Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
-Buji saglam mi degil mi -

Buji'yi yuvasindan sök ama kablolarini sökme, bujinin ucunu motorun demir aksamlari bir bölumune dokundur ve elektrik marsina bas eher elektrik geliyor ve cat cut ses geliyorsa buji calisiyor ve sorun ondan degil.

-Hava filtresi-

Elini hava filtresinin hava cektigi yere koy bak iyi cekis varmi orda, eher zayif bir emme varsa sorun oda olabilir, benzin/hava karisimini denklestiremezse motor senin dedigin gibi horluyarak bayilir.

-Karburatör-

Bence suclu bu sahis :), eher el becerin varsa karburatöru sök, icine bir göz at, diafram saglam mi ona bak, benzin akisi varmi ve bunun gibi seylere bir bak ama bence senin sorunun karburatörden kaynaklaniyor.

:)katılıyorum, bu iş karbüratör-benzin ortak işine benziyor :)

Problemin benzin olduğundan şüphem zaten yoktuda, benzini nereden almayı kestiğini tespit edememiştim. Bizim motorcuda olayı çözdük, seleyi söktük motorcu şöyle 5-10 saniye bi baktı, dedi bu motorun hiç bişiyi yok, sorun ne sölimmi dedi. Söyledi;

Motor askısı ile motorun şasesi arasında kalan karbüratöre giden benzin hortumu motor yaylandıkça sıkışıp eziliyormuş hatta hafiften deşilmişte hortum, sorun ondanmış, tabi alttan bakma ile görülmüyordu, seleyi sökünce görülebildi, hortum değişti sorun bitti. Uçtu gitti motor.

Bu arada sattım motoru alan arkadaşa hayırlı olsun piyasa fiyatınızda değişiklik oluşmasın diye fiyatını yazmayacağım...:cat:

İlgilenen arkadaşlara devam, ZAT ta parçalandı artık sadece GT var, oda hepsine beder...:bounce:

Problemin benzin olduğundan şüphem zaten yoktuda, benzini nereden almayı kestiğini tespit edememiştim. Bizim motorcuda olayı çözdük, seleyi söktük motorcu şöyle 5-10 saniye bi baktı, dedi bu motorun hiç bişiyi yok, sorun ne sölimmi dedi. Söyledi;

Motor askısı ile motorun şasesi arasında kalan karbüratöre giden benzin hortumu motor yaylandıkça sıkışıp eziliyormuş hatta hafiften deşilmişte hortum, sorun ondanmış, tabi alttan bakma ile görülmüyordu, seleyi sökünce görülebildi, hortum değişti sorun bitti. Uçtu gitti motor.

Bu arada sattım motoru alan arkadaşa hayırlı olsun piyasa fiyatınızda değişiklik oluşmasın diye fiyatını yazmayacağım...:cat:

İlgilenen arkadaşlara devam, ZAT ta parçalandı artık sadece GT var, oda hepsine beder...:bounce:

Hayirli olsun motoru satmissin bu ara :cat: motoru sattin diye aramizdan ayrilmana gerek yok :) Senin su GT dedigin motor ne marka ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
hayırlı olsun tulgacan. scooter mandiallerden fiteşli motora geçiş yaptın demek :p bakalım scooter ın rahatlığını arayacakmısın yoksa dahada mı rahat edeceksin :)

qx029x.jpg

2pslfug.jpg

bana göre eksiği çok fotolarda gözükmeyen yerlerleri de var....para olsa tamamlıcam :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
siyahı güzel yhaa. ben alırken sarı ile kırmızıdan başka renk yoktu mecbur kırmızı aldım yoksa siyahtaydı gözüm :) yaw farlara xenon taksak bu aküler kaldırır mı arkadaslar? yada en azından angle eye falan. yapan takan bilen war mı?

Tulgacan kazasız belasız bin kardeşim..

qx029x.jpg

2pslfug.jpg

bana göre eksiği çok fotolarda gözükmeyen yerlerleri de var....para olsa tamamlıcam :cat:

t.madde motoru Italya'nin renklerine burumussun :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:55 ----------

siyahı güzel yhaa. ben alırken sarı ile kırmızıdan başka renk yoktu mecbur kırmızı aldım yoksa siyahtaydı gözüm :) yaw farlara xenon taksak bu aküler kaldırır mı arkadaslar? yada en azından angle eye falan. yapan takan bilen war mı?

Xenon far alirken ayni turden olmalari lazim, watt gucu felan filan tam uymasi lazim, ya lamba patlar yada senin sigorta :mrgreen: Angel Eye bence daha guzel olur motora daha bir asi durusu olur motorun, t.madde'nin farlar xenon degil bence mavi renkli ampul takmis

Forumdan Uzaklaştırıldı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:55 ----------

Xenon far alirken ayni turden olmalari lazim, watt gucu felan filan tam uymasi lazim, ya lamba patlar yada senin sigorta :mrgreen: Angel Eye bence daha guzel olur motora daha bir asi durusu olur motorun, t.madde'nin farlar xenon degil bence mavi renkli ampul takmis

yok onunkini xenon zannetmedim zaten aslında takmayı bi süredir düşünüyorum ama bu haliyle kaldırmayacağının da farkında gibiyim :) elek tesisatında biraz kuvvetlendirme şart sanırım. aslında ben motora bişeyler yapmak istiyorum ama ne :silent: boyasam mıki :bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:17 ----------

al bak 180 de olduk :)

yok onunkini xenon zannetmedim zaten aslında takmayı bi süredir düşünüyorum ama bu haliyle kaldırmayacağının da farkında gibiyim :) elek tesisatında biraz kuvvetlendirme şart sanırım. aslında ben motora bişeyler yapmak istiyorum ama ne :silent: boyasam mıki :bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:17 ----------

al bak 180 de olduk :)

Masallah deyin :)

Bence sen Xenon isini birak, neon yada renkli lamba takmayi dusun. Xenon fari takabilmen icin daha buyuk bir aku lazim ve bunun tek yoluda selenin altina aku takmak

farlara merceksiz zenon yasak takarsanızda çift duyulu takın :cat: istediğinizde orjinal farları yakarsınız bende beyaz ampül var :cat::cat: memnunum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:42 ----------

evet öle yaptım çinli olsakda :queen: aslımız italyan :queen: :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
http://www.youtube.com/watch?v=6Nq4hyV7fS8

zaten burgmana hastayım eleman bide yakarlı çakarlı çatpat koymuş :p şööle janjanlı bişey olacak aga neonu pek sewmiyorum doğrusu bana nedense ezik bir görüntü gibi geliyor :farao:

valla çat çat lardan takçaktım ark vermedi neonlar benim hoşuma gidiyor ama neonun sadece ışığı vurcak ledler yada neon gözükmücek...bu arada benim masraf yapmamak elimde değil bende motor hastalığı var 11 aydır hatlarıma kontür yüklemiyorum zaten elime fazla para geçmiyor geçenide motoruma harcıyorum :queen: geçenlerde bayanın biri bile dedi motorun çok hoş diye

selam arkadaşlar herkese.

benım 151 rs bir sorunu var ..

motorm kalkışta deviri birden çıkıyor motor bagırıyor sankı son gaz cekmıs gıbıyım ama hızı yukselmıyor bagırıyor ki son gaz fıder gıbı zorluyor sonradan hızlanıyor ama ben anlayamadım neden bukadar zorlamaya basdladı yag yagıyordu o sebebten olabılırmı mesela markete gıdıyorum kalkacagım sıra ole bır ses cıkarıyorkı mıllet sankı son surat ustune gidecegım sanıyor bogulma gıbı sorun yaratıyor sankı hava fitresını degiştirdfim borusundada sorun yok ben anlayamadım bir dusuncenız varmı birde kayısı degiştirmiştim. zaten kayıs degiştirdikten sonra yapmaya basladı bu sorunu.

motorm kalkışta deviri birden çıkıyor motor bagırıyor sankı son gaz cekmıs gıbıyım ama hızı yukselmıyor bagırıyor ki son gaz fıder gıbı zorluyor sonradan hızlanıyor ama ben anlayamadım neden bukadar zorlamaya basdladı yag yagıyordu o sebebten olabılırmı mesela markete gıdıyorum kalkacagım sıra ole bır ses cıkarıyorkı mıllet sankı son surat ustune gidecegım sanıyor bogulma gıbı sorun yaratıyor sankı hava fitresını degiştirdfim borusundada sorun yok ben anlayamadım bir dusuncenız varmı birde kayısı degiştirmiştim. zaten kayıs degiştirdikten sonra yapmaya basladı bu sorunu.

motor istiyor arkadas.yağ yakmaya baslamıssa yag sekmanı piston krank takımını komple yenıleyeceksın.peki yağ eksılttıkce yag eklıyormusun yatak sarmasın.anlattıgın olay motor aşınıp yıpranmışa çıkar hıc hava fıltresı kayıs bujıye bakma dırek bloğu aç belli olur

Motor daha yag yakiyormu ? Yag yakmiyorda daha full devir yapiyorsa ilk kalkista bu senin Variatör/debriaj kismindan kaynaklaniyor. Belki yanlis kayis taktin, biraz buyuk oda ilk kalkista buyuk geliyor motora ama sonra suratlandikca yerine geliyor istersen bunu bir kontrol et ama bence senin motorun kalbi iyi degil:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:11 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=6Nq4hyV7fS8

zaten burgmana hastayım eleman bide yakarlı çakarlı çatpat koymuş :p şööle janjanlı bişey olacak aga neonu pek sewmiyorum doğrusu bana nedense ezik bir görüntü gibi geliyor :farao:

Abi, sen bu motordan mi istiyon :) Sen Mondial 2010'da getirecegi motorlari gördun mu :cherry: bunun aynisi :rendeer:

motorunun km'si çok yoksa debriyaj istiyodur sorun kayıştada olabilir çok eskimişse kalkışta kaçırıyodur :cat::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar