öncelikle eksoz ve gösterge ile ilgili şunu söyliycem..göstergeyi fazla güneşte bırakma sorun olmaz..eksoz sorunu her dylanda olmadı zaten bazılarında çıktı bu sorun..ama her ihtimale karşı uzun süre yüksek hızda sürüş yapma ve motor sıcakken eksoza su tutma derim..
yağ değişim kmsi fabrika tavsiyesi 4bin km..ama ben titizim özen gösteririm diyosan 2binde bir değiştir derim bende öyle yapıyorum çünkü..yağ olarak castrol scooter 10-40 kullanıyorum ilk aldığımdan beri sorun yaşamadım yağla ilgili olarak yakma veya eksiltme filan yok..
hava filtresini ben 4binde bir bujiyi ise 8binde bir değiştiriyorum..ha mecbur musun değilsin bu kmlerin 2katını bile yapar ama ben hassasım biraz acımıyorum paraya o konuda..buji olarak ngk platinum tavsiye ederim kodu cr9ehvx-9.. ben çok memnun kaldım..serviste bulabilirsin..
yakıt olarak 95kullanıyorum..bi aralar 98-100oktan modası vardı denedim ama pekbi faydasını görmedim..95le devam ediyorum..
ön cam olarak fabbri marka dylan için üretilmiş bir model var onu kullandım bi 6ay kadar..son hızda bi 20km kadar düşüş oldu..ama koruyucu etkisi oldukça fazla yağmur rüzgar almıyosun kesinlikle..bu camda serviste var ama şimdi lazım değil..kışa doğru taktırırsın onu fiyatı en son 180tl idi..yakıta etkisini pek hissetmedim..
topcase hiç kullanmadım pek bi yorum yapamıycam..çokta yakıştırmıyorum dylana ben topcase..servise gittiğin zaman çantayı arka aparatın üzerine koy bak hangisi hoşuna giderse içine sinerse onu al derim..
elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım umarım faydası olur..:cat:
Verdiğin içten cevaplar için teşekkürler Choconut
Tecrübeli bir dylan kullanıcısı olarak senin düşüncelerin çok önemliydi inan ki , bu yüzden ilk fırsatta yapılacaklar listesi aşağıda ki gibi ortaya çıkıyor
1-En kısa sürede lastikler pirelli gts 23-24 olarak yenilenecek,
2-yağ 10.000km de yine castrol scooter 10/40 W ile yenilenecek,
3-buji ngk platinium ile değişecek ve yağ,hava filtreleri yine 10.000 de değişecek(titiz olduğum için tabii ki yoksa buji ve filtreler daha 1000km de... ),
buji nin iyi ateşleme yapması hem pistona hemde cebe faydalı olur
4-servise gittiğimde sadece ön cama bakmayı düşünüyorum, topcase büyük ihtimal çok pahalıdır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:21 ----------
volkan ağabey hoşgeldin başka forumlarda vtec nicklisin galiba değilmi. aldığın motorun ilanını görmüştüm çok temiz gözüküyordu kazasız belasız kullan. Bu arada lastik konusuda şu üstündeki ırcleri çıkarda pirelli michelin vb ne takarsan tak olur valla. Bu arada bende michelin pilot sport kullanıyorum ama pirellide alınabilir. izmirde pirelliyi kahramanlarda motomax ve göçmen motor getiriyor diye biliyorum, eğer takma işlemine karışmazlarsa bornovada adliye yakınında buz motor var oraya taktır, çok iyi esnaf+ titiz iş yapan bi yerdir ben lastiğide ordan aldım çokta memnun kaldım. diğer sorularınını cevaplamışlar ama bende 3 binde bir bakım yaptırıyorum. servistekiler buji için ne derlerse öyle yapıyorum ama hava filtresini 2 bakımda bir değiştiriyorum. Yağ olarak castrol 10/40 kullanıyorum..
Hoşbulduk CBA kardeşim, evet diğer nick'im vtec2 (eski hondam civic vtec2 den kalma
Evet motoru kim görse sıfır mı diye soruyor (maaşallah diyelim nazarımız değmesin
2 bakımda bir derken , kaç binde bir bakım yaptırıyorsun? ve nerede (yükseliş honda da mı?)
şimdilik kafamda fiyat&fayda oranı yüzünden pirelli var , en uygun fiyata kim lastikler + balans vs. yaparsa ordan almayı düşünüyorum. Söylediğin yerlere temasa geçtiğimde sana haber veririm.şu an çok fazla binemediğim için mayıs haziran gibi lastikleri yenilemeyi düşünüyorum.
İlgilendiğin ve verdiğin bilgiler için sanada teşekkürederim CBA . İnşallah en kısa zamanda tanışmak birlikte teker çevirmek ümidiyle kardeşim.