CBR 125 hızlanmıyor

Ben yeni bir cbr 125 kullanıcısıyım. Motoru 2 hafta önce aldım ve büyük oranda alıştım diyebilirim. Ama aklımda ufak bir soru var Motorum 6. vitesde 100 km hızı geçmiyor.(Bu arada işe akşamları gittiğim için tem boş iken bu hızda gidiyorum)
Motoru görücü usülü aldım ve ilk vitesli motorum. Acaba motorda hasarlı bir bölüm olabilirmi diyorum. Tamam motordan çok fazla bir hız beklemiyordum ama 120 e filan rahat çıkacağını düşünüyordum. Aldığım sahibi 135-140 gittiğini söylemişti. Sizce neden bende böyle oluyor olabilir. Motor bu arada 2007 model.

6.vitese erken atıyosan hızlanmıyo olabilir..5te biraz zorla yani devir göstergesi kırmızı bölgeye yaklaşana kadar..ve sonra 6.vitese geç..zaten cbr125 yapısı gereği 6.viteste yokş aşağı hızlanabilir düz yolda hız kaybeder..o yüzden yol düzse hiç 6ya atma bile çünkü hızı kaybedersin..bunun dışında motor 2007 model demişsin bakımları ne durumda bi bilgin varmı?? cbr125 4bin kmde bir servise girmesi lazım..müsait olduğun bi zaman servise götür genel bi bakımını yaptır etkili olacaktır..ben kendim 60kiloyum cbr125 ile düz yolda 125-130kmh yokuş aşağı 140-145e kadar çıkıyorum..

Aldığım arkadaş 15000 de yaptırdım 18000 de de yağ değiştirdim demişti. şu an 18500 de hiç kazası olmadığını ve bakımlarının da tamamının zamanında yapıldığını söylemişti. Ben devir göstergesinde kırmızı bölgeye yaklaştırmaktan korkuyorum da biraz :D motora bir zarar gelmesin diye 6000 de değiştiriyorum hemen. Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de öyle bakayım. Aslında hız meraklısı değilim 80-90 bana yeterde böle bir denedim olmayınca bir sorun mu var dedim ondan sordum .

choconut un dediklerine katılaraktan ilave olarak düşük devirde vites değiştiriyorsun ve bu motoru yorar,vites devrini almadan yeni vitesi kaldırması hızlanmasını uzatır,yakışı arttırır kısacası performans kaybı birkaç bin daha yüksek devirde kullan 9bin civarı ideal:wiinkk:
cbr125 sayfasında her türlü sorunu cevaplarız sorun olursa oraya yazabilirsin...

dostum benım motor 2005 model öyle devir aldırmana falan gerek yok iki kişi 6000 devirden başlayınca gaz açmaya 120 130 a kadar gidiyo...
1-debriyaj balataların
2-hava ayarın
3-bujin
4-karbüratör ayarın ve temizliği
5-hava filtrenin temiziliği
bunlar ne durumda....daha az önce elektrik sorunuyla tamirciye gittim dönüşte 120 yi gördüm fazla abanmadan...hafta sonu çanakkale dönüşü 2 kişi 130 u gördüm düz yolda

teşekkürler ilk bakımda hepsine baktıracam. CBR başlığı altına hani bilgilendirmeyle alakalı bişiler filan yazılıyor diye düşündüm ondan yazmadım.

Cbr 125 devir makinası devirli kullanman gerekir.125 cc lik motor 6 nci vitesde nasıl çeksin cbr de 3 ncü vitesde 100 küsür görenler var.

Debriyaj telini kontrol et.
fren balatalarını kontrol et.
5.vitesde 9-10bin devire kadar cık sonra 6. vitese at
düz yolda 140km/s
yokuş aşağı 155km/s
süratı ben 2004 cbr 125 imle gördüm.

Aldığım arkadaş 15000 de yaptırdım 18000 de de yağ değiştirdim demişti. şu an 18500 de hiç kazası olmadığını ve bakımlarının da tamamının zamanında yapıldığını söylemişti. Ben devir göstergesinde kırmızı bölgeye yaklaştırmaktan korkuyorum da biraz :D motora bir zarar gelmesin diye 6000 de değiştiriyorum hemen. Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de öyle bakayım. Aslında hız meraklısı değilim 80-90 bana yeterde böle bir denedim olmayınca bir sorun mu var dedim ondan sordum .
6000rpm'de vites yükseltirsen 1.viteste fazla fark etmezde yüksek viteslerde hızlanman bıraz daha uzun olur sen 9-10bin rpmde vites arttır cok rahat 100ü görür.Bende 2 haftadır kullanıyorum.1 kere denedim çok rahat şekilde 1oo'ü geçti motor.

cbr kullanırken tam hatırlamamakla birlikte 3.viteste 90ı bitiriyodum.kırmızıya yaklaşmaya korkma zaten kesici var.hoş kesiciye girene kadar da canını yakma motorun.9bin civarı değiştir.130 u rahat gören bir motordur bakımlı bir cbr.gerisi sürücü ve yol koşullarına bağlı.

3. viteste 100 ü geçen varsa bu motoru bedava veririm ona... altınızdaki 125 cc ,,, 600 cc değil..dostum sen yukarda yazılanlara bakma sen dediğim kontrolleri yap devirlenme motorun beygir gücüyle torkuyla alakalıdır 10000 devirde de vites değiştirsen motor aynı torku üretir.. bakımlı bi makınaysa rahatlıkla düz yolda 120 yaparsın...düz yolda 140 yapıyolarmışmışmış sen geç bunları yaparsın ama senede 1 yada 2 kere denk gelmiştir herşey öyle...bu makınanın düz yol hızı 110 120 bunu aklından cıkarma öyle 155 yaptım diyenlere inanıpta makınanın ömrünü kısaltma....bende sana tavsiye ister dinle ister kulak ardı et....

düz yolda 140 yapıyolarmışmışmış sen geç bunları yaparsın ama senede 1 yada 2 kere denk gelmiştir herşey öyle...bu makınanın düz yol hızı 110 120 bunu aklından cıkarma öyle 155 yaptım diyenlere inanıpta makınanın ömrünü kısaltma....bende sana tavsiye ister dinle ister kulak ardı et....

Sen motoruna bakmıyor, zamanında bakımlarını yaptırmıyorsun demekki.

Düz yolda 140,
Yokuş aşağı 155 diyorum dahada birşey söylemem.
Biraz ustalık, şoförlük gerekli normalde yapılabilen bu hızları yapabilmek için.

---------------

Arkadaşım sen beni dinle gerçek bir cbr 125 kullanıcısı olarak bu motorun 140 görebileceğini sana garantilerim.

Ben yeni bir cbr 125 kullanıcısıyım. Motoru 2 hafta önce aldım ve büyük oranda alıştım diyebilirim. Ama aklımda ufak bir soru var Motorum 6. vitesde 100 km hızı geçmiyor.(Bu arada işe akşamları gittiğim için tem boş iken bu hızda gidiyorum)
Motoru görücü usülü aldım ve ilk vitesli motorum. Acaba motorda hasarlı bir bölüm olabilirmi diyorum. Tamam motordan çok fazla bir hız beklemiyordum ama 120 e filan rahat çıkacağını düşünüyordum. Aldığım sahibi 135-140 gittiğini söylemişti. Sizce neden bende böyle oluyor olabilir. Motor bu arada 2007 model.

ne istemiş oldugunu anlamadım.kucucuk motorla bahsedılen suratlere cıkmak ne kadar dogrudur?baslıgın amacı ve gıdışatı yanlıstır.dıyelımkı alı velı 200km'e yapıyor yokus asagı,ısterse pıstte. tartısılması gereken bu makıneyle yırtarcasına o hızlara cıkıp cıkmaman gerektıgı.guvenlı surus ve ılerı surus teknıklerıne daır onca konusma yapılırken baskalarını tehlıkeye atmamak adına bıraz daha ozenlı olmanızı tavsıye ederım.
ıyı gunler

Debriyaj telini kontrol et.
fren balatalarını kontrol et.
5.vitesde 9-10bin devire kadar cık sonra 6. vitese at
düz yolda 140km/s
yokuş aşağı 155km/s
süratı ben 2004 cbr 125 imle gördüm.

nerde yaşadığını bilmiyorum ama bu motor türkiyeye 2005'te girdi diye biliyorum türkiye dışındaysan onu bilemem

3. viteste 100 ü geçen varsa bu motoru bedava veririm ona... altınızdaki 125 cc ,,, 600 cc değil..dostum sen yukarda yazılanlara bakma sen dediğim kontrolleri yap devirlenme motorun beygir gücüyle torkuyla alakalıdır 10000 devirde de vites değiştirsen motor aynı torku üretir.. bakımlı bi makınaysa rahatlıkla düz yolda 120 yaparsın...düz yolda 140 yapıyolarmışmışmış sen geç bunları yaparsın ama senede 1 yada 2 kere denk gelmiştir herşey öyle...bu makınanın düz yol hızı 110 120 bunu aklından cıkarma öyle 155 yaptım diyenlere inanıpta makınanın ömrünü kısaltma....bende sana tavsiye ister dinle ister kulak ardı et....

helal hocam vallaha bende ilk aldığımda 140'lara çok inandım 1 kez gördüm düz yolda 3 senedir kullandığım motorla 140'ı bi kaç seferde yokuş aşağı gördüm

Sen motoruna bakmıyor, zamanında bakımlarını yaptırmıyorsun demekki.

Düz yolda 140,
Yokuş aşağı 155 diyorum dahada birşey söylemem.
Biraz ustalık, şoförlük gerekli normalde yapılabilen bu hızları yapabilmek için.

Arkadaşım sen beni dinle gerçek bir cbr 125 kullanıcısı olarak bu motorun 140 görebileceğini sana garantilerim.

gel sen yap ustam o vakit

sakına bakımsız deme yanılırsın bi bakımı için 100-200 km gidiyorum ve servisinden başkasına dokundurmuyorum haftada 2 kez sabunla bizzat ellerimle yıkarım başkasına dokundurtmam ve kapalı yerde muhahfaza ederim

dostum senin sorununa gelince motorun devrini iyice aldır 6. vitesi görmek istiyorsan 11000 devri gör ondan sonra at vitese yoksa hem hızdan düşersin hem devirden sonra vitesi tekrar 5 çekmek zorunda kalırsın

mOTORDA ARIZA VARDIR HONDA CIBIRLARDA VAR BÖLE Bİ ANORMALLİK APAchenin arkasına takılmadan Düzelmiyormuş gel bağlıyım cekem seni :)

düz yolda 6 yı kullanma ha debriyaja basmışsın ha 6 ya atmıssın birşey fark etmez

Sorun motorun 5. viteste 120 ye çıkmıyor ise sorun olarak algılanır :)

Burada tartışmayın benımle.
CBR 125 forumuna girin okuyun bilgilenin.
oda kesmezse getir senin cbr ı 140 nasıl yapıyor göstereyim.

2004 değil 2006 ymış yazım hataları olabilir.

deo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
elini korkak alıştırma devir yukselmeyle bişey olmaz 6 binde devirmi degişir ?

Burada tartışmayın benımle.
CBR 125 forumuna girin okuyun bilgilenin.
oda kesmezse getir senin cbr ı 140 nasıl yapıyor göstereyim.

2004 değil 2006 ymış yazım hataları olabilir.

bi bu forumdan değiliz değil mi
neyi nerde okuyacağını bilmiyoruz galiba ustaymış seninle bilirim ben herşeyi 135-140 dedi mi zaten redline giriyor sen ekstra devirmi çıkartıyon burada sallayıp milleti cahil yerine koyma dostum

bende kullanıyorum bu aleti alt tarafı 125lik motor ha sağlam motor yukarda allah var hakkını yemeyim ama 140-150 ben inanmıyorum derby bile 2 zamanlı motor 150-160 arası zor yapıyor 21 beygir diye hatırlıyorum sen onunla aşık atıyorsun o zaman

seninkinde sorun var deme dayıoğlunda da var aynısı ev taşıdığından pek giremiyor form'a oda aynı oda benim gibi 130-140 hayaliyle aldı yolda işaret yapıyor ne ayak gitmiyor diye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar