Anlaşılamayan sorun ?

Herkes bişey tavsiye ediyor, arkadaşımızın motosikleti daha 6500 km de imiş ,yani makime daha yeni sayılır sibop ayarına ne gerek var ki,sibop ayarı bozuk olan bi makina bu sorunu yaratmaz.sentil ayarı diyede bi ayar yok.libyali arkadaş tam 12 den vurdu teşekkürler.runemagiçk arkadaşımızda kısmen haklı olabilir 11 den vurdu.Bu sorun elektrik sorunu deyil ,öztürkkaan kardeş sen bi havaayarlarını bözden geçirt iyi bir ustaya ...

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Üstad senin sorunun karbüratörünün hava alması.Bir yerden motor hava alıyor.Emin ol.Aynısı benim Regal'de oluyordu.

Akünün durumu nasıl birde şarjı ölçtür bizim arkadaşın motorda o sorun vardı rolantide elektirik üretimi az olduğu için kalkısta boğuluyordu sonra devir arttıkça düzeliyordu...

Lastiklerin havasına bak diyen olursa şaşmam...:queen:

karbüratörden değil,hava alması değil,buji sübap ayarı değil demişin yha bılıyosun sölemiyosun saklıyosun cevabını yada millettenmı beklıyosun?Sübap ayarından bujiden değil demişin beraber mi biniyosunuz motora, vites aralarını devirli kullanmadıgını nerden bılıyosun?6500 km dıye subap ayarı yapılmıyo sanırım sızın orda!Söle madem de cevabını adam uğraşıp durmasın burlarda sorununu çözüver.

Sevgili baran 026 ,Yapması gerekeni söyledim işte ,oralarda iyi bir usta bulacak ve motosikletini kontrol ettirecek daha ne yani ah bana yakın olsa o ramzey i saat gibi yaptırırdim kendi ustama ama ...

pekı hocam anlasılmıstırda senın üslubun yanlış,sonuçta burda herkes yorum yapıyor kesın bır sonuc konusamaz kımse ama senın tarzın hoş değil,yapılan yorumlara bali sessiz kal, o olmamıs bu olmaz deme herkesın hur ve ozgur ıradesı.Bence olup olmadıgını motor sahıbı arkadas denedıkten sonra kendı karar versın bırakalımda!

ben 1-2 sene motorsiklet tamirciliği yaptım 2006 dan beri motorsikletlerimi knedim tamir ederim o yüzden hava ayrından olucak yazdığından anladığım kadarıyla tabiki omaya bilir ama öyle kokuyor ayrıca arkadasın biri biri sentil demiş o sente olacak motor açılmadıysa ve zincir atlatmadıysa o ayar bozulmaz ayrıca bozuk olsa motor cekmez 2 diş kaçsa motor acayip zor gider o konuyu unut subab ayarı bozuk olmasıyla alakası yok seninki tamamıyla karbüratör kardes:)

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
ben 1-2 sene motorsiklet tamirciliği yaptım 2006 dan beri motorsikletlerimi knedim tamir ederim o yüzden hava ayrından olucak yazdığından anladığım kadarıyla tabiki omaya bilir ama öyle kokuyor ayrıca arkadasın biri biri sentil demiş o sente olacak motor açılmadıysa ve zincir atlatmadıysa o ayar bozulmaz ayrıca bozuk olsa motor cekmez 2 diş kaçsa motor acayip zor gider o konuyu unut subab ayarı bozuk olmasıyla alakası yok seninki tamamıyla karbüratör kardes:)[/QUOTE

Hemde nasıl karbüratör.Aslında karbüratör bir yerden hava alıyor yani manifoldttan büyük ihtimalle.Sorun büyük ihtimalle bu başka bişey olamaz.

Baran , konu ile ilgili kesin vede çok çok emin bi şekilde bir tek yorum yapıp akabinde benim yorumuma müdahale etmene gerek yok .adamın sorusunu bi oku bidaha oku .Ben seninle tartışmayacağım bu topikte kötü bişey de yazmadım kardeşim .

sen olayı yanlıs anlamısın ben senın yazdıgın yorumlara krıtıklere kotu yada olumsuz demedım,sadece ben ve dıger arkadasların yorumlarına olumsuz yazılar yazmısında onun ıcın dedım sorun yoktur paylasıma devam!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:11 ----------

ayrıyeten sunuda eklemek ısterım yukarıdakı arkadasın dedıgıne sübap ayarı ıle alakası yok dıye yorum getırmısın,umarım kendı motorunuz vardır ust kapagını ac ve sadece emme sübabını normal degerlerın altına al bakalım sık yanı bıraz boslugunu ısınınca ve sogukken nasıl calısıyor tekrar devam edelım.Neyse arkadasa yardımcı olmaktan cok tartısmaya donusmesın,arkadas yaptırsın motorunu sorununu halletsın sonra tekrar yazısalım!é

(yakamoz043) ve (baran026), Allahallah nasıl iş bu ya dalgamı geçiyon kardeşim sen bu topikte iki ayrı rumuz ile takılyon nedir amacın anlamadım .NEYSE ,SEN GENEDE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YAŞA .

WALLAH senin ya hava hortumlarında delik var yada yine olmazsa karbüratörünü değiştir sıfır al en garantisi

(yakamoz043) ve (baran026), Allahallah nasıl iş bu ya dalgamı geçiyon kardeşim sen bu topikte iki ayrı rumuz ile takılyon nedir amacın anlamadım .NEYSE ,SEN GENEDE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YAŞA .

yakamoz043 nıckım 10 gun once yasaklandı bende yenı nıck ıle uye oldum sana yazmıs oldugum mesajlar sırasında yakamoz043 engellı ıdı asıl nıckımde o.

selam kardeşime yardımcı olayım filitreni cıkart moturunu calışttır bak aynı hatayıı veriyosa karnıratorunu sök orda ikii meme olacak bir tam gaz memesi biride rölanti memesi gaz inesii girdiği memeyi deyilde diyer memeyi temizle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar