israil bizede saldırdı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu sitede savaşmaktan korkan israil ve amerakan destekçisimi diyim veya onlardan korkanmı diyim yoksa isimlerinden gözleri kamaşan mı diyim bilemedim ne çok insan varmış... israilin nesi büyük Allah aşkına ya baş harflerini bile büyük harfle yazmaya değmiycek kadar küçükler arkalarında amerikanın olması onlara cesaret veriyor şimarık çocuğu oynuyorlar ama gün gelicek bu söylediklerinizden utanıcaksınız emin olun..... süper güç amerika ve onun şimarık çocuğu israil... burda (Bosna-Hersek) özeltimden askerler var Türk askerleri operasyon sonrasında buraya gönderilmişler bir nevi tatil için... Keşke fırsatınız olsada o askerlele konuşsanız size süper güç amerikanın nekadar aciz ve rezil olduğunu Irak'ta nekadar başarısız olduğunu anlatsa birinci ağızdan dinleseniz.... ama yok biz televizyondan dinleyelim oooo onlar çok güçlüler israilin arkadasında amerika var onlar çok savaş kazandı biz bitarafımıza kına yakalım diyeilm...

bence amerika kıtasından kalkıp buraya gelene kadar biz israili feth ederiz :bounce: şanlı tarihimizde 45 dk da feth ettiğimiz ülkelerde mevcut çok şükür

Allahıma bin şükür,bu zihniyette dostlarda varmış...:rendeer:

MFM

He gardaş he..
Çok gurur duyduk kendimizle.
Amerikaya destek verdik ırağı kendimiz bombalattık.
İsrail'in karşısında durduk filistine sahip çıktık.
Çook gurur duyulacak bir iş çıkarttık çookk...

amerikaya desteği sadece biz mi verdik? acaba vermek zorunda mı kaldık gardaş? sitemlerini Türkiye ye değil nato ya ilet... sizede yaranılmıyor be abi vallaha bak savaşalım diyoruz dalga geçiyosunuz kendimizi küçük görüyorsunuz onlar çok güçlü oturup kına yakalım diyosunuz. savaşmıyoruz niye savaşmadık ta onlara destek olur gibi olduk niye karşı çıkmadık diyosunuz...

ne diyim Allah bu ülkenin başındakilere sabır versin Türkiye gibi bir ülkeyi yönetmek hakikatten çok zor..

"one minute" bir kelimeye takmış gidiyorsunuz yaa

Bosna hersekte bile gazetelere marşet oldu herkez Türkiye eski gücüne mi dönüyor dedi yapılan haksızlığa boyun eğmedi gerçekleri söyledi dedi. akabinde Çin "orta doğuda Türkiye gibi bir lidere ihtiyacımız var" dedi Arap emirlikleri " Türkiye nin her daim arkasındayız destekliyoruz" dedi ve Orta doğudan bir çok ülkeden Türkiyeye teşekkürler yağdı bu ayıba boyun eğmediği dik durduğu için... ama biz naptık 2 gün gurur duyduk 3. gün dalga geçmeye başladık one minute diye

elçiyi aşağı onlar almadı elçiyi ülkemize biz geri çağırdık!!! aradki fark nedir umarım biliyorsunuzdur...

Bakın size soyle soyleyeyim o zaman.
Hiçbir sekilde siyasi gorusumle TC BASBAKANI ile dalga gecmek veya kucumsemek adına yazmadım.

Olan olayları sıraladım. Evet bende gurur duydum o gun aynı seyleri bende hissettim.

Ama bu karaktersiz kaypak pezevenklerin senin kalitende cevap vermeyecegini de hepimiz biliyoruz.

Ki nitekimde oyle oldu..
Ancak elinde sopa ile kendini savunan gemideki insanları yaslıları vurur besyuz babanın tek evlatları..
Baska ?
Baska birşey yok..

Aman bana arap milletinden bahsetme..
Arkamdaymıslar...
Yokyaaa...

O serefsizler degilmiydi ingilizlerin karsısında beni satan...
Onların ben......

İstemem oyle milletin arkamda olmasını..
Ancak satmasını bilirler..

Bugun hangisi israilin usaklıgını yapmıyor soylermisiniz bana !!!!!

Siz araplara guveniyorsanız oooooooo yandık desenize...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
amerikaya desteği sadece biz mi verdik? acaba vermek zorunda mı kaldık gardaş? sitemlerini Türkiye ye değil nato ya ilet... sizede yaranılmıyor be abi vallaha bak savaşalım diyoruz dalga geçiyosunuz kendimizi küçük görüyorsunuz onlar çok güçlü oturup kına yakalım diyosunuz. savaşmıyoruz niye savaşmadık ta onlara destek olur gibi olduk niye karşı çıkmadık diyosunuz...

ne diyim Allah bu ülkenin başındakilere sabır versin Türkiye gibi bir ülkeyi yönetmek hakikatten çok zor..

Niye destek vermek zorunda kaldık gardaş? 1453'te dünyaya meydan okumuştun hani? Nato'danmı korktun?
Kusura bakma ama kendi ülkemin iç sorunları varken filistin için çakı bile çıkartmam cebimden! Oh ne güzel. Her kuşa yuva buldunuzda bi leylek kaldı. Yesinler biribirilerini.. Umrumda değil!

İsminizi bilmiyorum.
Bu yüzden müsade ederseniz abi diye hitap edeceğim. Çünkü yapmış olduğunuz yorumlardan anladigim kadarıyla 'abi' sıfatını hak eden birisisiniz.

Daha once buna benzer konularda yorumlarim olmustu, genelde bu tarz konularda konusmayi pek sevmiyorum ama benim mesajimdan alinti yaptiginiz için cevap yazacağim.

Söylediklerinize katılmakla birlikte eklemek istediğim bazı konular var.

Yakın tarihte amerikanın talimatı üzerine adana incirlik üssü'nü amerikan uçakları için boşaltıp, sonra bir ramazan günü sahur vaktinde çoluk çocuk demeden bombalanmasına göz yumanlar ne yazikki bugun bu olayı kınayan kişilerdir.

Benim anlamadığım konu şu :

Demokrasiye ve barışa aykırı olduğu içinmi israil'in filistin saldırısı kınandı yıllarca?
Madem demokrasiya aykırıydı o zaman neden amerikan emriyle incirlik üssü boşaltılıp ırak'ı vurmak için amerikan uçakları o bölgede sıralandırıldı? ''Din kardeşliği'' uğrunamı israil'in filistine orantısız güç kullanımı kınandı?
Madem ''Din kardeşliği'' ugruna kınandı ırak halkıda müslüman değilmiydi?
Ne zaman bu tür konularla karşılaşsam her zaman üşenmeden bu yorumu yapmışımdır. Yüzeysel görüşmelerdede sözel olarak bunları belirtmişimdir.
Ama ne yazikki hiçbir cevap alamadim. Umarım bu yaptıgım yoruma duygularina esir olmamış bi babayiğit mantıklı bi açıklama getirir.

Şimdi birde olayin diğer boyutuna bakalim bunu maddeler halinde sıralayacağım ;

1-) Yapılan bunca uyarılara rağmen o gemi neden yola çıkartılıyor?
Hadi uyarıları bi kenara bırakalım sonuçta burnumuzun dikine giden milletiz ama o hayatini kaybeden insanlara bu işin riskleri anlatılmışmı acaba? Çocuklarının yetim kalacağı gencecik kadınların dul kalacağı anlatılmışmı?

2-) Abicim turkiye neden filistine yardım gemisi gönderiyor? deniz fenerinden edinilen gelirlerinde nereye gittiğini görmedikmi biz?
AYrıca kimin parasını gönderiyor? o gönderilen yardımlar ayda 150 TL ile geçinmek zorunda kalan hatice teyze ve onun gibilere yapılsaydı daha iyi olmazmiydi? Zonguldak kömür ocaklarında 30 tane aslan gibi delikanlının cesedi çıkartıldı, ve bu insanların ailesine tatmin edici bi tazminat verildiğinden şüpheliyim. Dağda ölen terörist'e eve dönüş yasası adı altında benim vergilerimden maaş baglanıcak, ama ülkenin güvenlik güçleri ne yazıkki ay sonunu getirmenin derdinden kurtulamicak. Neyin parasi abi kimin parasi gidiyor filistine?

3-) Türkiye 30 yıldır iç savaş ile yaşıyor. Bu ülkenin kendi sorunları çözülmüş gibi güzin ablalık yaparak başka devletlerin iç sorunlarını çözmekte ne demek?

Aslında aklımda olan maddeleri sıralamaya kalksam muhtemelen 2-3 saat sürer.
Şimdi kimse bana demesin vay efendim bunlar araptır bizim din kardeşimizdir demesin.
Buna cevaben bende derim ki ; Hadi Len!! 1.Dünya savaşı sonrası ingilizlerin talimatı üzerine araplar 10,000 türk'ün karınlarını deşip midelerinde altın aramadımı??

Sinancim diyecek tek sey var, bu sorunlar ile yuzlesip duzeltip halkini mutlu etmek yerine baska ulkelerin sorunlari ustunden pirim yapmak daha kolay geliyor birilerine. Nasil olsa bizim halkimiz bir torba komure bile tav olacak kadar sefalet icinde. Onlarin neyine bu gemilerdeki tonlarca insaat malzemesi yardimi.Turk halkina secim gununden diger secim gunune bir torba komur veriyorlar amaci bile belli. O komuru cikarirken vefat edenin de kaderi diyorlar onunda yasam amaci belli. Sonra iki ulkenin ic hesaplasmasindan kendimize pay cikariyoruz, ona yardima kosuyoruz ama ne yardim. O kadar yardim ile ulke yapilir sil bastan. Turk halki 7 sehit verdi , onlarin da olum amaci belli. Turk halkini bu kadar Israil filistin kavgasi ile oyalarak bu kadar asagilamalari kabul edilir degil. O kadar malzeme ile Mus ta, Van da , Hakkaride yeni okullar yapilir, yeni evler kurulur. Zonguldakta maden icin daha guvenli calisma imkanlari saglanir yada guney dogudaki askere kursun gecirmez yelek alinir. Guney doguda insanlar aciliktan uc kurus para vaadi ile daglara cikiyor , asker vurmak icin. Bunu gormezlikten gelenlerin tek tasasi Israel filistin savasimi idi. 10,000 kisi taksimde toplandi bu adamlarin bir tanesinin bile elinde ne Ataturk resmi var nede sehitlerimiz icin bir ibare.

Her hafta olen sehitlerimiz icin nerdeydiniz ey taksimdeki 10,000 insan. Elinizdeki bayrak benim ulkem icin kanini doken askerin bayragi degil. Onlari yarin unutacaksiniz ama bu aptalca iki salak ulkenin savasini her gun temcit pilavi gibi isitip isitip onumuze sunacaksiniz.Kendi ulkenize ve vatandasiniza sahip cikin, gerisi cidden bizi ilgilendirmez.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Li...rail saldırısına Türkiye'den tepkiler/is5.jpg

MFM

Bakın size soyle soyleyeyim o zaman.
Hiçbir sekilde siyasi gorusumle TC BASBAKANI ile dalga gecmek veya kucumsemek adına yazmadım.

Olan olayları sıraladım. Evet bende gurur duydum o gun aynı seyleri bende hissettim.

Ama bu karaktersiz kaypak pezevenklerin senin kalitende cevap vermeyecegini de hepimiz biliyoruz.

Ki nitekimde oyle oldu..
Ancak elinde sopa ile kendini savunan gemideki insanları yaslıları vurur besyuz babanın tek evlatları..
Baska ?
Baska birşey yok..

Aman bana arap milletinden bahsetme..
Arkamdaymıslar...
Yokyaaa...

O serefsizler degilmiydi ingilizlerin karsısında beni satan...
Onların ben......

İstemem oyle milletin arkamda olmasını..
Ancak satmasını bilirler..

Bugun hangisi israilin usaklıgını yapmıyor soylermisiniz bana !!!!!

Siz araplara guveniyorsanız oooooooo yandık desenize...

doğru diyorsunuz ama burda önemli olan bir noktayı kaçırıyorsunuz. bunlar siyasi şeyler.. nasıl ege sularında Türk ve yunan uçakları it dalaşı yapıyorsa ülkelerin arasındada böyle şeyler oluyor.. it dalaşı yapıyorz sürekli eziyoruz yunan uçaklarını dimi sonuç? yunanistanı devirdik mi veya savaş mı bu ? hayır sadece onlar bizim pilotlarımızın kalitesini görüyorlar ve diyolar ki evet bu adamlar havacılıkta az imkanla en iyiler dünyanın en yüksek g kuvvetine dayanabilen pilotlar bunlarda (askeri okulada havacı bir komutanın ağzından)

israile Türkiye Cumhuriyetinin başbakanının verdiği cevap bütün dünyanın önünde ve sonradan onu destekleyen ülkelerin çıkması söyle bir imaj oluşturmuyor.. bu adamlar hala yalnız değil!!! hala Türki cumhuriyetler İslam ülkeleri bu adamların arkasında... israil konuşması esnasında Türkiyeye yüklendi siz bilmiyorsunuz dedi Başbakan ondan sonra kızıp konuştu ve salonu terk etti... peki programdan sonra israil neden arayıp özür diledi? neden ?

olaylara sadece duygusal açıdan bakmayın siyasi boyutu çok farklı şuanda bizim okulda siyaset derslerinde ortadoğudaki süper güç olmaya aday tek ülke Türkiye olarak anlatılıyor... Anlat hocada Boşnak.... Başbakanın o çıkışıyla biz Türki cumhuriyetler Rusya İran Suriye ve Çinden teşekkür ve destek aldık tabi Arap emirliklerinden de geldi sence bu saydığım ülkelerle Türkiye bi arada olursa olası bir savaşta bizim Arap ülkelerine ihtiyacımız mı olur?? takılmayalım böyle şeylere

Motosikleti
750x
Sinancim diyecek tek sey var, bu sorunlar ile yuzlesip duzeltip halkini mutlu etmek yerine baska ulkelerin sorunlari ustunden pirim yapmak daha kolay geliyor birilerine. Nasil olsa bizim halkimiz bir torba komure bile tav olacak kadar sefalet icinde. Onlarin neyine bu gemilerdeki tonlarca insaat malzemesi yardimi.Turk halkina secim gununden diger secim gunune bir torba komur veriyorlar amaci bile belli. O komuru cikarirken vefat edenin de kaderi diyorlar onunda yasam amaci belli. Sonra iki ulkenin ic hesaplasmasindan kendimize pay cikariyoruz, ona yardima kosuyoruz ama ne yardim. O kadar yardim ile ulke yapilir sil bastan. Turk halki 7 sehit verdi , onlarin da olum amaci belli. Turk halkini bu kadar Israil filistin kavgasi ile oyalarak bu kadar asagilamalari kabul edilir degil. O kadar malzeme ile Mus ta, Van da , Hakkaride yeni okullar yapilir, yeni evler kurulur. Zonguldakta maden icin daha guvenli calisma imkanlari saglanir yada guney dogudaki askere kursun gecirmez yelek alinir. Guney doguda insanlar aciliktan uc kurus para vaadi ile daglara cikiyor , asker vurmak icin. Bunu gormezlikten gelenlerin tek tasasi Israel filistin savasimi idi. 10,000 kisi taksimde toplandi bu adamlarin bir tanesinin bile elinde ne Ataturk resmi var nede sehitlerimiz icin bir ibare.

Her hafta olen sehitlerimiz icin nerdeydiniz ey taksimdeki 10,000 insan. Elinizdeki bayrak benim ulkem icin kanini doken askerin bayragi degil. Onlari yarin unutacaksiniz ama bu aptalca iki salak ulkenin savasini her gun temcit pilavi gibi isitip isitip onumuze sunacaksiniz.Kendi ulkenize ve vatandasiniza sahip cikin, gerisi cidden bizi ilgilendirmez.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Li...rail saldırısına Türkiye'den tepkiler/is5.jpg

Heh iste bundan bahsetmeye çalışıyorum sabahtan beri.
Burnumuzun dibinde savaş oldu şanlıurfa'ya kaç tane ''Yanlışlıkla (!)'' bomba atıldı kimsenin sesi soluğu çıkmadı, Büyük orta doğu projesinin eş başkanı. (kim olduğunu biliyorsunuz) Olur öyle şeyler büyükmemek gerek dedi aynı gün olayı kapattı, kim inkaar edebilir bu olayi? Dünyanın bi ucundaki adam dünyanın öbür ucundaki adama saldırmış bizde yardıma koşmuşuz! Kimse kusura bakmasin ama seçim zamanlarinda bu milletin aklina son dakikada ya milliyetçiliği gelir ya dinciliği gelir...

Yardımı yapan devlet değil sivil girişimler. Onlar orada kırılıp giden kardeşlerimize yardım yapmayı tercih etmişler. Seni tutan yok, sen de gidip Van'a, Muş'a, Hakkari'ye, Zonguldak'a yardım yapabilirsin. Veya şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için gönüllü askerlik yapabilirsin. Kimse sana ne engel olmaya kalkar ne de "Filistin'de kardeşlerimiz ölürken niye böyle yapıyorsun" diye caz yapar.

Sen,bence ''O s.ktuğum israil oğullarının::angry2::'' Filistini,Gazzeyi neden kuşattığını iyice bi araştır.Onlar yaşam alanlarını felan koruduğu yok,yeni dünya düzenini kurup,''mescid-i aksayı yıkıp kendi tapınaklarını kurmak peşindeler''

İşte sende ozaman,bilmiyorum kınanı nerene yakarsın...
s

casus uçaklarını İsrail devletinden aldın ...(heron)
Özel timlerin çakallarla çatışırken israilden alınan piyade silahlarını kullanıyor(galil ve taavor)
Hurda f-4 uçaklarını israil modernize etti.Üzerine takacak seyir füzen olmadığı için füzesinide sana İsrail verdi (popoye).Piyadene destek olacak tanklarınıda İsrail modernize etti (m60t)bir de Yunan a karşı kullanmak için anti radyasyon insansız aracınıda İsrailden aldın (harpy)

Sıcakladığın zaman içtiğin colanın patronlarıda İsrail oğlu ..üzerine giydiğin "jean" de de ,ev de temizlik için kullandığın deterjanda da elinden düşürmediğin telefonda da onun hattında da kısaca hayatındaki iğneden ipliğe her üründe beğenmediğin "İsrailoğlunun"parmağı var ....

Amerika da ermeni tasarısı geçmesin diye israilli şirketlere -vakıflara -yahudi kökenli senato üyelerine milyonlarca doları boca edersin ...
Dünya Yahudi Vakfının Ödülünü alırsın İsmide çok güzel (cesur yürek )..
eeeee ....

senin elinde ne kaldı ...."kına " dan başka ......

MFM

siz sanıyosunuz ki pkk kürt terör örgütü ve Türkiyeye savaş açıyor dimi.. tek başına toplanmışlar bu gurup kürt (kesinlikle hepsi değil) bizimle uğraşıyorlar...:) sadece tebessüm edebiliyorum size kusura bakmayın

sınır ötesi operasyondan sonraki gün bir ingiliz gazetecinin yazını okudum malesef ülkemizde yayınlanmadı... zaten kendi ülkesinde de birdaha bu konuyla alakalı yazı yazmadı neyse konuya geliyim kendisi aynen şöyle diyor: " operasyon yapılırken daha çıkabilen tek gazeteciydim birsürü kontrol noktasından geçtikten sonra pkkyı yöneten militanların yanına ulaşabildim... öncelikle en çok şaşırdığım şey hepsi beni kadar ingilizce biliyordu hiç sıkıntı çekeden anlaştık. ve ben ordan ayrılırken şunu gördüm bu uzun zamandır süren çatışma Türk-kürt çatışması değil orda amerikalılarda vardı israillilerde almanlarda ingilzlerde vsvsvs bir çok ülkenin Türkiyeye açmış olduğu bir savaş. kimi lojistik destek veriyor kimi maddi kimi pisikolojik kimi silah vs.....""

sizde sanıyosunuz bu bi grup kürt bi araya gelmiş bizimle savaşıyo biz bunları öldürmeden israile karışmayalım bizi ilgilendirmez :) hiç sormuyosunuz dimi yav bu kürtler hani açtı hani açıktaydı 26 yıldır bunlar bu silahları nerden buluyor???? bu adamlar sniper ı kimden alıyor ya bütün dünyada sniper yasak ( amerikan ordusu hariç!!!!!!) nerden buluyorlar sniper siliahları. mualefet olmamak lazım herşeye körü körüne... kusura bakmayın haddimi aştıysam :rendeer:

Motosikleti
750x
siz sanıyosunuz ki pkk kürt terör örgütü ve Türkiyeye savaş açıyor dimi.. tek başına toplanmışlar bu gurup kürt (kesinlikle hepsi değil) bizimle uğraşıyorlar...:) sadece tebessüm edebiliyorum size kusura bakmayın

sınır ötesi operasyondan sonraki gün bir ingiliz gazetecinin yazını okudum malesef ülkemizde yayınlanmadı... zaten kendi ülkesinde de birdaha bu konuyla alakalı yazı yazmadı neyse konuya geliyim kendisi aynen şöyle diyor: " operasyon yapılırken daha çıkabilen tek gazeteciydim birsürü kontrol noktasından geçtikten sonra pkkyı yöneten militanların yanına ulaşabildim... öncelikle en çok şaşırdığım şey hepsi beni kadar ingilizce biliyordu hiç sıkıntı çekeden anlaştık. ve ben ordan ayrılırken şunu gördüm bu uzun zamandır süren çatışma Türk-kürt çatışması değil orda amerikalılarda vardı israillilerde almanlarda ingilzlerde vsvsvs bir çok ülkenin Türkiyeye açmış olduğu bir savaş. kimi lojistik destek veriyor kimi maddi kimi pisikolojik kimi silah vs.....""

sizde sanıyosunuz bu bi grup kürt bi araya gelmiş bizimle savaşıyo biz bunları öldürmeden israile karışmayalım bizi ilgilendirmez :) hiç sormuyosunuz dimi yav bu kürtler hani açtı hani açıktaydı 26 yıldır bunlar bu silahları nerden buluyor???? bu adamlar sniper ı kimden alıyor ya bütün dünyada sniper yasak ( amerikan ordusu hariç!!!!!!) nerden buluyorlar sniper siliahları. mualefet olmamak lazım herşeye körü körüne... kusura bakmayın haddimi aştıysam :rendeer:

Yok estagfirullah haddini aşmadin.
Terbiye sınırlarına çıkmadığın sürece sorun yok.

E zaten bu bahsettiğin şeyi herkez biliyor?
Pkk'nın dış güçler tarafından beslendiğini bilmeyen yoktur herhalde?
Ne yani şimdi ne demek istedin? Filistin için israil'e savaş açarsak pkk'yıda bitirmiş oluruz demek istiyorsun?

(Konu çok kafamı bulandırdı yanlış anladıysam düzeltin lütfen.)

Bu kilimi dokuyan cocuk kor oldu allah belami versin ! Ne habermis bilader..Ulkede yayinlanmiyor, sen bi yerden arastirip okuyorsun, adamin bu konuda yazdigi son yazi oluyor.. Bi link falan atsan biz de aydinlansak ?

Arkadaşlar,filistinin neden bukadar önemli olduğunu bence biraz araştıralım,bu kargaşanın sebebini daha iyi anlaşılıcaktır...

Gerçekçi olmakta fayda var. Türkiye, İsrail'le savaşamaz. Çünkü Amerika'yla savaşamaz. İkisine de gücü yetti, İsrail'i iyice köşeye sıkıştırdı diyelim: Şehirlerimize nükleer füze yağmuru başlar.

Peki uzun vadede savaşabilecek güce ulaşır mıyız? Korkum odur ki İsrail de kendine bu soruyu sormakta ve böyle bir ihtimali ortadan kaldırmak için planlar yapmakta, önlemler almakta.

Yok estagfirullah haddini aşmadin.
Terbiye sınırlarına çıkmadığın sürece sorun yok.

E zaten bu bahsettiğin şeyi herkez biliyor?
Pkk'nın dış güçler tarafından beslendiğini bilmeyen yoktur herhalde?
Ne yani şimdi ne demek istedin? Filistin için israil'e savaş açarsak pkk'yıda bitirmiş oluruz demek istiyorsun?

(Konu çok kafamı bulandırdı yanlış anladıysam düzeltin lütfen.)

Destek vermek baska, operasyonda yer almak baska.Hangi ulke kendini bu kadar kolay desifre edecek bir salaklik yapar ? Kurtlar Vadisi mi bu ?

Merhaba arkadaşlar,

Meraklısına bazı teknik bilgiler.

-Mavi Marmara gemisi bir Türk Gemisi değildir! Comoros Bayraklıdır yani comoros denen ne idüğü belirsiz bir devletin bayrağını taşımaktadır. Gemide çalışan personel Türk olabilir elbette ancak hukuki olarak geminin Türkiye ile bir sicil bağı yoktur. Bu konu son derece önemlidir çünkü buna bağlı olarak uluslararası hukuk çalışmalıdır.

-Uluslararası Hukuk derken. Bu geminin kaptanı herhangi bir yardım isteği belirtmeden bir başka devletin herhangi yetkilileri (Askerleri değil, herhangi yetkilileri...) gemiya giremez! Müdahalenin olduğu yer uluslararsı sulardır ve bir ticaret gemisi bu sularda herhangi bir açıklama yapmadan seyredebilir tıpkı şu anda binlerce geminin yaptığı gibi.

-Somali başta olmak üzere, Doğu Afrika birliği denen devletçiklerin dahil oldukları Korsanlık durumlarında dahi, eşkiyalar-korsanlar insan öldürmemişlerdir! Bildiğin aç yamyam dahi gemi kaçırıp eşkiyalık yaparken adam öldürmemişlerdir.

-Geminin Uluslararası sularda alıkonulup, çatışılarak insan öldürülmesi bahasına ısrail'e çekilmesi dahi tek başına ticari hukuk adına olmamış,olmayacak bir hukuksuzluktur.

-Yine deniz ticareti ve uluslararsı hukuk baabında bu gemi birileri (arkasında devlet olan birileri, tıpkı somalide olduğu gibi...) tarafından kaçırılmıştır.

-Konunun elbette sadece deniz ticareti açısından değerlendirilmesi yapılamaz. konu, aleni ve meşru olan bir yardım kampanyasınıniğrenç bir devlet terörü ile engellenmesidir. Israil kısaca: ben denzicilik, ticaret, insani yardım vs bilmem. Vururum demiştim vurdum. bu çöplük benim, ben ne dersemo olur demektedir.

-Bu değerlendirmelerin ardından aklıma Israil bunu neden yaptı sorusu geliyor. Tek amacı büyük bir provakasyondur, diğer tarafları bu provakasyona alet etmeye, nihayi amacı her ne ise (bir savaş çıkartmak? çıkması beklenen bir savaşa önceden dahilolup konum kazanmak?) ona hizmet etmeye zorlamaktır.

Bakalım daha neler olacak:silent: Amerika' ya 11 eylül lazımdı, yaptı! Bu kime lazımdı da yaptı ben onu merak etmekteyim:silent:

MFM

Gerçekçi olmakta fayda var. Türkiye, İsrail'le savaşamaz. Çünkü Amerika'yla savaşamaz. İkisine de gücü yetti, İsrail'i iyice köşeye sıkıştırdı diyelim: Şehirlerimize nükleer füze yağmuru başlar.

Peki uzun vadede savaşabilecek güce ulaşır mıyız? Korkum odur ki İsrail de kendine bu soruyu sormakta ve böyle bir ihtimali ortadan kaldırmak için planlar yapmakta, önlemler almakta.

abi köpek gibi sürünüceğiize şerefimizle ölelim.. bizim tarihimize yakışıan budur.. eğer savaş kaçınılmaz ise bundan en son kaçıcak millet biziz..

Motosikleti
750x
Destek vermek baska, operasyonda yer almak baska.Hangi ulke kendini bu kadar kolay desifre edecek bir salaklik yapar ? Kurtlar Vadisi mi bu ?

Ha operasyonda yer almismi yazmis?
Ben tam okuyamadim orasini kafam allak bullak oldu.
Harbiden bu kilimi dokuyan cocuk kör olmus :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar