Geziye çıkacağım Yardım

Merhaba arkadaşlar, Sakaryada Hyosung 250 Comet kullanıcısıyım. Mayıs sonu bir gezi planlıyorum. Rotam; Sakarya-İzmit-Muğla-Antalya üzerinden sahil turu olacak. Daha önce hiç kamp yapmadım ama kamp yaparak geziye devam etmek istiyorum. Tecrübelerinizden faydalanmak için bu başlığı açtım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

çadırda üşüyebilirsin tek kişilik tulumlar oluyo onlar işini görür bide çok tenha yerlerde kurma çadırını sakata gelirsin bu devirde tötü kollayacaksın abi :)

Süper Moderatör (BBRR)
gitmeyi düşündüğün rota içerisinde herhangi dijitaj bir ortama geçmemiş bi sürü kamping var yol kenarlarında kırık dökük tabelalarla yerlerini bulabilirsin çadırını , mat"ini yanına al gittiğin rota üzerinde çamaşırhanelerde kirlenenlerini yıkatırsın çok malzeme almana gerekyok 2-3 tshirt bir kot bir maya şort al yeter. havluyu unutma en çok o lazım olur ..balık tutmaktan anlıyosan bide sicim al yanına .. yemeliğini tutarsın ...fotoğraf makineni alki bizde gezi bittiğinde resimlere bakarız ...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikletin içinde ufak bir anahtar takımı ayarla. (vardır gerçi) Motorcu olduğuna göre elin anahtar tutuyordur muhtemelen :) Ekstradan debriyaj teli, gaz teli, yedek ampul zincir spreyi gibi şeyler al. Birde bilmediğin bir yola gidiyorsan yanına mutlaka 1,5 LT pet şişe içinde yedek benzin al.
Evraklarını iyi muhafaza et.

gezmeyi planladığınız yerlerdeki kampların listesinin linki:
http://www.kampkaravan.org/kamplar.htm

ayrıca ekonomik olmaları dolayısı ile size tüm türkiye'deki öğretmenevlerinin listesinin linki:
http://www.ogretmenevim.com/

ben de böyle yardımcı olayım dedim.yolunuz açık olsun.dikkati elden bırakmayın AMAN.

bende ekonomik olduklarını düşünürdüm ama izmirde saçmasapan bir yerde öğretmenevine fiyat sorup kişibaşı 50 lira cevabını alınca keşke çadırımı yanıma alsaydım dedim. hatta sadece tulumu alsam bile yeterdi.

kamp kuracağın alan mümkünse kamping alanı olsun güvenlik açısından. çok mecbur kalırsan kamping bulamazsan bir petrol ofisinden rica ederek oranın bahçesine kur. yani kuytu karanlık köşelerde tek çadır her zaman risktir. 10 çadır olsa ormanın en kuytu yerine kur sorun olmaz :D

BBRR'nin dediği gibi dijital ortama geçmemiş bir sürü kamp alanı var sadece levhalara bakacaksın, hiç olmadı birine sorarsın. antalya muğla arasında kamp alanında sorun yok. ama egeye çıktıkça kamp alanı sıkıntısı başlıyor. ya olmuyor ya da alternatifi olmuyor.

hava sıcak olacak diye düşünme tulumu al yanına, geceleri serin olur yazın ortası olmadığı sürece. önlemdir nihayetinde. mat ise şart koşuldur. yoksa soğuğu yer ve noldu anam dersin :D

birde tam olarak hangi konuda yardım istiyorsun onları açık yazarsan daha detaylı açıklamalar glecektir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şu günlerde Bim de şişme yatak satılıyor oldukça işe yarar.

Antalya hakkında ben yardımcı olabilirim sorularınızı İletin Yeterli

Abi şöyle söyleyelim.Motosikletin arıza verdiğini düşünürek hazırla.Mesela lastik patlasa naparım?(2 adet anahtar,lastik sökme levyesi,yedek şambrel,pompa)Kendine güzel bir yedek malzeme hazırla.Ama kamp konusunda hiç tecrübem yok.Uyku tulumun kesin olsun ve güzel bir çadırın.Yolun açık olsun.Fotoğrafları paylaşırsın dmi bizimle.:)

Adana İl Temsilcisi
gitmeyi düşündüğün rota içerisinde herhangi dijitaj bir ortama geçmemiş bi sürü kamping var yol kenarlarında kırık dökük tabelalarla yerlerini bulabilirsin çadırını , mat"ini yanına al gittiğin rota üzerinde çamaşırhanelerde kirlenenlerini yıkatırsın çok malzeme almana gerekyok 2-3 tshirt bir kot bir maya şort al yeter. havluyu unutma en çok o lazım olur ..balık tutmaktan anlıyosan bide sicim al yanına .. yemeliğini tutarsın ...fotoğraf makineni alki bizde gezi bittiğinde resimlere bakarız ...

Motosikletin içinde ufak bir anahtar takımı ayarla. (vardır gerçi) Motorcu olduğuna göre elin anahtar tutuyordur muhtemelen :) Ekstradan debriyaj teli, gaz teli, yedek ampul zincir spreyi gibi şeyler al. Birde bilmediğin bir yola gidiyorsan yanına mutlaka 1,5 LT pet şişe içinde yedek benzin al.
Evraklarını iyi muhafaza et.

bende ekonomik olduklarını düşünürdüm ama izmirde saçmasapan bir yerde öğretmenevine fiyat sorup kişibaşı 50 lira cevabını alınca keşke çadırımı yanıma alsaydım dedim. hatta sadece tulumu alsam bile yeterdi.

kamp kuracağın alan mümkünse kamping alanı olsun güvenlik açısından. çok mecbur kalırsan kamping bulamazsan bir petrol ofisinden rica ederek oranın bahçesine kur. yani kuytu karanlık köşelerde tek çadır her zaman risktir. 10 çadır olsa ormanın en kuytu yerine kur sorun olmaz :D

BBRR'nin dediği gibi dijital ortama geçmemiş bir sürü kamp alanı var sadece levhalara bakacaksın, hiç olmadı birine sorarsın. antalya muğla arasında kamp alanında sorun yok. ama egeye çıktıkça kamp alanı sıkıntısı başlıyor. ya olmuyor ya da alternatifi olmuyor.

hava sıcak olacak diye düşünme tulumu al yanına, geceleri serin olur yazın ortası olmadığı sürece. önlemdir nihayetinde. mat ise şart koşuldur. yoksa soğuğu yer ve noldu anam dersin :D

birde tam olarak hangi konuda yardım istiyorsun onları açık yazarsan daha detaylı açıklamalar glecektir.

çok doğru.bunların hepsi tecrübe ile sabittir.çok önemli birşey daha var.motorun yedek anahtarını da yanına almayı SAKIN unutma.

Yiyecek, içecek, sig.ra, çakmak, orta boy keskin bıçak (meyve,sebze soymak ve doğramak için.) , tuvalet kağıdı, min.1,5lt benzin, zincir yağı, lastik pompası, artçı,....

bıçak-tuz-su-ekmek-çatal-mangal kömürü-olta-küçük bir alet cantası (tornavida,pense,makas vs)
ecza malzemeleri - fener - tulum - tek kişilik çadır - para veya kredi kartı :) uzun yola cıkacaksın motosikletini bi bakımdan geçir...

Benim tek tavsiyem eczaneden kaşıntıya karşı bir ilaç alman. Geçen yaz CBF'le İstanbul-Antalya (uzun yoldan) yaptım, börtü böcek acayip kaşındırmıştı beni. 6 gün çadırda kaldık, deniz yatağıyla bir polar battaniye yetmişti, gerisi teferruat. Yalnız yediklerine dikkat et, yoldayken biyolojik motoru bozmak çok kötü oluyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar