arkadaslar merhaba kuralkan.net ten alisveris yapaniniz var mi? hangi kargo sirketi ile calisyor???
Bobinajcıya gidecek para 130 tl. Maliyet belli. Ama herhangi bir markanın uyumlu statör ve konjektörünü birlikte aldığınızda rakam 400 tl. İşin o noktaya varmasını istemem. Benim motorda kesin sonuç alırsam sizlerede yeni kapı açmış olurum. :bounce:
konjektör,
statör,
İlerde satacak olursak, sorunları giderilmiş şeklinde açıklama yaparız heralde :queen:
Bİlen birine yaptırsanız daha iyi , arkadaşınız filan varsa anlayan bu işlerden , ufak bir hatada çalışan beyinde elinizde kalır...
Yalnız ben beyin filan diye tahminen konuşuyorum , elektronik gösterge kontrolleri genellikle beyin üzerinden ve eprom'la olur , bilen birinin motoru kurcalaması daha iyi olur sanırım....
merhabalar,statör+şarj+konjektör durumu hal olmuştur.Şarj değerlerim 13,0 ile 13,9 aarasında değişkenlik göstererek sağlıklı bir şarj oranı yakaladım.İnanın o kadar sevindim ki anlatamam.Bir kronik sorunu daha tarihe gömdüm :queen:
Bu sorunlar kalıcı olarak giderilebilir mi? Bu kronik sorunları gidermek için ne kadar masraf yapmamız lazım?Debriyaj balatası sorunu, İstanbul gibi bir yerde kullanılan motorlarda kronik problem maalesef, dur kalk, dar sokaklarda dön, el hep debriyaja gidiyor bu da malum sonucu doğuruyor, karter dediğin kapaksa 2.000 ytl çok anormal bir fiyat, ama şase ile motor arasında demir varsa maalesef motor inecek, ama bu komple motor revizyonu bu fiyata iken, karter kapağının sıfırının bu fiyat olması gerçekten aklımı karıştırdı, ya kazalı bir motor bul diyeceğim o paraya hiç olmazsa diğer parçaları yedek parçan olur...
Burada 2005-2007 arası gv650 lelerin benzin sızıntısı nedeni ile geri çağrıldığı yazıyor. depoda ki contalar yenilenince sorun gideriliyormuş.
Burada ise tekerlek ve gidon vida ile somunlarının kısalığından geri çağrılması söz konusu olmuş, daha yeni sağlam vida ve somunlarla sanırım bu sorunu giderebilirsin.
Bu linkte bulabileceğin aksesuar ve yedek parçalar var, Türkiyeye teslimat yapıyorlar ama ne diyeyim fiyatları çok yüksek geldi bana...
Bu linkte ise kendin yapabileceğin modifikasyonlar var.
Bu linkte parça kataloğu var.
Burada Kullanıcı kitapçığı var, hatta diğer hyo kullanıcıları da yararlanabilir.
Son not: karter kapağı yok bu motorda anladığım yani komple yan taraf sökülecek, buda 2.000 ytl tutar gibi geliyor, o paraya kazalı bir motor almak daha mantıklı geliyor bana...
1- Sizce 650cc'ye geçmek için çok mu erken? MCT250 gibi güç fakiri bir motoru kullandıktan sonra, 70 beygir üstü bir motora geçmek çok mu mantıksız olur?
Belki bazılarına göre ben de çok erken davranmışımdır yüksek ccye geçmek için. 1 sene Regal Raptor 250 cc kullandıktan sonra GC650'ye geçtim. Senin için kesinlikle erken değil bence. Sağ eline hakim olabileceksen sorun yokZaten motorun frenlemesi mükemmel. Toplamda 3 disk fren.
2- Eğer bu motoru alırsam ikinci el alacağım, ve bu konuda da çekincelerim var. Sonuçta 2,5 senedir motor kullansam da; motordan çok anlamam. Kaza geçirmiş bir ikinci el motoru alıp sonradan sıkıntı yaşamak istemiyorum. Kaza geçirmiş bir motoru daha motoru almadan iyi bir ustaya gösterirsek; kaza geçirmiş olup olmadığını anlar mı? İstanbul'da oturuyorum, bu konuda tavsiyeniz olabilecek bir usta var mı?
Ben çok güvendiğim bir arkadaşımdan aldığım için bu dertten kurtuldum (aidikurt nicki üyemiz) Ama sana önerebileceğim iyi bir usta tanıyorum. Bilge Motor / Serdar Usta. Motordan iyi anlıyor, umarım kaza geçirip geçirmediğini de anlayabilir. Eminim ki anlar ama bazıları kaza geçirmiş motorun kaza izlerini çok iyi kapatıyorlar. İnsanın ruhu bile duymaz![]()
4- 2006 modellerinde karbüratör kullanılıyor, 2007 modellerde ise enjeksiyon kullanılıyor diye biliyorum. Bu ikisinin arasında ciddi bir fark var mı? hangi teknoloji daha sorunsuz? Hangisi daha verimli? Sizce 2007 almaya değer mi bu fark?
Ciddi bir fark olduğunu duymadım bugüne kadar. Enjeksiyon daha iyi bir teknoloji, karbüratör daha az sorun çıkartan veya daha ucuza sorundan kurtulabilen bir teknoloji. Bu arada sanırım 2008 ve sonrası enjeksiyonlu.
5- Forumun bu kısmının büyük bir çoğunluğunu okudum. Bu motorun kronik bazı sorunlarından bahsediliyor.
Burada 2005-2007 arası gv650 lelerin benzin sızıntısı nedeni ile geri çağrıldığı yazıyor. depoda ki contalar yenilenince sorun gideriliyormuş.
Ben depodaki o küçük çatlak meydana geldikten sonra müdahale edebildiğim için 40 TL verdim. Benzin boşaltıldı, dopoya kaynak yaparken cümle alem havaya uçmasın, çoluğu çocuğu babasız kalmasın diye egzoz gazı verildi içerisine, kaynak yapıldı ve benzin tekrar aktarıldı. Ama depo çatlamadan müdahale eder ve conta taktırırsan küçük bir işçilik ücreti ile halledersin![]()
Burada ise tekerlek ve gidon vida ile somunlarının kısalığından geri çağrılması söz konusu olmuş, daha yeni sağlam vida ve somunlarla sanırım bu sorunu giderebilirsin.
Bende öyle bir sorun olmadı henüz. Kısaları uzunlarka değiştirebilirsin bazı üyelerin yaptığı gibi. Bir çözüm de hem uzun, hem de kalın vida takmak. Ama ne kadar gerekli bilmiyorum. Sonuçta deliğin büyütülmesi lazım. Diğerleri daha güzel bir cevap verecektir.
Bu sorunlar kalıcı olarak giderilebilir mi? Bu kronik sorunları gidermek için ne kadar masraf yapmamız lazım?
Bu motoru hakkettiği fiyattan çok daha ucuza alıyoruz. Viceroy hocamın da dediği gibi, geriye kalan paran ile bu masrafları çok kolay bir şekilde atlatırsın. Çok can acıtacak masraflar değil. Elinde 650 cc ve 72 tane beygircik var. Hem de 7 -10 bin arası bir fiyata
viceroy hayırlı olsun orjinalinden daha iyi olacağına eminim uygun şekilde haletmişindir.
kareem kardeşim hoş geldin uzay çıraklıkta baya bir başarılı sana çok güzel cevaplar vermiş ama sen üsküdardasın galiba istersen bir gün ara beni sana takıldığın noktalara karşılıklı cevap verir konuyu kavrarsın hemde tanışmış oluruz birde eski yazılanlarıda okursan baya bir bilgi sahibi olursun hakında hayırlısı olsun
Merhabalar, evet Üsküdar'lıyım. Şu anda Şırnak'ta askerlik vazifemi yerine getiriyorum. 2 ay sonra ise yeniden memleketimdeyim. Gelince irtibata geçeriz inşallah.