İsmail,aynaların hayırlı uğurlu olsun,gerçekten kıyak aynaymış...
Eğerki satmayı düşünürsen seninkini alırım,hayır satmam dersen aldığın yerden banada almanı isterim...
inşallah memnun kalırsın aga...ama ilk darbede gümler gibi geliyor bana...sonucta plastik aksam...
salla ya kaç paralık şey. sağolasın tekrar. arkamızı görelim.
ne demişler? zaman kötü, kolla arkanı :mrgreen:
Bu aynalar ters diş değilmi? Ben trafikte aralardan geçerken, nikelajlı aynayı kamyonetin arka sol köşe dorsesine çarpmıştım.Ayna küt içe doğru kıvrıldı. İlerde düzelttim devam etmiştim yoluma.
YBR aynasınında dişi bu şekilde değilmi?
Peki İsmail,kargo hariç ne ödicez? netolarak...
Aynanın ebay fiyatı kargo dahil 20$.
Paypalında sağı solu belli olmuyor kafasına göre birazda o kesinti yapıyor.
Benim aldığım ayna Türkiyeye kargosu dahil 39 liraya mal oldu.
Ebayden gelen ürüne "kargoyu teslim alırken ben ödeyim" diyemiyoruz.
Satıcı eleman kargo ücretinide peşin tahsil ediyor.
Yeni ayna siparişi geçersek muhtemelen yine 35-40 TL arasında bir fiyatı olacaktır.
YBR aynasından 10-15 lira daha pahalı
Görünüşü daha güzel estetik ama işlevsellik olarak ybr'nin uzun aynası daha iyi.
yani mala 35-40 ayrıca kargoyada 40 civarımı ödeniyor...vay be...r:
aydoğan aynaların motora takılmış halinde bi resmi var mı.
İyi akşamlar arkadaşlar. Eve gelince aynaların resimlerini vs. çektim fakat aniden bir toplantıya katılmam gerekti.
Kusura bakmayın geciktim
İşyerinden çıktığımda aynaları motora taktım. Eve gelene kadar denedim. İlk başlarda insana çok küçük geliyor, önceki aynanın büyük gösterdiği alan ile bunun gösterdiği alan farklı. Eski aynalar doğal olarak daha büyük bir alanı gösteriyor.
Fakat bu durumda şu etken var. Bu koso aynalar (dış bükeymi deniliyor), bir nesneyi olduğundan uzak gösteriyor, yani aynadan kendime bakınca küçük olarak gösteriyor beni. Eski nikelajlı aynalarda da bu var ama koso'lar daha küçük gösteriyor. Doğal olarak alandan kayıp gibi görünen kısım, bu yüzden aslında eşit gösteriyor denilebilir.
Birde montajdan sonra 100-200 metre gittim aynalar zangır zangır titredi.
Aha dedim paralar boşa gitti :cyclopsan fakat meğer arkasında bir ayar daha varmış orayı sıkmamışım. Orayıda sıkınca titreşim kayboldu.
İlk başlarda alışmak gerekiyor. Fakat 1-2 km. sonra aynaların görüş alanlarını net olarak ayarladım. Bir sıkıntı yok, arkamı net olarak görebiliyorum.
Eski aynalardan daha iyi bir görüntü varmı? Bu konuda tam emin olamadım. Motoru kullandıkça bunu daha iyi anlayabilirim, fakat daha kötü değil bundan eminim
Motorun kirinden pasağından dolayı kusura bakmayın
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yok öyle değil. Herşey dahil 39 lira ödedim ben.
Aynanın ebay fiyatı kargo dahil 20$.
Paypalında sağı solu belli olmuyor kafasına göre birazda o kesinti yapıyor.
Benim aldığım ayna Türkiyeye kargosu dahil 39 liraya mal oldu.
Ebayden gelen ürüne "kargoyu teslim alırken ben ödeyim" diyemiyoruz.
Satıcı eleman kargo ücretinide peşin tahsil ediyor.
Yeni ayna siparişi geçersek muhtemelen yine 35-40 TL arasında bir fiyatı olacaktır.
YBR aynasından 10-15 lira daha pahalı
Görünüşü daha güzel estetik ama işlevsellik olarak ybr'nin uzun aynası daha iyi.
güzel o zaman...farklı çeşitleri veya ebatları yokmu hacım...
ebayda illaki vardır...şu elemanımı baz aldın...
http://www.yamahaturkiye.org/forum2/showthread.php?t=18964
Ben motorumu satmasaydım bende alırdım bu aynalardan,modeli çok güzel aynaların.
orjinal aynaların somunların üzerine gelen lastikleri koysan kademe kademe olan somun görüntüsü koybolur bence.![]()
Abi aynalar çok yakışmış vallahi Güle güle kullan
Babamı aradım abi uzun süredir görüşmüyolarmış..Gelmiyo herhalde dedi..
Telefon olayını söyledim Tr'deki var dedi orda farklı hat mı ne kullaniyomuş..
Arkadaşlar size eski bi apache den selam getirdim.Ybr,tvs,ve cbf nin üçünü de kullanmış bir apache ile tanıştım. Üç motorumdan en iyisi cbf di dedi.Şimdi elini eteğini bu işlerden çekmiş.Ama apache olmak isteyenlere bi kaç taktik kopardım.Kendisi cbf 150 ile 160 km/h gördüğünü söyledi. Ama nasıl;
1.Hava filtresi çıkartılır,yerine sünger takılır
2.Arka dişli küçültülür
3.Amortisörler kısaltılır(kesme değil,kısaltma basit bi ayarı olduğunu söyledi)
4.Egzos geri dönüşümü kapatılır.
ve otobana çıkılır :cherry:
Belki daha fazla madde vardır ama üstünde durmadım. Bana söylediği, 'Honda ya hiç binmedim hep yamahaya bindim ama en som motorumu aldıktan sonra (cbf) bi daha başka markaya bakmadım' şeklindeydi.
Kendinize iyi bakın :cat: :cherry:
O linki, ben sipariş geçtikten sonra gördüm
Zaten ordaki arkadaşla 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata malolmuş.
Koso aynalardan çok çeşit var ama sapı farklı uzunluklarda olanını bulamadım.
bu ölçüdeki aynanın aynısımı hacı...psikolojik belki farklı gibi geldi bana...
http://www.yamahaturkiye.org/forum2/showthread.php?t=18964&page=3
Yukarıdaki linkte Yamaha XT660'a takmış.
Benim aldığım aynalarla birebir aynı.