ayakcak dışında bi parça sorunu çekmedim o yüzden bilmiyorum ama ayakçağı bulamıyosam diğer parçaları bulmam zor gibi geliyo bana karar senin.güzel motor ama keşke fabrika kapanmasaydı
Lİfan Türkiye hala anlaşılmaz Çinli ticari mantığıyla davrandığı için stoklarını kimse bilmiyor ama bayilerine tüm yedekparçaları verdiğini biliyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:00 ----------
savaş abi lifanla bir ortaklığın var mı be aga
Ulam zurna,iki tane Roadstar sahibi olan sen değil misin?
benim bile bir tane Roadstar'ım oldu.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------
Evet Süleyman Bey, Roadstar bencede sorun yoksa daha fazla edecek bir motor ancak burda sorun motordan çok yedek parça !
Arbetus ' un yedek parça temini güzel birşey tabiki ancak tek alternatif olması kötü eğer tek alternatifse ! Bundan bir yıl sonra Arbetus kardeşimizin bu parçaları temin ettiği ithalatçıda bundan cayarsa ne olacak ? soru işareti bu zihnimdeki.
Ben henüz karar verebilmiş değilim arkadaşlar. Lütfen diğer arkadaşlarında tavsiyelerini bekliyorum.
Birde HYSUNG GV250 durumu var. O motoru daha çok beğeniyorum ancak ondada yedek parça ve servis sorunu var diye okudum KANUNİ ye geçtikten sonra. Eğer GV250 kullanıcıları varsa onlarında yedek parça konusunu nasıl çözdükleri ile ilgili bilgilendirmeleri benim için çok değerli..
Sen parça sorunu duymamışsın dostum
Bende bir tane Yamaha var XT 125 R.2006 model
uzun süre samanlıkta yatmış.
Baktım grenajları falan soluk,"ulan" dedim" bunun her tarafı masraf olsa ne yazar 2 günde tüm parçalar elimizde olur"
internetteki Yamaha bayilerinin sayfalarında neredeyse tüm parçalar var.
hesapladım açtım telefonu" şunlar şunlar lazım" diye.Ben zannediyorum ki havaleyi göndereceğim yarın parçalar elimde"
cevap,stoklara bakalım
10 parçanın 9 u stokta yok,distribütörün stoklarında dahi yok.
arka fren hidrolik kutusu 5-10 Tl o bile yok,insan sevabına stokta tutar bunu be.
çözüm şuymuş;
ben parayı önceden göndereceğim bayiye,bayi gönderecek distribütörü,Distribütör Hollandadaki ana depodan parçayı isteyecek,40-50 gün sonra parçalar gelecek.biz de motorumuza bineceğiz.
Yani benim paramla herkes ticaret yapacak,kar yapacak,ben de parçaya kavuşacağım.
Sanki adamlara özel sanat eseri imal ettiriyoruz da parasını peşin veriyoruz.
Var mı Roadstar'da bu rezilliği yaşayan?
Yok.
Roadstar'ı geçtim,en bulunmaz çin motorunda bile parça bulunuyor.
Bulunmazsa bir diğerinden uyduruluyor.
Türkiye'de bir tek kuryelere hitap eden motosikletlerin parçası bol.
250 cc üzeri motor isteyip de "Yedekparça konusunda sorun yaşamak istemiyorum" diyen bence BMW almalı
Türkiye'de olmayan parçayı bile bir iki günde temin ediyorlar.
Stokta olan anında teslim.
Bahsettiğin GV 250 nin ön çamurluğu eskiden 200 küsur milyondu,şimdi 450 milyon.
bu fiyata Mercedes C serisinin ön çamurluklarından 3 tane alırsın,Üste de yemek parası kalır