Grenaj tamiri-boya-airbrush

geçenlerde konusu açılmıstı,tamir boya olayını detaylarıyla görmek isteyen bikaç arkadaş vardı.elimde yaptığım işin yapım aşamalarını koyarak yardımcı olmaya çalışacağım.önce tamir olayına bakacagız,sonrasında boya ve en son airbrush uygulaması...
ilk olarak kırık parçalar..

kırık yer ve parçaları

devamı gelecek.

işe devam ettiğim için buraya fotogğraf uploadları eşzamanlı olacak,yani nekadar iş yaparsam okadarını burda yayınlayacağım.arada açıklamaları da olacak yaptıgım işlerin.takipte olun.

ilk asşamadan sonra yayınlasan daha mantıklı olurmuş burada sadece patlak grenajlar var .... yzf galiba

çok sıkmadan,karıştırmadan küçük başlıklarla anlatmaya başlıyorum.iş ilerledikçe fotoğraflarla devam edeceğim.

TAMİR
kendi kullandığım tekniklerden bahsedeyim.parçası olmayan grenajlara fiberden ek yapılabilir.parça kaynağı olamayacak kadar yüzey kaybı olan yerlerde tercih edilebilir.camelyafıyla uygulanır,üzerine kalın zımpara macun çekilir.önemli olan nokta polysteri tek basına kullanmamanız.camelyafıyla beraber kullanmazsanız mukavemetli olmaz.fiber tamir örneği;

diğer teknikte en sık kullanılan havyayla eriterek tamir etmektir.fiber tamire nazaren daha uğraştırıcı bi iş.genelde parça kaybı olmayan yerler, çatlaklar için kullanılır.lehim yaparken kullanılan havyalar iş gördüğü gibi 100w daha büyük havyalar tercih edilmelidir.grenajların imal edildiği malzemeyle aynı yapıda(abs plastik vs.)kırık kullanılmayan plastik parçalar eritilerek tamırı yapılır.iyi sonuç için el alışkanlığı şarttır.ben tamir ettiğim parçaları eğip bükerim kırılıyormu dıye bakarım,iş sonunda yoklamakta fayda var,bilginize.yine tamir işi bittikten sonra macun çekilir zımpara yapılır.örnek;

sırada zımpara astar olayı var.görüşmek üzere

komple dökümde anlatırsanız çok makbul geçecek, teşekkürler :)

o bambaşka bı olay,mono kapak vs. gibi bi iş çıkarsa onu da fotoğraflarım:)

Bir de kullandığın malzemeleri yazsaymışın ...
Çatlaklar için ,kırıklar için v.s.
Örnek :Teroson 9225 gibi

Son düzenleme:
şöyle söyliyim,ben işlerimde macun ve yardımcı malzeme kullanmıyorum genelde.plastikleri bolca kullanıp zımpara yapıyorum.malzeme tavsiyesi isterseniz;

-ufak tefek rotüşler için teroson plastik dolgu macunu.
-5cm den büyük kayıp alanlar için teroson terokal 9225,zımparası cok kolaydır.
-bu uygulamalar öncesinde de yüzeyi teroson terokal 150 ile temizlemenizi tavsiye ederim.görüşmek üzere

draggy tam üstüne geldin,yakın zamanda bi gv650 yan çanta modellemesine başlamayı planlıyordum:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hacı bu işi bize öğret bu malzemeyi nerden buldun kime fiber desem nezaman gogleye fiber yazssam kablo çıkıyo karsıma gözlük çerçevesi daha neler neler uygulama alanı geniş senin malzemeyi nerden bulacaz hele sen bi yap bakalım

Bostancı Oto Sanayinde (Hakan)Özgür Usta- 532 315 94 44(Free Color) var 2-3 kez grenaj yaptırdım ve boyattım hem işçiliği çok iyi idi hem de fiyat makul . Çok memnun kaldım.

hacı bu işi bize öğret bu malzemeyi nerden buldun kime fiber desem nezaman gogleye fiber yazssam kablo çıkıyo karsıma gözlük çerçevesi daha neler neler uygulama alanı geniş senin malzemeyi nerden bulacaz hele sen bi yap bakalım

İnternete Motor Grenaj Boya diye aratın link veremiyorum reklama girmesin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar