Anlaşılamayan sorun ?

Arkadaşlar , öncelikle motor bu..

Sorun ise düşük devirde motor sıcak veya soğuk farketmiyor gaz verirken biraz boğulma oluyor devir yükselince sorun kalmıyor. Karbüratör ü temizledim hava filtresini yıkadım hava tutup kuruttum. Fakat sorun devam ediyor. Seyir halindeyken vites değişiminde eğer devir düşük kalırsa yine aynı şeyi yapıyor hafif eğimde ama devir yükselince sorun kalmıyor. Rölantide gaz verince egzosttan çıkışı yine boğuluyor.

Sizce sorun nedir ? Umarım doğru şekilde anlatabilmişimdir.

arkadas manıfoldda catlak var mı bi bak bakalım?ufak bı yerden hava alıyorsa yapabılır.

motorda problem yok, kullanicida hata var. :rendeer:

yani 6500 km dir kullandığım motorun huyunu suyunu bilmiyorum ???

Teşekkür ederim :rendeer:

Motoruma bir serviste baktı arkadaşlar ama anlamadı her ne hikmetse ????
Yokmu avcılar'da servis bilen ??? adam gibi ???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:34 ----------

arkadas manıfoldda catlak var mı bi bak bakalım?ufak bı yerden hava alıyorsa yapabılır.

Teşekkür ederim arkadaşım ciddiye aldığın için ..
Manifold taş gibi hiç bir problem yok ayrıca hava filtresinden aktarma direk yukardan dönmüyor dolayısıyla kısa ( hava filtresinden çıktıktan sonra üstten koltuk altından dolaşan tipte değil...) en ufak bir çatlak yok..

Ayrıca araba karbüratörlerinde ki gibi hava ayarıda yok zaten karbüratör küçücük birşey zaten ona da baktım. Anlamadığımı sananlar için ...

devir yükselince sorunun kalmadıgını soylemissin, hangi devirde bogulmayı kesiyor?

Öztürkkaan kardeş senin motosikletinin karbüratöründe hava ayar civatası yokmu? Nasıl şey o ,olmazolurmu hiç (.Araba karbüratörlerindeki gibi hava ayarı yok zaten karbüratör küçücük bişey) ,gibi tuhaf bi takım satırların var ...Bence yanlışın var.Bidaha gözden geçir o küçücük bişeyi derim...

aynısı bende olmuştu. alakası varmı bilmiyorum ama egzozun bağlandığı yerdeki contayı değiştirdim, bir iki gün sonrada vidadaki boşlukları aldım iyice, düzeldi sonra.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sübap ayarları sıkı olabilir,boşluk değerlerini sentille tam olarak ayarlatın.

Öztürkkaan kardeş senin motosikletinin karbüratöründe hava ayar civatası yokmu? Nasıl şey o ,olmazolurmu hiç (.Araba karbüratörlerindeki gibi hava ayarı yok zaten karbüratör küçücük bişey) ,gibi tuhaf bi takım satırların var ...Bence yanlışın var.Bidaha gözden geçir o küçücük bişeyi derim...

Arkadaş ya ben gözden kaçırıyorum herhalde...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:20 ----------

Arkadaş ya ben gözden kaçırıyorum herhalde...

iğne ayarından bahsetmiyorsun değilmi ?

başka bir ayar yok çünkü bundan eminim.

Son düzenleme:
benim bir arkadaşımın başına gemişti bu tür bbir durum. sonra farkettik ki diyafram gerçek anlamda inip kalkmıyordu. diyaframın olduğu bölgeyi temizledikten sonra düzeldi. sendede böyle bir sıkıntı olabilir.

şöle bi durum olabilir.. ama motora binilirse daha iyi anlaşılabilir, sölediklerine göre ihtimalleri sıraliyim ben kardeşim..

1. karbüratör ( ama temizledim diyosun, başka bir karbüratör koyup deniyebilme şansın varsa dene derim )

2. subap ayarlarından olması muhtemel gibi gözüküyor. egzos kısmında bi boğulma var, ayarını yaptırırsan sorun kalmaz.

3. sorun hala devam ediyorsa, bobinden yapabilir. belli devirlerde kesinti olduğunu sölediğine göre, iç bobin veya dış bobinden dolayı elektirik kesebilir.

4. zor ihtimal filtre..

şöle bi durum olabilir.. ama motora binilirse daha iyi anlaşılabilir, sölediklerine göre ihtimalleri sıraliyim ben kardeşim..

1. karbüratör ( ama temizledim diyosun, başka bir karbüratör koyup deniyebilme şansın varsa dene derim )

2. subap ayarlarından olması muhtemel gibi gözüküyor. egzos kısmında bi boğulma var, ayarını yaptırırsan sorun kalmaz.

3. sorun hala devam ediyorsa, bobinden yapabilir. belli devirlerde kesinti olduğunu sölediğine göre, iç bobin veya dış bobinden dolayı elektirik kesebilir.

4. zor ihtimal filtre..

karbüratörün temiz olduğuna yemin edebilirim :) sübaplarda kontrol oldu servisteski arkadaş uğraştı bayağı ama bobinlerden olacağını zannetmiyorum elektrik kesintisi gibi bir sorunu farkederdim ..

Avrupa yakasında kendi ustalarınızı bana öneren olursa memnun kalırım. Neticede iki teker , çok kaliteli bir makinaya binemesemde sağlam gitmek isterim.

karbüratörün temiz olduğuna yemin edebilirim :) sübaplarda kontrol oldu servisteski arkadaş uğraştı bayağı ama bobinlerden olacağını zannetmiyorum elektrik kesintisi gibi bir sorunu farkederdim ..

Avrupa yakasında kendi ustalarınızı bana öneren olursa memnun kalırım. Neticede iki teker , çok kaliteli bir makinaya binemesemde sağlam gitmek isterim.

walla benimde bi motorda böle bi olay geldi başıma, bende motordan biraz olsun anlıyorum kardeş. elektirik kesintisi olarak anlaşılmıyo işte, aynı böle bi durumdu.. bobinden olduğu zaman hissedilmiyo işte, sen bilirsin ama hiç bi çare kalmadıysa dediğimi denemende fayda var.. maksat yardımcı olmak :mrgreen: dediğimi yap teşekkür ediceksin.. avrupa yakasında bilmiyorum ama anadolu yakasında iyi motorcular biliyorum :wiinkk:

dostum egzozun vidalarını bi sık sen.
bide buji başlığının bobine takıldığı fişleri kontrol et. kevşeklik olabilir. 2 dklik iş
basit bir çözümü olduğuna eminim

walla benimde bi motorda böle bi olay geldi başıma, bende motordan biraz olsun anlıyorum kardeş. elektirik kesintisi olarak anlaşılmıyo işte, aynı böle bi durumdu.. bobinden olduğu zaman hissedilmiyo işte, sen bilirsin ama hiç bi çare kalmadıysa dediğimi denemende fayda var.. maksat yardımcı olmak :mrgreen: dediğimi yap teşekkür ediceksin.. avrupa yakasında bilmiyorum ama anadolu yakasında iyi motorcular biliyorum :wiinkk:

,,,
:rendeer:

karbüratör stedği kadar ufan olun hava ayarı vardır çünkü motorun çalışma prensibine aykırı senin dediğin hava filitresi takmazlardı o zamn hava ayarına bak olmadı karbüratörü selilozik tinere yatır bi gün dokunma %99 karbüratör heran gibi bir çatlak tan hava alsa rolantide sabit durmaz stop eder sende o sorun yok sanırım boğuluyor rolatide ve giderken vites araların da dediğim olaya bir bak istersen:)

Dostum, Avcılar'da İnsa Lisesi'nin karşısında Bilge Motor var. Orada Hayri ya da Abdullah Ustaya gösterebilirsin motoru. Mt'den Dalyan'ın selamı var dersen yardımcı olurlar:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar