Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Hornet
Kosoların gündüz çekimi. Aynalara ince ayar çektim, Şu anda baya sağlam oldular. Görüş açısıda dünküne göre arttı.

IMG_2828.jpg

IMG_2829.jpg

IMG_2841.jpg

Aydoğan abi motor gıcır gıcır olmuş :)Maşallah diyim:cherry:

Bu arada abi deponla ön çamurluğuna hasta oldum :p
Benim depoda 2-3 çızık var geçiremedim gitti pasta yapa yapa boyayı çıkarcam az kaldı..Ön çamurluğu zaten önceki resimlerde gösterdiydim rengi soluk:pale:

Bugün biraz apaçilik yaptım:mrgreen:
Öyle bi yere girdim ki..Hatta girsem mi diye 15 dk oturdum düşündüm :mrgreen:
Sonunda cbf'in endurodan farkı yok lafı geldi aklıma Bismillah dedim girdim..Birazdan aticam fotoları :)

jr.

yok yok bu motor ismailin olamaz :mrgreen:

ismail senin renkli aluminyum peglerden serkanda takılı.

motoru parlatmışsın :D taşmı düştü başına :D
yok yok bu motor ismailin olamaz :mrgreen:

Durum o kadar vahim mi yahu ?:cherry:
Sizlerle ne zaman görüştüysek yağmur sonrası olduğu için kirliydi.
Ara sıra haftasonları böyle uğraşırım, parlatırım motorumu, o kadarda pasaklı değiliz yani :mrgreen:

Aydoğan abi motor gıcır gıcır olmuş :)Maşallah diyim:cherry:

Bu arada abi deponla ön çamurluğuna hasta oldum :p
Benim depoda 2-3 çızık var geçiremedim gitti pasta yapa yapa boyayı çıkarcam az kaldı..Ön çamurluğu zaten önceki resimlerde gösterdiydim rengi soluk:pale:

Eyvallah Emrah sağolasın. :)
Pasta cila konusunda konusunda Jr. kıdemlidir. Onun söylediğine göre eğer çiziğe tırnağın giriyorsa pasta düzeltmez, rötüş şarttır.
Öylemiydi Evren? Doğrumu hatırlıyorum? :)

Ön çamurluk basit, 4 tane vidası var. Yenisini alır takarsın. Dert etme. :cat:

jr.

ismail aslında şöyle daha net olur.

çiziğiniz kaporta renginde değil de astar rengindeyse pasta hiçbir işe yaramaz. neden yaramaz? pastayı biz boyayı incelterek çizik seviyesine getirip çiziği görünmez hale getirmek için kullanırız. çizik boyayı tamamen kazımış da astarı çıkmışsa o zaman rotuş gerekir. rotuş atılan yer biraz belli olur ama 2 kat gibi kalın rotuş atıp pastayla rotuş çıkıntısını eritip cilayla yeniye yakın görüntü elde edebiliriz.

bazı durumlarda araç sürtmesi nedeniyle kaporta beyaz renk alır ve astar görünüyor sanırız. halbuki bazen sürten aracın boyası bizim aracın üzerine geçmiş olur pasta onu söker atar. araç beyazsa astar çıktı sanılabilir.

pastayı yapı marketlerden almanızı öneririm. sanayide kaportacıdan alınan tüp veya teneke pasta, makineyle uygulamaya uygun olduğundan incedir. elle uygulandığında yaklaşık yarım saat bastırarak (pastayı sürdüğünüz bez boyanızın rengini almalıdır. yoksa yeterince bastırmıyorsunuz demektir. o yorgunluğun üzerine renk almamış bir bez, boşa uğraştığınızın göstergesidir. daha çok bastırın :pr:) ovma gerektirir.inim inim inletir adamı hayattan bezdirir. o yüzden turtlewax gibi markaların oto reyonlarında satılan pastalarını kullanmanızı öneririm. ve geniş bir alanı değil, direk çizik üzerini sabırla ovun. çizik gidince matlaşmış bir bölgeyle karşılaşacaksınız. verin cilayı, verin cilayı!

arkadaşlar motora nerede sticker yaptırabilirim? kefil olan var mı acep?

sticker özel yaptırmak pahalıya mal olur. istanbulun bir çok yerinde reklamcılar var araç kaplama yapanlara git araç folyosuna bastır kendin falçıtayla kesersin mt2 15 falan 1 mt2 rahatlıkla yeter sana

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:48 ----------

Cbf 150 Kardeşliği gurubuna katılımlarınızı bekliyorum http://www.facebook.com/group.php?gid=123796767638157&ref=mf

bu çiziklerin rahatsız etmesi genel bir durummu bendemi sorun var :D depomda beyazlık görünen bir çizik var 2 cm falan uzunluğunda nerden nasıl olduğunu bilmediğim ama muhtemelen fermuar falan yapmıştır diye düşündüğüm. ama nedense kahır dert olmuyor bana :D

ismail, motorunu her görüşümüzde çamur içinde olduğu için oluşan intiba var :D yoksa pasaklı şeklinde bir itham yok ortada :D benim motor her daim orta seviye kirli :D yıkatıyorum ertesi gün yine kirli. geçen hafta doğalgaz için sokağı boyluca kazıp çalışma yapıyorlardı, ve kazdıkları için motoru koyduğum yere geçemedim, sokağa koydum, 2 gün sonra indiğimde üstünde 10 cm toz birikmişti heralde :D gittim benzincide bi su tutturdum sonra bezle sildim güzelce motoru, geldim tabi yine mecburen sokağa koydum nede olsa kazma işleri bitmişti. ertesi gün bir baktım kazıp yaptıkları yerleri dolduruyorlar :D motor yine toz içinde :D yine su tutturdum ne de olsa çalışma bitmişti. doldurudkları toprağın üstünden geçerek motoru koydum yerine, ertesi gün kalktım o bölüm çamur :D toz olmasın diye yolu sulamışlar :D ben oradan çıkarken bir miktar çamur oldu motor :D aman dedim yeter :D mücadele edemeyeceğimi anladım.

çizik konusunda benimde sıkıntım var depo üsründe nerdeyse 10 cm lik 3 çizik var (peder boya tenekesi taşımış :) boyacıdan aldığım fikir şudur siprey boyanın kapağına biraz sıkıp kıl fırçayla rutuj yapmak bi denicem çok berbat duruyor renk tam tutmasada eski halinden iyidir

çizik konusunda benimde sıkıntım var depo üsründe nerdeyse 10 cm lik 3 çizik var (peder boya tenekesi taşımış :) boyacıdan aldığım fikir şudur siprey boyanın kapağına biraz sıkıp kıl fırçayla rutuj yapmak bi denicem çok berbat duruyor renk tam tutmasada eski halinden iyidir

sprey boyayı sakın depona sğrme ne şekilde olursa olsun daha da mahvedersin boyacıda oraya boya attır yada söktür kople boyat çok büyükse ama spreyle çok zor iş başka taraflarada sıçrar ve orasıda kuruduktan sonra bi değişik duru...

bu arada bizde aynı motorlar varmış bi cup bi cbf:)

tavsiyeni dinlerim koruma demirini söküp boyayacam o cins durmaz diymi eski halide muhtemelen sipreydir
( cup ı alalı 20 gün oldu peder motorumu haşat edecek diye ona aldım :) )

başka bir yolu daha var çizik olan bölgeye sıfır zımpara ile uygulama yap sonra üzerine çila atıyorsun çizik gidiyor sıfır zımpara bi nevi pasta görevi görüyor aynısı benim başım a geldi üzerine çila atınca yıldır yıldır parlıyor en güzeli aslında dupleup koruyucu çila bundan bulabilirsen motorunu aylarca koruyor veya aracı.çok kaliteli bir ürün güvenle deneyebilirsin sadece piyasada zor bulunuyor

tavsiyeni dinlerim koruma demirini söküp boyayacam o cins durmaz diymi eski halide muhtemelen sipreydir
( cup ı alalı 20 gün oldu peder motorumu haşat edecek diye ona aldım :) )

hımm cupu el altında bulunsun diye aldın:)benimkisi 2006 model 6.000 kmde sıfır gibi koleksiyon diye saklıyorum tertemiz duruyo garajda:)

koruma demirleri sprey boya ile süper oluyo bi zımpara 2. tl sprey boya miss gibi daha yeni yaptım...o zman çamurluğum kırılmıştı sprey boya ile üstündeki çizikleri kapatayım dedim deneme amaçlı zaten çamurluğu değiştircektim ordan tecrübemle bulaşma derim...

başka bir yolu daha var çizik olan bölgeye sıfır zımpara ile uygulama yap sonra üzerine çila atıyorsun çizik gidiyor sıfır zımpara bi nevi pasta görevi görüyor aynısı benim başım a geldi üzerine çila atınca yıldır yıldır parlıyor en güzeli aslında dupleup koruyucu çila bundan bulabilirsen motorunu aylarca koruyor veya aracı.çok kaliteli bir ürün güvenle deneyebilirsin sadece piyasada zor bulunuyor
0 zımparayı kurumu sürüyorsun ıslatıptamı ?
cila olarak CBS nin silikonlu oto cilasından kullanıyorum yeni yaptığımda süper duruyor ama 1 kaç güne cilasız halinden daha kötü oluyor bütün tozları sanki yağlı bir ortam gibi yapıştırıyor sonra uğraş köpüklerle :)

0 zımparayı kurumu sürüyorsun ıslatıptamı ?
cila olarak CBS nin silikonlu oto cilasından kullanıyorum yeni yaptığımda süper duruyor ama 1 kaç güne cilasız halinden daha kötü oluyor bütün tozları sanki yağlı bir ortam gibi yapıştırıyor sonra uğraş köpüklerle :)

evet ıslatıp yapıyorsun fazla bastırmadan eğer bi kaportacı bulursan biraz kullanılmış olan sıfır zımpara daha iyi iş görüyor onlarda mutlaka vardır.cila eğer kaliteli değilse 2 ci yıkamada özelliğini kaybettriyor benim bi arkadaş da dupleup cila vardı çok bir şey sürdüm 1 aydan fazla oldu motor hala parlıyor su da tutumuyor üstünde cila attığım bezi atmadım motoru her yıkamadan sonra kuruluyorum en son hafif nemli kalıyor o bezimle üstünden geçiyorum simsiyah oluyor nasıl hoşuma gidiyor anlatamam

jr.

sprey boya kuruyunca farklı renk alır doğru söylüyor. onun yerine motorun siyahsa, servisten ya da boyacıdan opak siyah boya numunesi alabilirsin. opak olacak metalik değil. metalik boyada simler olur. boya fırçasıyla sürebilirsin.

zımpara konusuna gelince. sıfır zımpara diye sattıkları değil de boyacıların kullandığı 1500-2000 zımparadan temin edebilirsiniz. bu zımparayı boyacıdan temin edin. pasta kadar hassas değildir yalnız. uygulamak teknik ve pratik gerektirir. mimoza sorunsuz uygulamışsa işi biliyor. çünkü boyacı bile 2bin zımparayla işini hızlandırıp, zımparanın yarattığı pürüzün üzerine makineyle 2 kat pasta atıp yüzeyi anca cilaya hazır hale getiriyor. bense zımpara kullanmak istemiyorum. pasta daha kolay.

Son düzenleme:
sprey boya kuruyunca farklı renk alır doğru söylüyor. onun yerine motorun siyahsa, servisten ya da boyacıdan opak siyah boya numunesi alabilirsin. opak olacak metalik değil. metalik boyada simler olur. boya fırçasıyla sürebilirsin.

zımpara konusuna gelince. sıfır zımpara diye sattıkları değil de boyacıların kullandığı 1500-2000 zımparadan temin edebilirsiniz. bu zımparayı boyacıdan temin edin. pasta kadar hassas değildir yalnız. uygulamak teknik ve pratik gerektirir. mimoza sorunsuz uygulamışsa işi biliyor. çünkü boyacı bile 2bin zımparayla işini hızlandırıp, zımparanın yarattığı pürüzün üzerine makineyle 2 kat pasta atıp yüzeyi anca cilaya hazır hale getiriyor. bense zımpara kullanmak istemiyorum. pasta daha kolay.

zaten özellikle belirttim kaportacı veya boyacıdan kullanılmış olsun diye fazla bastımadsan ıslak bir şekilde kullanılınca güzel oluyor.bilinçli kullanılırsa çok güzel oluyor

Metalik boyada simler olur demişin benim makinanın boyası simli acaba benden önceki boyatımıyki 2008 modellerde opak siyah mı (ben 2. el aldım makinayı)

jr.

çiziğiniz beyaz ise boya kazınmışsa hiç boşuna uğraşmayın rotuş atın kıl gibi fırçayla.

hondaya benin sağ sol stikırlarda çizik olduğu için stikır sipariş verdim motorum siyah dedim mavi renk için getirmişler sinir oldum bu cumartesi onları değiştirecektim ne güzel.haftaya cumartesi değişecem bugun bir şey fark ettim beçen ay lastik yağ zincir değişimi yaptım ama 1 haftadır motorun aldından sanki defransiyal sesi gibi bir inleme genelde düşük viteste neden olabilir her hangi sıkışma falan yok motor rahat dönüyo bakım yaptırmadan önce böyle bir sıkıntım yoktu

jr.

mavi renk için sitikırların rengi farklı mı ya? :silent:

kafa depo grenajlar hepsi mi simli?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar