Serviste 1000 bakımında 20-50 shell koymuşlar nasildir iyimidir?
Birde bu 10-40 yada 20w-50 ne anlama geliyor?
ellvis_78 eline sağlık güzel resimler...valla ben istanbuldan sakaryaya gitmeye tırsıyom cbfe bak nerelere gidiyobu hafta sonu bi uzun yol denemem lazım pazar günü 22 derece hava sıcaklıgı tam yol havası
![]()
Öncelikle günaydın
Bu konu çok derin ve detaylı bir konu, aşağıdaki topikleri tüm arkadaşların okumasının çok faydalı olacağı kanısındayım.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...yag-kalite-standartlari-servis-siniflari.html
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...yagini-secerken-dikkat-edilecek-hususlar.html
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/6580-yag-terimleri-yag-kontrolleri.html
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...2967-motorlarda-yaglama-ve-yag-cesitleri.html
beyler yağ çuğunun en altındaki çarpılaramı bakıcaz yoksa üstte 5 6cm yukardaki ve alttaki çizgiler arasınamı bakıcaz?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:32 ----------
Bizde pazar günü hava güzel olursa Tekirdağa gitmeyi düşünüyoruz Arkadaştada hyosung gt 650 r var nası yetişçem bilmiyorum..
Motor 2 nisanda çıktı trafiğe 2.100 KM'de haftasonu 2500 olur..
Bende Marmaris Fethiye Yapmak istiyorum ama gitmiyor motor 100 km'de bir illaki mola vermen gerekiyo çanak ağrıyo habire mola vermek gerekiyo O Yüzden bir an önce yüksek cc ye geçmek lazım hYO 650 NORMAL KKULANIMDA DAHİ 5.6 LT YİYORMUŞ
beyler yağ çuğunun en altındaki çarpılaramı bakıcaz yoksa üstte 5 6cm yukardaki ve alttaki çizgiler arasınamı bakıcaz?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:32 ----------
Bizde pazar günü hava güzel olursa Tekirdağa gitmeyi düşünüyoruz Arkadaştada hyosung gt 650 r var nası yetişçem bilmiyorum..
Motor 2 nisanda çıktı trafiğe 2.100 KM'de haftasonu 2500 olur..
Bende Marmaris Fethiye Yapmak istiyorum ama gitmiyor motor 100 km'de bir illaki mola vermen gerekiyo çanak ağrıyo habire mola vermek gerekiyo O Yüzden bir an önce yüksek cc ye geçmek lazım hYO 650 NORMAL KKULANIMDA DAHİ 5.6 LT YİYORMUŞ
Beyler geçen bakımlarda d&B motorda bizim cıbıflı bir kurye arkadaş gördüm. Motor 54000 deydi 2007 model dedi. Çok az demeye kalmadan adam demezmi 2 devir aldı 254000 :queen:
Yahu bizim makineler bu kadar yapıyormu harbiden![]()
hepten karıştı herşey be abicim zenondan vazgeçtim sislere taktım kafayı onları zenon yapıcaktım ama onlarda iki tane çok oluyor heralde akuyu bitiriyor zenonda uzun kısa buldum sirkecide 100 tl..ya onu alıcam yada 70 tl iki adet sis alıcam sonra içine zenon...
sisiler bunlar...
http://www.hepsiburada.com/modacar-...ils.aspx?productId=otm841534&categoryId=26105
valla bi türlü napcağıma karar veremedim...aslında motorun orjinal farını bozmak istemiyorum sisleride hem aç kapa hemde sellektöre baglıyıp selloktor yapınca sislerde çalışsın istiyorum güzel olur düşüncesindeyim...
Abi merceği ampulu söküp ampulun yerine mercek takılacak, ampulun yeri biraz daha büyüyeceği için sorun yok,bu topu takıcan farın içine oynar başlıklı hemide.
mercek takınca zaten far atomunun bi özelliği güzelliği kalmıyacak,altı delik üstü delik olsa bile,bi silikon sıktın mı dıştan daha bi şeycikler olmaz,zaten merceği takınca senin motor kara,far atomunuda karadın mı,şahane bir görüntü çıkar ortaya,sadece mercek ön plana çıkacak.:cat:
Ama şunuda unutma e-5 te öndeki araca yıldırım gibi sellektör yapan bir tek bu mercek farlı xenonlardır.:cyclopsan
Hani şu bmw'ler mercedes'ler varya yıldırım gibi sellektör çakıyor,bu yıldırımın çakması bu resimde hareket eden parçanın sayesinde oluyor.:cat::cat::cat:
![]()
Ben de bu konuda hemfikirim zaten bizim açımızdan her halükarda süper iş görüyorlar.
Muratın xenonlu cbf ile ile yanyana yol alırken bu durumu zaten fark ettim. Benim standart S2 dandik ampul bildiğin mum ışığı gibi kaldı
Benim derdim sadece kendimizi düşünmeyelim, karşıdaki sürücülerden küfür yemeyelim. :cat:
benım dusunceme gore bu beklentılerın hepsını aynı anda karsılamak mumkun degıl o yuzden bazısından veyatta bazılarından vazgecmek durumunda kalıyoruz o konudakı secım ıse bıze kalıyor ben bu konudakı secımımı dıger suruculerı rahatsız etmek ancak gormek ve gorulup farkedılmek olarak kunlanımdım 2009 un 10. ayından berı bu partı ıktıdarda benım cbfte darısı dıger secmeyen arkadasların basına:queen::cat::rendeer:
Beyler geçen bakımlarda d&B motorda bizim cıbıflı bir kurye arkadaş gördüm. Motor 54000 deydi 2007 model dedi. Çok az demeye kalmadan adam demezmi 2 devir aldı 254000 :queen:
Yahu bizim makineler bu kadar yapıyormu harbiden![]()
Selamlar Murat.
Benzetmen süper olmuş valla koptum :mrgreen:
Yalnız mercekli xenon görüşüne şu eklemeyi yapmak isterim;
Mercekli xenon + far çerçevesine de led aydınlatma yapılırsa (ledlerin düşük akım çekmesi ve yüksek aydınlatması büyük avantaj) "farkedilme" olarakta gayet sağlıklı olur kanaatindeyim.
evet beyler son kararım gidip h4 uzun kısa zenon alıyorum sisler filan hem ayak bağı hemde orjnal görüntü bozuluyor
bu zenon takıp kenarları ledli yapma fikri süpermiş onlarada ayrı bi anahtar aç kapa süper olur...
arkadaşlar 100 tl h4 uzun kısa motorlu zenon alıyorum fiyat nasıl iyimi bugun gidip alıcam abi tak etti artık canıma...![]()
Ark.lar keyfinizi bölmek istemem ama 5 aydır hangi motoru alsam diye düşünüyorum :silent: aklımda cbf150 ve cbf250 seçenekleri var. Size ne şekilde kullanacağımı sölim sonra yorumlarınızı beklim.
-Motoru genelde haftasonları kullanacağım,
-Otoyolda sağ şeritden giden araçları rahatlıkla sollayabileceğim ve sabit hızla orta şeritden sıkıntı olmadan süreceğim makina, (cbf150 burda beni düşündürüyo...:silent
-Senede en az 1 en fazla taş çatlasın 3 kere uzun yol (yıllık izin, kurban, ramazan bayramları yani) yapabilirm, (ayrı zamanlarda ist-ege , ist - akdeniz, ist - doğu karadeniz olcak şekilde)
-Boş yollarda biraz basınca sabit hızla zorlanmadan giden keyifli yolculuk ör: anadolu-rumeli kavağı, şile yolları gibi...(burda sanırım cbf250),
-Ve alacağım motoru değiştirmicem ömürlük olcak yani... (burda herkes değiştirirsin diolar ama gerçekden hiç sanmıyorum)
cbf150 alırsam haziranda cbf250 alırsam ağustosda olacak sanırım... ikinci el olacak tabiki. Sizin görüş ve önerileriniz... !!??
cbf250 için 2 ay beklemeye aradaki fiyat farkına değermi acaba ?!
üşenmeyip okuyup yardımcı olacak ark.lara şimdiden tşkler... :cat:
selamlar bendende ismailcim eyvallah aga sunu soylıyım evet merceklı xenona led mudahalesı yaparsak dedıgın gıbı super olur emme o işi yapıcak baba yıgıt delıkanlıyı ankarada nerden nasıl buluruz nasıl yaparız oda var ben elektrık işlerinin e.. sinden anlamamda :queen::queen::cherry::wiinkk: