- Konu Yazar
ozaman yapmanız gereken hararet saatının bır buyugunu kullanmak alt sevıyesı 80 olsun o onemlı degıl ust sevıyesı dogru gostersın sızın ısınızı gorucektır
100ü geçmez diye düşünüp 120 almıştım bide
ozaman yapmanız gereken hararet saatının bır buyugunu kullanmak alt sevıyesı 80 olsun o onemlı degıl ust sevıyesı dogru gostersın sızın ısınızı gorucektır
100ü geçmez diye düşünüp 120 almıştım bidebakalım daha yükseğine
scooter lar (hava soğutmalı, fanla soğuyan motosikletler) normal motosikletlere göre daha yüksek ısılarda çalışmak zorunda kalırlar hatta bu yüzden yağları bile farklıdır, scooterlarda scooter yağı kullanmak gerekir, bunuda hatırlatmak istedim.
neden daha fazla ısı? çünkü; fanla soğuma ile hava akımının direk slindir peteklerine hatta karter e çarpması aynı değildir havanın direk motor üzerine çarpması en etkili hava soğutmadır!
dün bir kurye gördüm, bu havada cg125 (titan mitan değil orjinal CG) in ön koruma demirini komple izole etmiş motora hiç hava vurmuyordu. hangi akla hizmet anlamadım (büyüksün honda)
bu arada zat ın inanılmaz ısındığına şahit olmuşluğum vardır , kaç derece göstereceğini merak ediyorum
150 zat motoruma uzun uğraşlar sonucu hararet göstergesi taktım ama şimdi birşeyi merak ediyorum. Bu tarz 150 cc motorların ideal çalışma sıcaklığı kaç derecedir? Kaç dereceden üstü tehlikelidir?
aydınlatıcı bilgi için teşekkürler.ama mesaj yazarken birde üsteki yazılan mesajları okuma alışkanlıgımız olsa direk bildiğimizi yazmasak,yazılanlarda eksik bir yer varsa onları yazsak daha iyi olur bence hem mesaj kirliliğinide önlemiş oluruz.zaten modlar ıvır zıvır laf olsun diye yazılan yazılardan açılan topiclerden şikayetçi......biz zaten belirtmişiz olsa'da olur olmasada iyibir motorcu anlar diye.ama yeni motorcuysan sana biraz bilgi verir demişiz.sibop sesinden anlarsın zaten olayı.ama belki vatandaşın kulakları az duyuyor ve ya duymuyorsa O zaman faydalı bir alet.
Birincisi mesajları gayet iyi okuyarak mesaj yazıyorum, ikincisi de ben laf olsun diye mesaj yazmam. Forumda neyin ne olduğunu hiç bilmeyen bir sürü arkadaş var ve malesef çoğu kişi kafasında kurduğu senaryolara göre yorum yapıyor. Şimdi sen motoruna gösterge taktığını söylemişsin, öncelikle hangi motora gösterge taktın ? Gösterge su soğutmalı motorun su sıcaklığını mı ölçüyor yoksa hava soğutmalı motorun herhangi bir yerinden mi ölçüm yapıyor ? Eğer suyu ölçüyorsan ses değişimi ile su sıcaklığı arasında bağlantı kurmak mantıklı. Yok eğer hava soğutmalı motorda rastgele bir noktadan ölçüyorsan 120'ye dayanması hiçbir şey ifade etmiyor malesef. 120 göstegenin son noktası ise, o sırada sıcaklı 150 de olabilir 180 de. Çoğunluğun sandığı gibi o da soğutma bu da soğutma değil malesef. İşin tekniğini bilmeyince elmalarla armutlar aynı kefeye konuluyor.
Ben de zaten bildiğimi söyledim. Amacım eğer faydasını göremeyecekleri bir durum varsa insanları boşuna uğraşmaması için uyarmak. Yazdığım mesaja yukarıdaki arkadaşın yaptığı gibi ıvır zıvır mesaj muamelesi yapılırsa insanın agresif olmaması mümkün olmuyor bazen.
Bu forumlar bilgi paylaşımı içindir. O yüzden birisi çıkıp da ben amortisörden ölçerim derse ona ölçemezsin dememek pek doğru bir davranış olmasa gerek.
Ben de zaten bildiğimi söyledim. Amacım eğer faydasını göremeyecekleri bir durum varsa insanları boşuna uğraşmaması için uyarmak. Yazdığım mesaja yukarıdaki arkadaşın yaptığı gibi ıvır zıvır mesaj muamelesi yapılırsa insanın agresif olmaması mümkün olmuyor bazen.
Bu forumlar bilgi paylaşımı içindir. O yüzden birisi çıkıp da ben amortisörden ölçerim derse ona ölçemezsin dememek pek doğru bir davranış olmasa gerek.
Yakamoz arkadaşım,
Hava soğutmalıda sağlıklı bir sıcaklık ölçme noktası yoktur. Arkadaşımız ölçüm cihazını takmak için ne kadar uğraştığını en başta yazmış. Ben de ancak belki deneme yanılma ile sağlıklı bir sonuç verebilecek olan bu ölçüm yöntemi için başkalarının da aynı zahmete girmesini istemediğim için böyle yazdım. Siz istiyorsanız yine takın.
İşin çalışma prensibi ile ilgili konuşmayı da istersen özelden yaparız burayı meşgul etmeyelim.
100ü geçmez diye düşünüp 120 almıştım bidebakalım daha yükseğine
hocam 160 yada 180 derece gibi bir saat bulamıcak olursanız şayet araştırınca emınımkı bulursunuz büyük iş makınalarında vardır bazı makınaların yuksek derecelı saatler.Bu şekılde değiştirirsenız saatınızı sıstem faal olarak calısıcaktır hıc bır sorun olmaz,sadece dusuk yag sıcaklıgı yanı motorun ılk calısma anından yukselme derecesıne kadar bıraz beklıcektır,en dusuk ıbre sayısını bulunca otomatıkman normla degerını okuyacaktır.
Ben fabrika gerek duysa takardı demedim ki, başkası olmasın o ? Zaten yanlış anlamışım konuyu.
Motorda fabrikasyon yağ ısısını ölçen bir prob yok ise,yağ dolum tapası yerine son derece hassa olan aşağıda link'ini verdiğim ürün ve türevleri takılır hatta orijinal ısı göstergesine rağmen bir çok profesyonel bu tip hararet göstergesini ilaveten kullanır.
http://picture.yatego.com/images/46d2c47c4dc9b3.4/oiltemperaturestick.jpg
hava soğutmalı bir motorun 150-170 santi gred derecenin üzerine çıkmaz sanırım ama bir dizel motorun çok daha sıcak olduğunu biliyorum.
Isının ölçüldüğü yer de çok önemli...egzoz manifoldu 800 derece kadar oluyor egzoz sonuna doğru düşerek.., silindir - manifold arası 250 -260 derece derece gibi, silindirin arka kısmı daha düşük, öenm verdiğimiz su ve yağ ısı değerleri olduğuna göre..yağ ısısı 120-130 derece arası değişir ve normaldir. ...kabaca genellersek motor ısısı 250 dereceyi geçmez her halde...
Her zaman yağ sıcaklığını ölçmek istemişimdir.![]()
motorun hıcbıryerını delmeden bunlardan kullanabılırsınız tapanın yerıne takılıyor
fıyatıda 40-50tl arası
![]()