Bisan Bisan Roadstar 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ARBETUS ve savaskayan teşekkürler. içime dert oldu motoru daha fazla modifiye etme mevzusu. şu büyük chopperlarda kullanılan 200 üstü lastikleri gördükçe biraz daha kalın takarım diye düşündüm; bazı arkadaşlar arka maşaları açarak bunu halledebileceklerini söyledilerse de motorun şu anki problemli debriyajını düşünerek sonu kötü olacak bir işe kalkışmadan sorayım dedim. yapma diyorsunuz ya çok üzüldüm; geniş lastik ve çamurluğu iyice lastiğe yapıştırdıktan sonra çok güzel olacaktı halbuki... neyse zaten para kalmadı bahane olur!

ARBETUS ve savaskayan teşekkürler. içime dert oldu motoru daha fazla modifiye etme mevzusu. şu büyük chopperlarda kullanılan 200 üstü lastikleri gördükçe biraz daha kalın takarım diye düşündüm; bazı arkadaşlar arka maşaları açarak bunu halledebileceklerini söyledilerse de motorun şu anki problemli debriyajını düşünerek sonu kötü olacak bir işe kalkışmadan sorayım dedim. yapma diyorsunuz ya çok üzüldüm; geniş lastik ve çamurluğu iyice lastiğe yapıştırdıktan sonra çok güzel olacaktı halbuki... neyse zaten para kalmadı bahane olur!

Dostum sen de benim gibisin görmeden ikna olmayacaksın anladığım kadarıyla. Bursa da ikamet ediyorsun şanslısın. GEmlik'te bisan roadstar sahibi bir arkadaşım var. Ben ona 150/90/15 ebatında lastik yolladım. olmadığı için boşta bekliyor. istersen seni onun yanına yollayayım lastiğe bak. içine sinerse de al BEnim eski motoruma takılıydı pasif bir sezon geçirdi fazla kullanamadım.

tamam tamam ikna oldum. demek istediğim bunu yapamadığıma üzüldüm; halbuki birkaç kişi yaparız demişti ondan öyle söyledim.
gemlikteki arkadaşın "haldun" olabilir mi acaba?

yola çıkmadan önce tüm civatalarını sıkın,yağını kontrol edin.150 km yol çok değil,
deponu doldur besmeleni çek aç gazı.
sık sık vites değiştirerek(hızını alçaltıp yükselterek)tüm vitesleri kullanmaya çalış.Rodaj sadece silindir,gömlek,piston ve krankın alışması değil,motorun şanzımanı ve tüm aksamının alışmasıdır.5 viteste 80-90 km nin üzerine çıkmadan sakin sakin kullan
yeni motor olduğu için 20-30 km de bir 10 15 dakika dinlendir ve dinlen.

(Motorun rodajı bittiğinde kontak kapamadan 150 km gidebilirsin).
İlk 300-400 km den sonra yağını değiştir.
Yeni motor olduğu için ilk bir kaç yüz km de fazla yakabilir,endişelenme.
Sen motora,motor benzine alışınca huyu değişir:)
Şimdiden hayırlı olsun.fotoğrafları göndermeyi unutma.

Savaş Abinin söylediklerine küçük bir ilave, kesinlikle gazı sonuna kadar çevirme (hangi viteste olursan ol). Maximum 3/4 ü kadar çevir gazı!

yola çıkmadan önce tüm civatalarını sıkın,yağını kontrol edin.150 km yol çok değil,
deponu doldur besmeleni çek aç gazı.
sık sık vites değiştirerek(hızını alçaltıp yükselterek)tüm vitesleri kullanmaya çalış.Rodaj sadece silindir,gömlek,piston ve krankın alışması değil,motorun şanzımanı ve tüm aksamının alışmasıdır.5 viteste 80-90 km nin üzerine çıkmadan sakin sakin kullan
yeni motor olduğu için 20-30 km de bir 10 15 dakika dinlendir ve dinlen.

(Motorun rodajı bittiğinde kontak kapamadan 150 km gidebilirsin).
İlk 300-400 km den sonra yağını değiştir.
Yeni motor olduğu için ilk bir kaç yüz km de fazla yakabilir,endişelenme.
Sen motora,motor benzine alışınca huyu değişir:)
Şimdiden hayırlı olsun.fotoğrafları göndermeyi unutma.

çok sağol abi motoru alıp ist. getirdim bereket sorun yaratmadı
ama vitesleri sert ve boşa zor geçiyo zamanla düzelir inş.

abi adamla konuştum orijinal egzos ve gidonu da verecek.. peki böyle güzel değil mi sizce? orijinalini mi taktırmalıyım?

Bence güzel değil hatta iğrenç (ama tabi bence) orjinal pırıl pırıl krom eksoza kıymış resmen adam:salut: ehliyetini almamış olman motoru üzerine almanda problem çıkarmaz şu an ne kadar gidiyo bilmiyorum ama ben mart ayında yeni tescil olarak (yani sıfırdan plaka çıkartmak kaydıyla) 180 TL harcamıştım plaka ve ruhsat için:bounce:

Merhaba

Arkadaşlar merhaba, bulunduğum yerde bir tane keeway supershadow var. Bunu alsam Bisan yerine aynı şey olur mu? Bisan a göre dikkat etmem gereken bir şey var mı? Farklılık ve dezavantaj açısından soruyorum.

Dostlar bu aletin 100 kmdeki yakıt tüketimi nedir? 20 liralık benzinle 116 km yol gittim. Motor tekledi yedeğe geçtim ama motor stop etti. depoda benzin var ama bir türlü çalıştıramadıkç jikleyi çektiğimde çalışıyor ama gitmiyor. acaba musluk yada otomatikte mi arıza var? yedeğe geçemiyorum. Vakumlu musluk olduğu için sökmeye çekiniyorum. tuzluda bir fiyatı var :)

Aman diyeyim yedeğe alma. Bu motorlardaki klasik sorun yedeğe geçmiyor. Burada bir sıkıntı var ama önemseyipte hiç üzerine düşmedim. Yedeğe aldığında hava yapıyor ve normal depoya geçtiğinde de bir süre çalışmıyor motor.

Aman diyeyim yedeğe alma. Bu motorlardaki klasik sorun yedeğe geçmiyor. Burada bir sıkıntı var ama önemseyipte hiç üzerine düşmedim. Yedeğe aldığında hava yapıyor ve normal depoya geçtiğinde de bir süre çalışmıyor motor.

hadi ya. ozaman yedekte duran benzin hikaye :) peki yedek kaç litre bu motorda?

ben sürekli yedekte kullanıyom.bende yedek aşağı da bide yanlış bağlantı galiba res yedek demi(yukarı)yanlış bilmiyorum:) ana depoda nezaman biteceğini hesaplamak yerine yedekte gidiyom bisorun çıkmaz heralde çünkü yedek, depodaki benzinin dibinden almasıyla oluyo:silent:

Bence güzel değil hatta iğrenç (ama tabi bence) orjinal pırıl pırıl krom eksoza kıymış resmen adam:salut: ehliyetini almamış olman motoru üzerine almanda problem çıkarmaz şu an ne kadar gidiyo bilmiyorum ama ben mart ayında yeni tescil olarak (yani sıfırdan plaka çıkartmak kaydıyla) 180 TL harcamıştım plaka ve ruhsat için:bounce:

teşekkür ederim cevap için egelim43 :) ehliyeti bugün itibariyle almış bulunmaktayım.. haftaya adam getirecek motosikleti.. bir ustaya baktırıp o gün noterden satışı alacağım. ben şunu sormak istiyorum.. plaka bursaya bir saat uzaklıkta olan bir ilçesine bağlı.. onu almalı mıyım oturduğum yere yoksa o plakayı o ilçeye gidip sadece üzerime almam mı mantıklı? ve de noterde işleri hallederken orada motosikletin borcu olup olmadığı noter tarafından görülebiliyor mu? şimdiii adamdan sadece o gün noterden satışı onaylatmak yetecek mi bana yoksa adamla daha başka evrak işim var mı? ya kısaca bana izlemem gereken yolu adım adım söyleyebilirseniz çok çok sevinirim.. herkese iyi forumlar arkadaşlar..

tüm mt ailesine selamlar bursadayım ve şampiyonluk akşamında alkolunde etkisiyle birçok kez limitöre soktum motorumu 1 gün sonrada arka silindirin buji yağladı ustama götürdüm piston sekman istiyor belkide silindir değiştirmek zorunda kalırız dedi makinayı açtırmadım bugünde kısa bi yol mesafesinde kullandım ve tek çalıştığı için zarar veriyor biliyorum bursada parçaları aşırı pahalı bilindiği gibi maddi olarak sıkıntım var bu aralar ve bugün uluyol sym servisine gidip piston sekman fiyatını sordum ikisi 100 dediler 200 içşilik toplam 300 diyorlar açıkçası hiç işime gelmiyor yaptırmak parçaları alıp ustama gitmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tüm mt ailesine selamlar bursadayım ve şampiyonluk akşamında alkolunde etkisiyle birçok kez limitöre soktum motorumu 1 gün sonrada arka silindirin buji yağladı ustama götürdüm piston sekman istiyor belkide silindir değiştirmek zorunda kalırız dedi makinayı açtırmadım bugünde kısa bi yol mesafesinde kullandım ve tek çalıştığı için zarar veriyor biliyorum bursada parçaları aşırı pahalı bilindiği gibi maddi olarak sıkıntım var bu aralar ve bugün uluyol sym servisine gidip piston sekman fiyatını sordum ikisi 100 dediler 200 içşilik toplam 300 diyorlar açıkçası hiç işime gelmiyor yaptırmak parçaları alıp ustama gitmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım

alkol alma,
alkol alınca motora binme .
Şampiyon oluşunuzu da ayrıca tebrik ederim

Parça konusunda sana yardımcı olabilirim. benimle irtibata geçersen sana uygun fiyattan parça temin etmeye çalışırım dostum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar