyclopsanYani kontağı açtığımızda yanan vites ışıkları, benzin göstergesi vs. hiçbir şeyde hareket yok.Yani sanki kontağı hiç açmamışım gibi öyle duruyor.Dolayısıyla marşa bile basamıyorum.Akü kabloları, sigorta vs. kontrol ettim ama anormal bi durum göremedim.Nasıl çözeriz bu durumu.Servise veya ustaya göstermek gerekebilir ama daha önce karşılaşan bi arkadaş varsa yardımcı olabilir diye düşündüm.Basit bir soruna benziyor ama çözemedim. :silent:Yardımlarınızı bekliyorum.
Birgün herkez cbf150'ci olucak:queen: