Vidadan Yağ Sızması

Yağ hararet göstergemin müşürünü motora monte ettim ama vida yerinden yağ kaçırıyor. Bu kaçağı nasıl engelleyebilirim?
Aklıma sıvı conta ve su borularına sarılan beyaz banttan geldi ama işe yararmı bilmiyorum. Sıvı conta orada kullanılırmı? yada beyaz bant o sıcaklığa dayanabilirmi? yada bildiğiniz başka bir yöntem varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bendeki sıvı conta Den Braven Sealants markası,yüksek sıcaklığa dayanıklı demiş,300 derece sıcaklığa kadar dayanıklı,özellikle motor kapakları için yapılmış 4 Tl, Hollanda malı.

sıvı conta işini görür sanırım motosiklet servislerinde bulunur zaten yoksa bile araba motor servislerinin çoğunda vardır sonuşta basit bir problem

peki bu sıvı contayı nasıl kullanmalıyım. karterin içine girerse sorun olmazmı

Motosikleti
cb 125 f
yağ müşürünü söküp dişlerine hafifçe sürer ve takarsan işin hallolur. herhangi bir tamirciye uğrayıp çok kısa sürede halledilebilir. kendin sıvı conta almana gerek yok.

peki bu sıvı contayı nasıl kullanmalıyım. karterin içine girerse sorun olmazmı

hayrı kartere girmesi için bir sebep yokki vidayı çıkartıp vidanın bloğa gelen dış kısmına sürmen yeterli olur zaten 2 dk lık iş herhangi bi serviste yaptırabilirsin böyle küçük işlere ücretbile olmaz çoğu yet alsa bile 1 2 lira varsa ver der :bounce:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağ müşürünü söküp dişlerine hafifçe sürer ve takarsan işin hallolur. herhangi bir tamirciye uğrayıp çok kısa sürede halledilebilir. kendin sıvı conta almana gerek yok.

Benim bildiğim hoca alır o sıvı contayı kendi yapar.:cherry:

GKN

Tam olarak nereye taktın sen bu haraher müşürünü?
Bi resmi fotoğrarını falan ekleyebilirsen tam yardımcı olabiliriz.

Sayfanın en altında krom kaplama spreyi var o kadar aramıştım bulamamıştım,krom kaplanacak yer var mı.:)
http://www.denbraven.com.tr/spreyler1.htm

ne işe yaricakki bu:)

Tam olarak nereye taktın sen bu haraher müşürünü?
Bi resmi fotoğrarını falan ekleyebilirsen tam yardımcı olabiliriz.

kartere bağlı işte, yağ boşaltma tapalarından birine taktım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:09 ----------

birde aklıma yeni birşey daha geldi. vidayı iyice sıktıktan sonra üzerine ısıya dayanıklı boya sıksam o da etkili olurmu

GKN

ne işe yaricakki bu:)

kartere bağlı işte, yağ boşaltma tapalarından birine taktım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:09 ----------

birde aklıma yeni birşey daha geldi. vidayı iyice sıktıktan sonra üzerine ısıya dayanıklı boya sıksam o da etkili olurmu

Gidiyosun civatacıya, yağ tapası için aliminyum pul alıyosun, bu taktığın parçanın kalınlığını ve alacağın aliminyum pul un kalınlığınıda hesaba katıyosun, ve ona göre bir yağ tapası alıp güzelcene sıkıyorsun.
Güle güle kullanıyorsun:wiinkk:

pul var ve müşürün ucuna tapa takılı zaten, o şekilde taktım, kaçırıyor

yapılıcak şey şu galiba, sıvı conta+olursa o beyaz bantlardan. iyice sıkıp üzerine 800dereceye dayanıklı boya kalan yerleri kapasın diye. yinede akarsa sökerim artık:)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sadece sıvı conta işini görür. İlk önce vidaya değilde pulun her iki tarafına sürerek dene, tamamsa problem yok. Olmazsa bu sefer vidanın dişlerine sürersin, ama uc kısımlarına sürerek kartere kaçmasını istemediğimiz için vidanın baş kısmının pula dayandığı kısım ile yarısına kadar dişliye sürüp takarsın.

Sıvı contanın kuruması beklenme ama , kurursa sıvı conta olmaktan çıkar artık ve vidayı sıkarken parçalanıp dağılır.

Sıvı contada olur o ringte olur hangisi kafana yatarsa.Birde fotoğraflarını arabilirmisiniz bende takmayı düşünüyorum fikir sahibi olayım:)

sıvı conta sürdüm ve 3-4 saat kurumasını bekledim sonra 10km civarı yol yaptım ve bir sızıntı yoktu. inşallah ileriki kmlerde de bir sorun olmaz
taktığım yerin fotolarınıda birazdan koyarım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:15 ----------

300420101106.jpg

300420101108.jpg

toplam maliyeti ne oldu size bende uzun yola cıktığım oluyor molaları vermede gösterge yardımcu olıur heralde 100cc lik ama motor şişmediği için molayı 150 km de bir veriyorum içim rahat etmiyor zarar veriyor muyum diye genelde dip gaz gidiyorum çünkü :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar