45 litre/100 km tüketim?

Ben bunu arabamda gördüm. Bunun sorumlusu üstün(?) Renault teknolojisi midir, İstanbul trafiği midir, yoksa her ikisi birden midir bilemeyeceğim.

Benzin aldıktan sonra gösterge sıfırlanmış, dur-kalklı köprü trafiğine girilmiştir. Köprü girişinde ekranda görülen rakamdır, herhangi bir hilesi yok. Ertesi gün 13 litreye kadar düşmüştür.

1920 model antikalar bile bu kadar yakmaz. Aracınız arızalı....

Yol bilgisayarı (yani gösterge) hatası olabilir. Ama araba gerçekten de o kadar yakıt (!) tüketmiş de olabilir. Ama Renault bir arabadan bahsediyorsak (2.0 benzinli dahi olsa) anlık bile o kadar yakıt yakması mümkün görünmüyor. Muhtemelen gösterge/yol bilgisayarı hatasıdır (umarım öyledir). En iyisi servise göstermek tabii ki. İyi günler.

ASLA olamaz...ya depoda delik var ya da hortumlandın:mrgreen:

gösterge hatası..
yol bilgisayarı zaman zaman 25 litreyi gösterse de (anlık)
ortalamada 6 litreyi görüyoruz genelde..

gösterge anlık ölçümleri 100 km ye göre orantı kurarak hesapladığı için o anki dur kalk sırasında yakılan değerle sabit gidilidğinde 100 kmde yakacağı miktarı hesaplamış olabilir. Bu aslında şeye benziyor misal dvd den diske bir film yada ona benzer birşey kopyaladığınızda ilk etapta uçuk zamanlar çıkabiliyor. 1 gb lik bir dosya için bazen 60 dakika veriyor ama toplamda 1 yada 2 dakikada kopyalayabiliyor. anlatabildiğimi umuyorum :)

Motosikleti
750x
2005 model otomatik vites honda jazz 4,2 yakıyor.
Renault'un hangi modelini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama en fazla yaksın 9 LT. Aracınızı hemen en yakın yetkili servise gösterin...

bu arabanın çalısması bile zarar kesin arıza vardır hep 2 yle tam gaz gitseniz o kadar yakmaz

2005 model otomatik vites honda jazz 4,2 yakıyor.
Renault'un hangi modelini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama en fazla yaksın 9 LT. Aracınızı hemen en yakın yetkili servise gösterin...

arabayı servise götürmek için kaç lt benzin tüketecek acaba merak ediyorum :p:p:p

gösterge hatası..
yol bilgisayarı zaman zaman 25 litreyi gösterse de (anlık)
ortalamada 6 litreyi görüyoruz genelde..

Ben de gerçek 100km de yakılandan söz ediliyor sandım:silent::pr:
Yol bilgisayarına bakacak olursak aracına ve motor hacimine göre yüksek devirli bir kalkışta anlık tüketim 40lt/100km de görülüyor ancak devir düştükçe yakıt düzeyide normalleşiyor:cat:
korkulacak bir şey yok her şey yolundaaa..........

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar