konu tamamen kişiseleştirilmeye başlandı, bence herkes haddini bilerek konuşsun. başka ülkede yaşayıp, daha ülkenşn gerçekleriyle uzaktan ahkam keserek olmaz bu işler. evt herkes görüşlerini sonuna kadar savunur. inan beyninnin yakınından bile geçmek istemem coq :wiinkk:
Beynimin yakinindan bile geçemeyeceginizi yazdiklarinizi okuyan herkes anladi sayin hocam.
Zaten sizde istemiyormussunuz.
Bu guzel bir sey.
Bazi seyler isteseniz de mumkun degildir.
:wiinkk:
Konu kisisellesmeye basladi demissiniz.
Zaten siz bu konuyu açarken kisiseldi.
Siz kendi kisisel fikrinizi bize empoze etmeye çalistiniz.
Sizin fikirleriniz taraftar bulmayinca elestirilerimizi baz alarak isim kullanarak cevap verdiniz.
Konu disinda, sizin bana olan ithamlariniz disinda bir kisisellesme yok bana gore.
Ben üniversite tahsilim de dahil tüm egitim hayatimi Türkiye'de tamamladim.
Fransa'ya gelisim çok sonradir.
Fikrinize destek olarak buraya astiginiz müsamere resimlerindeki uzakdogu ulkeleri disinda kalanlarin hepsinde bulundum.
Hala da gider gelirim.
Daha bu hafta sonu Hollanda'daydik ve sizlerle bu gezimizi paylastik.
Onumuzdeki hafta sonu da Italya'dayiz.
Onu da paylasiriz.
Demekki her yeri gezmemissin coq dediginiz her yeri gezdik anlayacaginiz.
Ustelik bu forumda o heryerden insanlar var ve çogu dostumuz.
Gitmediysek de sorar ogreniriz.
Ya da biz sormadan onlar gelir anlatirlar.
Konuyu açtiginizda soyle bir cumle kullanmissiniz.
"Kendi öğrencilerimden bile biliyorum hepsinin istediğini, ne kadar derslerimde bunu anlatmaya çalışsam da, tamamen çocuk aklıyla düşünüyorlar. MEB bunu öğrenclere sorarak zaten saçma sapan bir iş yapıyor."
MEB bunu kime soracak sayin hocam?
Size mi?
MEB soruyu dogru yere soruyor,ama siz kendinize sorulmasini istiyorsunuz.
Bu olayin muhattabi kim?
Ögrenciler.
Ama olmaz.
Size soracaklar çunku onlar çocuk akliyla yanlis is yaparlar.
Siz buyukler her zaman dogru is yaparsiniz.
Bu nedenle elin oglu uzayda gezerken biz kapanan koy yollarinda yolda doguran hamile kadin haberleri okuruz.
MEb soruyu ögrencilere ve psikologlara soracak.
Bu konuda ögrenciler taraf, psikologlar uzmandir.
O uzmanlar yillardir bas bas bagiriyorlar tek tip elbise zorunlulugu ogrencinin psikolojisini bozuyor diye.
Biraz arastirsaniz, uzmanlarin çogunun sizin gorusunuzun aksine gorus bildirdigini çabucak kavrayacaksiniz.
Simdi bir baska yaziniza bakalim.
"bu tür kapitalist düşüncelerle ülkemizin herbir toprağı karış karış satılmkta. ve ben eğitimdede aynı şeyi yapmaya çalışmlarına tamamen karşıyım,kim ne derse desin. "
Ulkemizin topraklari karis karis satilmakta.
Bu dogru.
Ogrencinin ayni kiyafetleri giymesiyle ilgisi nedir?

Hamaset edebiyatiyla buyumus bir neslin ahvadi olarak, suslu cumleleri ancak ben yerim ama yeni nesil yemez sayin hocam.
Eger karsi oldugunuz sey kapitalist dusunceyse, tek tip kiyafet uygulamasi, kapitalizmin en belirgin ornegidir.
Okullar firmalarla anlasarak, kiyafetleri istedikleri fiyata zorla dayatiyorlar.
On liralik ceketi yirmibese, bes liralik gomlegi, onbese zaten alim gucu sinirli olan velilere dayiyorlar gitsin.
Alinti yaptigim yazinizda çok guzel bir dondurma ornegi vermissiniz.
Ben de kantin ornegi vermistim.
Onu destekleyen guzel bir ornek olmus.
O dondurma yiyen ogrencilerin hepsi adidas giyiyordu da yiyemeyen iki ogrenci pazarcidan alinmis kiyafetlerle mi okula gelmisti?
Onlar da ayni kiyafeti giyiyorlardi ama dondurmayi yiyemediler.

ale:
Kiyafet o dondurmayi almaya yetmez sayin hocam.
Halbuki onlar digerleriyle ayni kiyafetleri giyerek esit olduklarini zannediyorlardi.
Esit olmadiklarini anlamak için boylesine aci bir dersi haketmislermiydi sizce?
Daha once bilselerdi daha dogru olmazmiydi?
Gerçi keske o durumda olmasalardi ama bu da bir hayat gerçegi.
Türk milleti olarak, her seye negatif tarafindan bakmak gibi bir aliskanligimiz var maalesef.
Bir arkadasimiz yazmis.
Diger zengin çocuklari gibi giyinemeyen fakir çocuk, onlar gibi olabilmek için ailesine baski yapacak, hatta belki hirsizlik, vurgun gibi yollara sapacak.
Bu olasiliktir.
Ama baska bir olasilik daha var.
Bunlari goren çocuk hirs yapacak, çok çalisacak, derslerinde basarili olacak hepsinden daha ust duzeyde gorevler alacak.
Bizim dusunmemiz gereken sey aslinda bu degilmidir?
Yapmamiz gereken çocugu bu alanda yonlendirmek degilmidir?
Sen bunlari yapamiyorsan orada ne isin var diye sormazlar mi ogretmene.
Ben universiteyi bitireli 19 yil olmus.
O zamandan bu zamana koprunun altindan çok sular akti.
Ornegin benim zamanimda özel okullar yoktu.
Zengini fakiri ayni okulda okuyorduk.
Benim zamanima denk gelen ilk ozel okul saniyorum Bilkent Universitesidir.
Simdi ozel okullar var.
The Dude'nin dedigi gibi devlet okullarinda okuyanlar ya fakirdir, ya da daha fakir.
Kalani bu ozel okullarda okuyorlar.
Benim yegenim de Maltepe de bir ozel okulda okuyor.
Yillik ucreti saniyorum 20bin liranin uzerinde.
Hayatta o okulun kapisinin onunden bile geçemez.
Ama sehit çocugu oldugu için bir kontenjandan faydalaniyor.
Yillik servis parasina bile kardesimin gucu ancak yetiyor.
Aman tas yiyelim ama çocugumuz iyi bir egitim alsin derdindeler.
Hepsi de ayni kiyafetleri giyiyorlar.
Ama kiyafet aradaki esitsizligi gidermiyor.
Arkadasi yeni aldigi playsteysini bilmem kaç milyon fonksiyonlu cep telefonunu gosterdiginde aradaki fark bariz bir sekilde belli oluyor.
Milli Egitim denilen sey çoktan egitim mevzusunu asmis kisacasi.
Once bu ozel okullara, sonra dershanelere gidin lan isinize ben evladimi gerektigi gibi yetistiririm, ben devletim diyebiliyormusun?
Esitsizligin en kralini sen, devlet okulu, özel okul diye ayirarak yapacaksin, sonra da garibani kandirmak için bak okula 4X4 jiple gelen de seninle ayni ceketi giyiyor diyeceksin.
Zavalli çocuk da bununla mutlu olacak?
Halbuki o çocuk belediye otobusuyle ayakta giderken kalabaliktan kirisan ceketinin derdinde.
Aksam anneden firça var çunku.
Tabi bir annesi varsa.

ale:
Varmi oyle bir keriz dunyada.
Varsa zaten tüm bunlari hak ediyor demektir.
Zengin çocuklari, fakirlerle alay edecek!
Peki senin görevin ne ögretmen?
Bunu yapanlarin avucuna cetvelle vurmak mi?
Birbirlerini anlayan, ulkeyi muhasir medeniyetler seviyesine ulastiracak evlatlar yetistirmek mi?