Çalındı! Mondial 150 Zat Siyah - Avcılar

Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşımın motorun karteri cumartesi günü avcılar da delindi ve motor 2 gündür bizim kapının önünde duruyordu bu akşam tamire götürücektik ama bu sabah uyandığımda motosiklet çalınmıştı.Benim motosikletle birlikte yanyana duruyordu ikisinde de kilit yoktu fakat birini götürmüşler.Karakola bildirdik ama bir şey çıkacağını sanmıyoruz.Belki görenler olur diyerek yazmak istedim.Kasası oldukça yıpranmıştı fakat baya bi masraf etmiştik mekanik aksamına.Fotoğrafı olmadığı için koyamıyorum.Avcılar da oturan arkadaşlar kesinlikle çok dikkat etsinler bu bana ders oldu.

Emanet malın çalınması olayı daha da kötüleştirmiş :pr: Umarım bulunur. Arkadaşına nasıl haber verdiğini merak etmemek mümkün değil :cyclopsan Çok berbat durum.

Geçmiş olsun. İnşallah bulunur. Bu arada sormadan edemeyeceğim : Bir kilit takmak bu kadar zor mu ?

Sağolun arkadaşlar dediklerinizde haklısınız biraz ihmalden oldu.Ama şimdi müjdeli haber geldi motor bulunmuş karakola gidiyoruz.Bakalım ne halde gelişmeleri aktarırım motoru çalınan arkadaşlar için faydalı olur.

karteri delindiğine göre yürür haldeyken yakalanmamıştır. gelişmeleri bekliyoruz:)

İlk önce karakola gittik orda tutanak imzaladık ardından polislerin motosikleti çektirdikleri otoparka gittik.Otoparka gelen polis ekibi motosikleti inceledi parmak izi vs. hasar durumlarını vs. yazdı.Ardından tekrar karakola gitmemiz gerekti ifade verilmesi için,yakşalık 2 saat sonra ifade verebildik.Ayrıca karakolun çay şeker giderlerine yardımcı olmamız gerekti(anladınız siz onu)1-2 saat sonra motoru otoparktan alacağız çekici + otopark ücreti 100 lira civarında tutuyor.Motosiklet çalındığı mahallede bir sokakta park halinde devriye gezen ekiplerin şüphelenmesi sonucu bulunmuş.Motosikletin sağ ön sinyal lambasının yanındaki kapak sökülmüş ve düz kontak yapılmış.En azından tutanaklara böyle geçmiş,direksiyon kilitliyken bu nasıl yapılıyor anlamadık.Aldığımızda bakıcaz bakalım hala çalışır halde mi diye...

Otoparkta dikkatimi çeken 150 ye yakın bulunan motosikletin çürümeye terk edilmiş olması oldu.Motosikleti çalınan arkadaşlar bu tip otoparkların yerlerini öğrenerek motosikletlerini bulmak için bir şeyler yapabilirler diye aklıma geldi.

Motosikleti çalınan arkadaşların merak ettiği detaylar olursa tecrübe ettiğimiz kadarıyla anlatmaya çalışırım.Dersimizi aldık inşallah bi daha karşılaşmayız,kimsenin de başına gelmesin inşallah.

İlk önce karakola gittik orda tutanak imzaladık ardından polislerin motosikleti çektirdikleri otoparka gittik.Otoparka gelen polis ekibi motosikleti inceledi parmak izi vs. hasar durumlarını vs. yazdı.Ardından tekrar karakola gitmemiz gerekti ifade verilmesi için,yakşalık 2 saat sonra ifade verebildik.Ayrıca karakolun çay şeker giderlerine yardımcı olmamız gerekti(anladınız siz onu)1-2 saat sonra motoru otoparktan alacağız çekici + otopark ücreti 100 lira civarında tutuyor.Motosiklet çalındığı mahallede bir sokakta park halinde devriye gezen ekiplerin şüphelenmesi sonucu bulunmuş.Motosikletin sağ ön sinyal lambasının yanındaki kapak sökülmüş ve düz kontak yapılmış.En azından tutanaklara böyle geçmiş,direksiyon kilitliyken bu nasıl yapılıyor anlamadık.Aldığımızda bakıcaz bakalım hala çalışır halde mi diye...

Otoparkta dikkatimi çeken 150 ye yakın bulunan motosikletin çürümeye terk edilmiş olması oldu.Motosikleti çalınan arkadaşlar bu tip otoparkların yerlerini öğrenerek motosikletlerini bulmak için bir şeyler yapabilirler diye aklıma geldi.

Motosikleti çalınan arkadaşların merak ettiği detaylar olursa tecrübe ettiğimiz kadarıyla anlatmaya çalışırım.Dersimizi aldık inşallah bi daha karşılaşmayız,kimsenin de başına gelmesin inşallah.

amin amin çook geçmiş olsun...

allah kimsenin başına böyle bişey vermesin tam sıkıntı ya...hem mağdursun hemde para cıkıyo senden:pr::pr:

Çok şanslısınız. Senin çalışır durumdaki motorun yerine karteri delik motorun çalınması biraz da şans olmuş. Demekki çalıştıramadılar, uğraşmayıp bir kenara attılar. Bulunmasına çok sevindim. Otopark parasının vatandaştan alınması da ayrı bir saçmalık, olacak şey değil.

Siyah Zat 150 Biraz kaportası yıpranmış diyince bugn Beşyoldan Gecen bir zat dikkatimi cekti tam o diyecektimki yazının gerisini okuyunca üzüldüm sonra aşağıya indiğimde bulunmuştur yazısı beni mutlu etti . Sana sadece Çok Şanslı oLduğunu ve Verilmiş sadakanız olduğunu söleyebilirim . :cat::wiinkk:

motorun bulunması iyi olmus bugun bende kafama vuruyordum . merterde calıstıgımız bir firmaya gittimn motoru kapının onune bıraktım.işim bitti cıktım motor yok... yerınde baska bir araç var. kısa süreli bir şoktan sonra sağa sola bakınmaya basladım . bulamadım .. sonra benım motorun yerıne park etmıs araçdan yük indiren elemanlar vardı onlara sordum adam once elıyle aşşağıyı gösterdi dedim gitti motor.. sonra suraya park ettiler mal ındırıcektık deyince . derinnnnnnnn bir nefes aldım . . aman cok dikkat edelim ...

karteri delik motora nasıl düz kontak oluyor, motor kilitlenmezmi.
ayrıca otopark parası ne oluyor yahu. 1 ay sonra haberimiz olsa ve motoru almaya gitsek nası bi masraf çıkıcak peki. motoru bırakalım daha iyi. zaten malın çalınmış, canın yanmış, bu fırsattan bile istifade ediyolar. yuh yahu, ölü yiyiciler sarmış ülkeyi.

Geçmiş Olsun..
Direksiyon Kilidi Bişey Değil Kontağın Vidasını Söktüğünde Kilit İptal Oluyor... Yani Kısacası Disk Kilidi+Zincir V.s 2'Li Takıcaksınki Uğraşmasınlar (;

Geçmiş Olsun..
Direksiyon Kilidi Bişey Değil Kontağın Vidasını Söktüğünde Kilit İptal Oluyor... Yani Kısacası Disk Kilidi+Zincir V.s 2'Li Takıcaksınki Uğraşmasınlar (;

direksiyon kilidini demiyorum:) karter delikse yağ boşalır ve motor yağsız kalıp kilitlenir.

Motorun karter delindiği gün evin önüne kadar idare etmesi için yarım litre yağ eklemiştik o yüzden biraz götürebilmişlerdir.Dün tamir için ustaya bıraktığımızda usta da belki motor kilitlediği için bırakmışlardır dedi ama umarım öyle değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar