Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi geceler arkadaşlar. Bu koruma demirinin uzun ve kısa olanlarıda mı var? Sizce hangisi takılmalı? Uzun biraz kötü duruyor sanki.

şaka gibi dün kaza yaptıktan sonra motoru tamir eden arkadaşım içerden kırılan sinyal tırnaklarını ıran yapıştırıcı yapıştırmış ufak çatlamar vardı grenajda onlarıda içerden yapıştırmış güzel işçilik çıkarmış krikoyla direksiyonu ayarlamış her hangi bir sorun varmı diye binip tur atarken pat bisiklet li çocuk çıkıyor önünüe aynen beneim yatırdığım tarafa yatırıyor motoru aynı yerler gene zarar görüyür birde çamurluk iptal çok canım sıkıldı allahtan kimseye bir şey olmamış. biraz canım sıkkın acaba grenaj ve çamurluk ne kadardır

şaka gibi dün kaza yaptıktan sonra motoru tamir eden arkadaşım içerden kırılan sinyal tırnaklarını ıran yapıştırıcı yapıştırmış ufak çatlamar vardı grenajda onlarıda içerden yapıştırmış güzel işçilik çıkarmış krikoyla direksiyonu ayarlamış her hangi bir sorun varmı diye binip tur atarken pat bisiklet li çocuk çıkıyor önünüe aynen beneim yatırdığım tarafa yatırıyor motoru aynı yerler gene zarar görüyür birde çamurluk iptal çok canım sıkıldı allahtan kimseye bir şey olmamış. biraz canım sıkkın acaba grenaj ve çamurluk ne kadardır

ya hocam çook geçmiş olsun ne diim kimseye bişey olmasın sorun yok herşey çözülür...allah allah ya bu yayalar çok fena gecen benimde başıma geldi...bende çamurluk değiştirdim 35 tl kendım taktım camurluğu,grenajda sağ sol 45+45 ti heralde,bide grenaj koruma demiri çok işe yarıyor işte kaç defa düşerse düşsün sorun yok grenaj sağlam kalıyor tavsiye ederim...

mimoza geçmiş olsun. lastiklerin duro mu? allahtan motorumuz fazla masraflı değil. pırıl pırıl yaptırırsın 3-5 birşey atıp.
evet duro lanet duro hemde nasıl jkaydı sabun gibi lastık anlatamam ya bu ara durumum sıkışık olmasa hemen değişeceğim ama iki ay idare edeyim dedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:34 ----------

ya hocam çook geçmiş olsun ne diim kimseye bişey olmasın sorun yok herşey çözülür...allah allah ya bu yayalar çok fena gecen benimde başıma geldi...bende çamurluk değiştirdim 35 tl kendım taktım camurluğu,grenajda sağ sol 45+45 ti heralde,bide grenaj koruma demiri çok işe yarıyor işte kaç defa düşerse düşsün sorun yok grenaj sağlam kalıyor tavsiye ederim...

teşekkür ederim mücahit; usta ben yaparım sen merak etme dedi ama içime sinmezse mecbur sağ sol ön çamurluk alacağim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:37 ----------

motorumuzun çok sessiz çalışmasına sevinsekmi üzülsekmi şehir içinde kimse ferk etmiyor bizi ama bizim arkadaşda 1000 lik suziki var gaz a vınn vınn yapıyor kör sağır yopal ne varsa boşaltıyor ortalığı:queen:

evet duro lanet duro hemde nasıl jkaydı sabun gibi lastık anlatamam ya bu ara durumum sıkışık olmasa hemen değişeceğim ama iki ay idare edeyim dedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:34 ----------

teşekkür ederim mücahit; usta ben yaparım sen merak etme dedi ama içime sinmezse mecbur sağ sol ön çamurluk alacağim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:37 ----------

motorumuzun çok sessiz çalışmasına sevinsekmi üzülsekmi şehir içinde kimse ferk etmiyor bizi ama bizim arkadaşda 1000 lik suziki var gaz a vınn vınn yapıyor kör sağır yopal ne varsa boşaltıyor ortalığı:queen:

evet bu benide biraz etkiliyor yolda gidiyorum sessiz sessiz ama yayaların içine girdiğimde biraz ses istiyorum:)eksozu değiştirsek olur ama bu seferde sesten kafam şişer...

evet bu benide biraz etkiliyor yolda gidiyorum sessiz sessiz ama yayaların içine girdiğimde biraz ses istiyorum:)eksozu değiştirsek olur ama bu seferde sesten kafam şişer...

yok mücahit bizde tek piston olduğu için eksozu değişsen pat pat eder o yüzden motor küçük duruma düşer ama bu sessizlik şehir içinde sıkıntı yaratıyor özellikle bizim buranın insanı yolun ortasında yürümeyi çok seviyor sıkıntım çok yanii

yok mücahit bizde tek piston olduğu için eksozu değişsen pat pat eder o yüzden motor küçük duruma düşer ama bu sessizlik şehir içinde sıkıntı yaratıyor özellikle bizim buranın insanı yolun ortasında yürümeyi çok seviyor sıkıntım çok yanii

geçen erdi göstermişti çok güzel ses veren bi eksoz var cbfe göre tabi 1000 lik makine hayal zaten:)250 ccden bile çıkmıyo o ses:)cbfin sessizliği güzel be abi şimdi dağlara filan çıkınca insan motor sesi aramıyo:)

:cherry:mücahit usta işte benim taktığım sisler

görüntü gerçekten gece çok hoş yolunuz aydınlık yani

.

İlhannn görüntüsünü yiyim aküyü piç eder bak 3.veya 4.bitişte şarjda edemezsin elina alırsın tikat at...hem sen uzun yolda veya gezi esnası ayağını koyacağın yere niye zımbırtı takıyon anlamıyom...:pr:

bu arada çorluda neresi orası ya:) çok zevkli olur orda motorla gezmek...yoruldun otur piknik yap:)

:)

Merak etme oralarıda görecen bu yaz...Seni Tekirdağda Uçmakdereye götürücem...2 gün poponun çanağı her oturuşta acıyacak...Seni doğanın tillahına ağababasına götürücem eve dönmeyelim diye kendinle savaşacaksın...:p Bu Uçmakdereyi yaz bir kenara...İlhanda gelir hem kısmet olursa...

slm arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım 30 km ile giderken kadının biri önüme atladı ön firene dalınca motor kaydı sağ tarafa yattı bende bir şey yok kadında bağırdı falan onda da birşey yok kalktı gitti sonra ben motoru kaldırdım krenejda ufak sıyrık sinyal tırnakları içerden kırılmış direksiyon demirinde ufak bir yamulma var ufak tefek cizikler var allah beterinden saklasın cümlemizi bende bir sorun yok elimin üzerinde cizikler var birde motoru kaldırdım giderken istop etmeye başladı neden olabilirrr

biraderim çok geçmiş olsun ..ucuz atlatmışsın...:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:36 ----------

pazar günü iki cbf 150 ye xenon takıyorum.
ücret karşılığı tabi,
el emeği ücret ister tabi,
bir cbf 150 ye xenon
diğerine ise xenon, korna, dörtlü sistemi, elcik koruması takacağım.
eger xenon taktırmak isteyen olursa benimle irtibata geçebilir.
0536 411 8715 cihan:cat:

hacı bana bi dörtlü taksana sevabına...tükkanda ama..malzemeleri sen al üzerine bir çayınıda içerim...tek kuruş verirsem öpsünler...:queen:

elvıs 4 gün banlıyken fotoları tek tek inceledim...harika gezi olduğunu tahmin edebiliyorum...Anadolu gözümde tütüyordu zaten...Anadolu olsun çamurdan olsun tabelasını görünce mutlu oluyorum...:cat:

Abicim çiziğin kaldırılmış.
İçerden yeni çıkmışsın, yorgunsundur, otur bi çayımızı iç.
Geçmiş olsun. :) :mrgreen:

1453.jpg

Son düzenleme:
Abicim çiziğin kaldırılmış.
İçerden yeni çıkmışsın, yorgunsundur, otur bi çayımızı iç.
Geçmiş olsun. :) :mrgreen:

çay davşan kanı hee...:p

hacı valla mücahit sağolsun yokluğumuzu aratmadı...:p

hatta forum genelindeki her boşluğu dolduruyor...birde bakıyorum gsr 600 cülere kaç yaktığını yazmaya başlamış misyonerlik yapıyor huzur cbf de şeklinde aleme ayar veriyor...:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:42 ----------

bu arada dün akşam18 civarlarında arabayla eve dönerken bir cbf 150 ile gözgöze geldik...ben stıckerı farkedınce bizden biri dedim bir başla selam verdim...meğer DAGULAPEYİ nikli arkadaşımmış şimdi mesajını okuyunca ferkettim...yoldaki her 5 cbfciden biri beni tanıyor ...:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:45 ----------

Ark.lar keyfinizi bölmek istemem ama 5 aydır hangi motoru alsam diye düşünüyorum :silent: aklımda cbf150 ve cbf250 seçenekleri var. Size ne şekilde kullanacağımı sölim sonra yorumlarınızı beklim.

-Motoru genelde haftasonları kullanacağım,
-Otoyolda sağ şeritden giden araçları rahatlıkla sollayabileceğim ve sabit hızla orta şeritden sıkıntı olmadan süreceğim makina, (cbf150 burda beni düşündürüyo...:silent:)
-Senede en az 1 en fazla taş çatlasın 3 kere uzun yol (yıllık izin, kurban, ramazan bayramları yani) yapabilirm, (ayrı zamanlarda ist-ege , ist - akdeniz, ist - doğu karadeniz olcak şekilde)
-Boş yollarda biraz basınca sabit hızla zorlanmadan giden keyifli yolculuk ör: anadolu-rumeli kavağı, şile yolları gibi...(burda sanırım cbf250),
-Ve alacağım motoru değiştirmicem ömürlük olcak yani... (burda herkes değiştirirsin diolar ama gerçekden hiç sanmıyorum)

cbf150 alırsam haziranda cbf250 alırsam ağustosda olacak sanırım... ikinci el olacak tabiki. Sizin görüş ve önerileriniz... !!??

cbf250 için 2 ay beklemeye aradaki fiyat farkına değermi acaba ?!

üşenmeyip okuyup yardımcı olacak ark.lara şimdiden tşkler... :cat:

düşük cc hamallıktır derim her daim...körü körüne makinamı asla savunmadım...burada şu detay var...cbf 250 durumun varsa tercihini bu yönde kullan...biraz tork sana birşey kaybettirmez uzun yolda kısa hızlanmalarda bu farkı anlarsın...

cbf 150 tvs apaçi ybr 125 tarzı modelleri ben hep hamallık segmenti motorları olarak algılarım...bizde bu düşük torkların hamallığını yapıyoruz olay budur...5250 ye dolu bir cbf 250 var...MT den Yaşar isimli bir arkadaşın...parayı toparlayabilirsen kaçırma derim...aksesuarlar haric sana cbf 150 parasına gelecektir...ama anlayana kıymet bilene bu işler...mobiletin vardır mutlu olursun bisikletin varsa yine mutlu olursun...

bizi mutlu eden elimizdekinin kıymetini bilen kişiler olma ayrıcalığımız...52.000 devirmiş 3 yıl 3 aydır bir kez yolda kalmamışım (lastik yarılması patlaması dahi olmadı) bu istatistik beni mutlu etmey eyetiyor...20 dakkada Sultanahmetde 20 dakkada evimde olma ayrıcalığını yaşıyorum...ötesi yok...70-80 le gitmenin rüzgarı hissetmenin arabanın bile giremeyeceği yerlere girmenin hazzını yakalamışım...daha ne isteyebilirim...tekinik detaylar senin sayfaları incelemenle bulabileceğin şeyler...gerisi için yazdım ben...:cat:

Aydoğancım değiştirme nedeninde bir hoş...:p

Konu AydoganX tarafından (Bugün Saat 11:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Çay :)

Son düzenleme:
abi geçmiş olsun...:)bi vukuatsız dur beya:)

evet aratmadım yokluğunuda yav anlatamıyom bu büyük ccli kardeşlere huzur cbfte:)bütün siteyi cbfci yapıcam:mrgreen:

alman,kardeşede senin anlattıklarını anlatmya çalıştım bende:)tatmin olucaksan sana yeter artar dedim...

buda sölediğin gezi rotası güzelmiş az daha gitsek bi çanakkale yaparız be abi:mrgreen:

http://maps.google.com/maps?f=d&sou...=40.92389,28.303528&spn=1.288712,2.903137&z=9

Son düzenleme:
slm arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım 30 km ile giderken kadının biri önüme atladı ön firene dalınca motor kaydı sağ tarafa yattı bende bir şey yok kadında bağırdı falan onda da birşey yok kalktı gitti sonra ben motoru kaldırdım krenejda ufak sıyrık sinyal tırnakları içerden kırılmış direksiyon demirinde ufak bir yamulma var ufak tefek cizikler var allah beterinden saklasın cümlemizi bende bir sorun yok elimin üzerinde cizikler var birde motoru kaldırdım giderken istop etmeye başladı neden olabilirrr

Tekrar tekrar gecmiş olsun allah beterinden saklasın valla. Kötü şeyler bunlar. Daha dikkatli ve korumalı kullan sorun olmaz.

abi geçmiş olsun...:)bi vukuatsız dur beya:)

evet aratmadım yokluğunuda yav anlatamıyom bu büyük ccli kardeşlere huzur cbfte:)bütün siteyi cbfci yapıcam:mrgreen:

alman,kardeşede senin anlattıklarını anlatmya çalıştım bende:)tatmin olucaksan sana yeter artar dedim...

buda sölediğin gezi rotası güzelmiş az daha gitsek bi çanakkale yaparız be abi:mrgreen:

http://maps.google.com/maps?f=d&sou...=40.92389,28.303528&spn=1.288712,2.903137&z=9

buyur müco şu fotolara bi bak hele...

http://www.motosiklet.net/forum/etk...d-honda-and-kymco-cetesi-ucmakdere-keyfi.html

SANY0459.jpg

SANY0461.jpg

SANY0462.jpg

SANY0463.jpg

SANY0464.jpg

SANY0465.jpg

SANY0466.jpg

SANY0467.jpg

SANY0468.jpg

SANY0469.jpg

SANY0470.jpg

SANY0471.jpg

SANY0472.jpg

SANY0473.jpg

SANY0474.jpg

SANY0475.jpg

SANY0476.jpg

SANY0477.jpg

SANY0478.jpg

SANY0479.jpg

SANY0484.jpg

SANY0485.jpg

SANY0486.jpg

SANY0489.jpg

SANY0490.jpg

SANY0491.jpg

SANY0492.jpg

SANY0493.jpg

SANY0494.jpg

SANY0495.jpg

SANY0496.jpg
[/

2.foto ile sondan birinci foto aslında birbirine bakan en uc sınırlar...

düşün yani motosiklet bu özgürlüğü bize sağlıyor daha ne isteyelim...hadi ben yatıyorum...size güzel muhabbetler...

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mete hoşgeldin sefa getirdin, fotoğraflar içimi açtı sağol.:cat:

Beyler cihan abi ile konuştum. Bu pazar günü bende xenonlanıyorum. Yetti gayri artık mum ışığından. Gece gidiyoruz zaten Allah kerim mübarek. Şu xenonu takalımda bakalım nasıl bir iş olacak. İnş. güzel olur.

Arkadaşlar, 100'le giderken sizce kaç devirde oluyo bizim alet. ve sürekli 100'le gitmenin herahangi bir zararı olurmu örneğin 100 150 km sürekli 90-100 arası?? 2.000 de motorum 1100km den beri 90 100 arası gidiyorum boş yollarda uzun yolda..

selamlar birol üstad nbr nasılsın benım aklım karıstı sana bı soru sorucam ıznınle su anda h7 tip sadece kısa uzun kısa dugmesıne montelı kısa konumunda parklar uzun konumuna getırdıgımızde ıse xenonlarım calısıyor benım sıstemım boyle ıslıyor ama muayeneye gırıcem tabıkı sıkıntı yaratıyor benım sıstem uzunlara deger alamadıgı ıcın TÜVDE agırlı kusurlu olarak muayenemız onaylanmıyor bu muayene ısını halletmem lazım 4 ay gecmıs muayenesız gezıyorum bı daha ceza yersem nanay olucam :queen::queen: neyse üstad bahsettıgın bu mercektekı olay nasıl oluyor yanı benım h7 tip ampulu onun ıcınde montaj yaparsak selektor yapabılecekmıyım uzuna deger verdırebılırmıyım TÜVDE benım sıkıntım sadece muayene ıcın ha suda var xenonu sök normal ampulu tak oyle gıt TÜVDEN gec ancak bu ısı yapmısken hem muayene ıcın hemde uzun soluklu kunlanım ıcın yapmak daha mantıklı gıbı duruyor benım gorusum olarak bana bu konuda yardımcı olursan cok sevınırım degerlı bılgılerın ıcın tesekkurler üstad:wiinkk::)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:19 ----------

ismail hoca benım gorusum bizim bu hem dıger arac suruculerını rahatsız etmıyelım hem fark edılelım hemde gorelım olayını aynı anda yapmak bıraz zor gıbı duruyor :silent: niçin dıye sorucak olursan normal xenon taktıgımızda goz alıyor ancak onumuzu net goruyoruz .merceklı xenon taktıgımızda ise onumuzu net goruyor dıger suruculerı rahatsız etmıyoruz ancak bu seferde gorunme olayı farkedılmemız dusuyor. dıger olay mum ısıgı gıbı olan kendı orjınal ampullerımızı kunlandıgımızda ıse hıc bısıy lehımıze olmuyor oda var:pale::wiinkk:
benım dusunceme gore bu beklentılerın hepsını aynı anda karsılamak mumkun degıl o yuzden bazısından veyatta bazılarından vazgecmek durumunda kalıyoruz o konudakı secım ıse bıze kalıyor ben bu konudakı secımımı dıger suruculerı rahatsız etmek ancak gormek ve gorulup farkedılmek olarak kunlanımdım 2009 un 10. ayından berı bu partı ıktıdarda benım cbfte darısı dıger secmeyen arkadasların basına:queen::cat::rendeer:

birol üstad benım yazım arada kaynamıs tekrar yazayımda :wiinkk:

Arkadaşlar, 100'le giderken sizce kaç devirde oluyo bizim alet. ve sürekli 100'le gitmenin herahangi bir zararı olurmu örneğin 100 150 km sürekli 90-100 arası?? 2.000 de motorum 1100km den beri 90 100 arası gidiyorum boş yollarda uzun yolda..

90-100 hatta 110 km sürekli bişecik olmaz abicim...yanlız sen 1000 kmye gelmeden zorladıysan motoru aşırı ama,e motor etkilenir bundan,ama 2000 kmden sonra sorun yok bas basabildiğin kadar:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:34 ----------

Beyler cihan abi ile konuştum. Bu pazar günü bende xenonlanıyorum. Yetti gayri artık mum ışığından. Gece gidiyoruz zaten Allah kerim mübarek. Şu xenonu takalımda bakalım nasıl bir iş olacak. İnş. güzel olur.

dostum kaça aldın zenonu toplam ne kadara mal oluyo sana setmi alcaksın tekmi alcaksın...

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
yaklaşık 1.5 ay sonra alacağımda motoru ekipmanı şimdiden alim diyom. Zeus helmet ZS2100 modelini aldım ehliyette tanışdığım biri o motora o kask gitmemiş diyo ne alaka dedim bende harbiden ölemi !? :silent: Birde şu var ürün açıklamasında buğulanma yapmaz diyor ama denediğimde camda buğulanma yapıyo napim ben şimdi !? Nasıl olcak bu iş... :silent:

işde kaskda bu :

Zeus%20ZS%202100%20Varmint%20Matte%20Helmet%20Silver.jpg

Mont olarak roleffin liverpool ya da cologne modelini düşünüyorum...

781.jpg

10003_g_front.jpg

Eldiven ve pantolon (4 mevsimlik arıyorum) olarak ne tavsiye edersiniz onun hakkında fazla bilgi bulamadımda ... :silent:

*sonradan farkettim giyimle alakalı bölüm varsa eğer oraya yazmadığım için özür... Sonradan aklıma geldi..

Son düzenleme:
birisi uçmakdere mi dedi ? benim mekanları bana anlatmayın ulen :p
kesinlikle manzarası süper..

metehan abi uçmakdereden önce hani bi kıyıköy yapcaktık unutma yalnız..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar