selam arkadaşlar, eskiden biraz biraz takip ediyordum sayfaları ama sonra bir süre kopunca bayaa ilerlemiş sayfa sayısı. malumunuz hiçbirimizin özel işlere ayıracak pek vakti yok bu yüzden 117 içinden en az 50 sayfa aramadan affınıza sığınarak sormak istiyorum;
yeni bir roadstar kulanııcısı olarak bu motorun hangi özelliklerine dikkat etmem gerekiyor?
önceki sayfalarda bahsettiğim şekilde modifiyeli bir motor aldım (ama teknik yapısında veya motorda değil görsel olarak değişiklik yapılmış)
şimdi ben bu motorun vitesini kullanamıyorum, satıcı arkadaşla görüştüğümde son zamanlarda debriyaj ve vitesi ayarlarının biraz problem çıkartır hale geldiğini ama basit bir müdahaleyle düzeleceğini söyledi. büyük ihtimalle sorun benim acemiliğimdir ama yine de vitesi 1 den yukarı almak imkansız gibi, bu yüzden kaç gündür motorla bir yere gidemedim. bursa grubundan bir arkadaş vitesin mafsal ayarlarıyla oynayarak kullanımı rahatlatırsın dediyse de ben bu işlerin (henüz) altından kalkacak bilgi/beceriye sahip değilim. bu konuda siz roadstar kullanıcıları ne yorum yapabilirsiniz?
diğer sorum sol taraftaki buji kablosunun başlığı kırılmış giderken bile yerinden fırlıyor, bütün kabloyu mu değiştirmem lazım?
farlar çok zayıf (akü yeni olduğu halde), ben de zaten ışıklandırma sistemini değiştirmeyi istiyorm; ön / arka far ampulleriyle birlikte (hatta bulursam led takabilirim - yoksa gece yol aydınlatması yetersiz mi olur?), sinyalleri mct yada başka bir modelinkiyle değiştirmek isterim.
bileceğiniz üzere hiçbir fotoğrafta görünmeyecek ayrıntılar şimdi küçük sorunlar olarak karşımda ama bu işe yeni başlayan ve piyasayı ve gereklilikleri bilmeyen biri olarak bana neler tavsiye edersiniz? hatta biraz ileri gidip şöyle de sorabilirim:
şimdi bu motoru şöyle adamakıllı kontrol edip hem de en ince parçaya kadar temizlemek ve gerekenleri yenilemek maksadıyla şöööyle bir sökmeye başlasam (en son 15 yıl oldu bisikletimin lastiğini değiştireli, bir daha da ingiliz anahtarı değmedi elime - bu şartlar altında bir uzmana yaptıracam haliyle), sonra fabrika montaj hattındaki gibi tüm parçaları (evet hepsini tek tek) çıkarıp bakım/yenileme yapıp tekrar toplasam (ihtimalle hem motorcunun hayalidir) bana ne kadar zamana ve paraya patlar acaba? ya da olmadı sadece gerekenleri çıkarsam (ama ben hem şasiyi hem kabloları hem de motorun sağından solundan sarkan dolanan şeyleri temiz ve düzenli bir halde toparlamak istiyorum - 0 km el yapımı motor gibi)
bu konudaki "ciddi" yorumlarınızı bekliyorum, yani tam bir paranoyak olarak bunu bir gün yapıcam mutlaka ama şimdi acil değilse bir süre idare edeyim standart bakımlarla. ayrıca tavsiyeleriniz de işe yarayabilir. ilgilenenlere büyük minnet duyacağım! (bursa'da olsanız bir de magnum dondurma)