Lutfen yardım edin bilgiye ihtiyacım var

abiler ilk öncelik le merhaba ben bu foruma yeni kayıt oldum yaşım 14 ve motor tutkunuyum ve bilgiye ihtiyacım var ben bu yaz tatilinde çalışıp 500tl-1000tl arası para biriktirik 2.el scooter veya cup tarzı motor almayı düşünüyom ailemin biraz teğkisi var ama ateş bacayı sardı :) motoru okula gidip gelmek için istiyorum yani günlük 10km yapacam güvenliksiz binmem motora asla herkezede öneririm ve ne tür motor öneriyorsunuz şimdiden tşk ederim:cherry:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Canım kardeşim aramıza hoş geldin.
Yeni başlayan bir insan için yapılacak öneriler bellidir. Küçük ve kontrol edebileceğin bir motosiklet olmasında her zaman fayda vardır. Ama bundan önce başka bir sorunumuz var.

Öncelikle motosiklet kullanmak için yaşın müsait değil, ve ehliyetinde yok. Zaten ailende haklı olarak sana bu konuda karşı çıkıyor. Bu forum içerisinde görmüş olduğun abi ve ablaların çoğu zaman trafikte zor anlar yaşıyor ve yaşadıkları deneyimleri forum içerisinde paylaşıyorlar, forumu biraz araştırırsan ne dediğimi çok daha iyi anlayacaksın.

Herşeyden önce yaşını doldurmalı ve ehliyetini almalısın.
Tabi bu süreç içerisindede aileni ikna etmen gerekiyor. Fakat şuan için motosiklet sana göre bir araç değil, kanunende yasak zaten. Ayrıca çok yüksek cezalara maruz kalıp ailenide zor duruma sokabilirsin. Günlük 10 kilometre yok için o fiyata güzel bir bisiklet alıp okula gidip gelebilirsin. Unutmaki bisiklet motosikletin anasıdır...

Ilk once asagidaki uc seye sahip ol. Sonra her turlu yardima haziriz.

Ehliyet

Kask

Egitim

abiler ilginiz için çok tşk ederim şimdi söyleyiceğim şeyler belki saçma gelebilir:cherry:
iri yapılıyımda yaşım 16-17 gösteriyor boyum 1.70 kilomda 60 ben 50cc lik bir motor istedim aslında ama çok güçsüz olduğunu duydum benim okuluma otabandan gidiliyor çok karmaşık deil zaaten dediklerinize saygı duyuyorum ehliyetim yok doğru söylüyorsunuz yakalanırsam ağır ceza yermişim doğru söylüyorsunuz ama net de araştırmam sonucu 50cc lik bir motorda tma tehşisat güvenlik le gidince ehliyetin yoksa ağır para ceza ları vermiyorlar diyorlar doğrumu acaba ilginiz den tşk ederim

abiler ilginiz için çok tşk ederim şimdi söyleyiceğim şeyler belki saçma gelebilir:cherry:
iri yapılıyımda yaşım 16-17 gösteriyor boyum 1.70 kilomda 60 ben 50cc lik bir motor istedim aslında ama çok güçsüz olduğunu duydum benim okuluma otabandan gidiliyor çok karmaşık deil zaaten dediklerinize saygı duyuyorum ehliyetim yok doğru söylüyorsunuz yakalanırsam ağır ceza yermişim doğru söylüyorsunuz ama net de araştırmam sonucu 50cc lik bir motorda tma tehşisat güvenlik le gidince ehliyetin yoksa ağır para ceza ları vermiyorlar diyorlar doğrumu acaba ilginiz den tşk ederim

öncelikle hoşgeldin diyeyim kardeşim. öncelikle bende herkes gibi ehliyet diyeceğim. benim yaşım 18 ehliyetimde var ama daha cumartesi günü kaza geçirdim kendime güvendiğim halde. sen birde otobandan gidecekmişsin, biraz daha sabret ehliyetini al forumları takip et biraz nasihat dinle sonra 50 cc değil 150 cc ye geçersin. ama büyük sözü dinlemeyi sakın ihmal etme.

Hoş geldin forma bende daha yeni sayılırım gerçi formda ama olsun :) bende senin gibi çok önceleri istiyordum motor almayı 16 dayken kısmet 22 yemiş inş bu yaz alıcam ben senin yerinde olsam motor yerine elektirikli bisiklet tarzı bişey alırdım hem yasal binerdim hemde bisiklet gibi yorulmaz keyifli keyifli giderdim. Onun için ehliyete gerek yoktu yalnışım varsa düzeltin :)

Hoşgeldin foruma bende yenıyım bende 15 yaşındayım benımde yaşım tutmuyor bende beklıyorum bende okula gıtmek ıcın ıstıyordum fakat ozaman kadar para bırıktırmeye karar verdım bence sende boyle yap ben yavas yavas kask mont gııb seylerı alıcam tavsiyem bu ama sen bilirsin istersen elektrikli bisiklette alabılırsın.

hatta kardeşim reklam yapmak gibi olmasın kimse yanlış anlamasın. elektrikli bisiklet alacak olursan ben ana bayiiliğini yapıyorum kardeşim. ayarlarız sana uygun fiyattan :)

abiler arkadaslar bilgi için çok teşekkürler ilk aralar bende elektirikli bisiklet düşündüm ama en fazla 40km hız yapktıkları için bi aralar vaz geçtim sağlamlığı hakkında da bilgim olmadığı için araştırmayı bıraktım ailemde ehliyetim olmadığından izin vermedi:cherry:
eğer bana elektirikli bisikletler hakkında bilgi verirseniz çok memnun olacam ancak yaz tatilinde alabilirim burdaki ilgi gösteren abilerime çok tşk ederim

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abiler arkadaslar bilgi için çok teşekkürler ilk aralar bende elektirikli bisiklet düşündüm ama en fazla 40km hız yapktıkları için bi aralar vaz geçtim sağlamlığı hakkında da bilgim olmadığı için araştırmayı bıraktım ailemde ehliyetim olmadığından izin vermedi:cherry:
eğer bana elektirikli bisikletler hakkında bilgi verirseniz çok memnun olacam ancak yaz tatilinde alabilirim burdaki ilgi gösteren abilerime çok tşk ederim

Rica ederiz.
Alacağın 50cc'lik motorda en fazla 50-60 km hız yapacak zaten, arada pek fazla bi fark yok. Elektrikli bisikletler hakkında qenc_motorcu arkadaşımızdan bilgi alabilirsin canım kardeşim.

tşk ler abi eğer qenc motorcu abimiz bu konuda cevap yazarsa çok mutlu olurum herkeze iyi günler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------

arkadaslar elektirikli bisiklet hakkında bilgisi olanlar yaza bilirlermi lütfen çok tşk ederim

kardeşim ben sana mondial 100 kh yi tavsiye ederim hem seri motor hem ekonomik tek sorunu fazla zorlama gerçi her motor fazla zorlayınca dahılıyor en uygun sana bu başlangıç için

ben de 100ukh modellerini araştırdım ama burdaki abiler bana ehliyetim olmadığından elektirikli bisiklet önerdiler zaten benim gideceğim hız 60-70 veya en fazla 80 onu da aşmam

abi vereyim msn adresimi ama bi aksilik olmassa ben bu yaz tatilin sonunda almayı düşünüyorum o yüzden şimdiden bilgi edineyim diyom yani şimdi alacak durumum yok anca yazın sonuna ben msn adresimi vereyim de abi sana eklersin
[email protected]

abi bişi sorcam senin msn de virüs mü var çünki seni ekledim ii harfi '' şeklinde çıkmaya başladı bilgisayarı kapatıp açtım düzeldi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar