merhabalar,güzel dilekleriniz için t.ederim.
Shadow vt 750 c4 ile 4 günde yaklaşık 500 km yol yaparak motora adaptasyon sorununu aştım diye düşünüyorum.aldığım motor 2005 model ve 9050 km'de.servis bakımları işli ve zamanında yapılmış.
Shadowun koltğuna ilk oturduğunuzda gv650 den farklı olarak sanki bir kamyonun içine binmiş gibi motorun burnunu ve heybetini görüyorsunuz.koltuk çok rahat hele artçı kısmı çok daha başarılı.süspansiyonlar gv650 den daha yumuşak ve konforlu.araçlardan yansıyan ön amortisörün salınım hareketleri gözünüz okşuyor.her nekar amortisör yerinde durmadan hareket ediyor gibi görünsede kasa büyük salınımlar göstermiyor.tabiri caizse sanki vapurun üstünde gider gibi bozuk zeminde tatlı talı yaylanıyor.işte bu süspansiyonu çok sevdim
[ımg]http://img99.imageshack.us/img99/8217/shdl.jpg[/ımg]
uploaded with
ımageshack.us
[ımg]http://img204.imageshack.us/img204/3980/img2461i.jpg[/ımg]
uploaded with
ımageshack.us
daha sonra üzerine geçipte 1. Vitese alınca gaz tepkili turbo dizel bir araç gibi fırlama gösteriyor.ama devrin çabuk bitmesinden dolayı bir üst vitese çabuk geçiyorsunuz.gv650 de devirleri ruh halime göre sonu gelmeyecekmiş gibi uzatabiliyordum.düşük deve ayarlı torku sayesinde durma hızına yakın bir hızdaylen bile 3. Viteste gaza tepki vererek ağır kasayı güçlü bir şaft aktarımıyla yerinden sıçratıyor.genel olarak baktığımda gv650 den sonra bolca 6. Vistesi aradım... Shadowda yaklaşık 110 km /h civarı 5 . Vitese geçiş motora çok devir yaptırmama adına önemli.... 120 km/h motorun 5. Vites devri çok düşük ayrıca gaza tepkisi en fazla olan tempolu sürüş aralığıdır.150km/h kadar hızla bir çıkış gösteriyor ve gaza sona bamadığım halde 165 km/h gibi bir hıza hiç zorlanmadan çıkıyor.ama dediğim gibi düşük dere göre ayarlandığından dolayı devir çabuk bitiyor ve 165 km/h dan sonra ivmelenmesi çok çok düşük oluyor.bence aerodinamik yapısı 150 km/h üstüne göre değil bu motorun fakat uzun yolda düşük devirle 120 km/h oranını yakalaması benim için çok güzel bir durum.frenlemeye gelince tepkisi kasayla doğru orantılı daha hantal ve dozajı artırırsanız ön tekeri kitlemeniz içten bile değil.işçilik kalitesine gelince pek bir yorum getirmeye gerek yok.
Uzun lafın kısası herkes kendi tarzını belirlemesini iyi bilmeli.ben 200 km/h civarı ve üstü hızlara bir daha ulaşamamaya hiç üzülmüyorum.herkesin sürüş karakteri farklı.gaza tepkisi iyi olduğu sürece beygirden kısıp torka çekilen bir motor karakteri bana ve motorculuk yaşamıma daha iyi geleceğe benziyor.sürüş deneyimlerim devam edecek,iyi geceler.....
[sıze=1]---------- mesaj ekleme zamanı: 01:57 ---------- ilk mesajı ekleme zamanı 01:48 ----------[/sıze]