hararet göstergesi içn yardım

Gereksiz bişey uğraşmaya değmez onun için diyorum:),hocalıkla ne alakası var bunu takmanın,kavuk takmanın:wiinkk:,göstergenin nasıl çalıştığını vs. sorulsa yardımcı olurum.:p

hocam o zaman anlat lütfen bu melet nasıl calışır nasıl montaj yapılır nereye takılır çalışma prensibi nedir v.s

arkadaşlar oto parçacılarında eski model harelet göstergeleri satılıyor... çivalımı bilmem ama bakır kalın borudan olusan bir iletkeni var... silindire sarıp ısı ölçümü yapıla biliyor.... denenmiştir....

Scooterlarda bir yağ boşaltma tıpası var birde yağ cubuğu tıpası var yapımı çok zor:pale:

montaj basıt derken kendınız mı yaptınız yoksa baska bırımı.yaparken bloga işlem uyguladınızmı?memnunmusunuz

saat oto aksesuarcılarda satılıyor.bakır borulu ve ucu müşürlü alırsanız sizin için daha zahmetsiz olur.eger motorunuzda müşür takıcak yer varsa kablolu olanını yani müşürlü olanını da takabilirsiniz.benim kullandıgım bakır kablolu kendinden müşürlü olan.zaten göstergenin montaj için çerçevesi vardı,yani motorun göstergede her hangi bir yerini kesmeden monte edebiliyorsunuz.sonra bakır kablosunu kırmadan güzelce müşürü takacagınız yere kadar çekiyorsunuz.ben müşürü silindir blok arasındaki sogutucu ızgaraların arasına sıkıştırdım.müşürün genişligi 6mm.gayet sıkı durdu motor bloguna bir zararı yok.sonuç silindir ısındıkça hararet saati çalışıyor.ama şuda var hava sogutmalı oldugu için tam sıcaklıgı göstermeye bilir.onun için.motor yagının sıcaklıgını ögrenmek daha iyi ama bu da bir kısa ve basit çözüm.birde benim kullandıgım göstergeyi takıcak arkadaşlara tavsiye müşürü silindirin rüzgar alan kımına degilde az rüzgar alan arka kısıma takarsanız daha net sıcaklıgı alırsınız.birde aklıma geldi bu kullanılmayan eski kombi ve ya elektrikli sofbenlerin göstergeside tam bu iş için ideal ve ucuz.kolay gelsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:39 ----------

gördüğüm kadarı ile emin olmamakla birlikte ve forumda başka bir arkadaşın taktığındana göre kör tıpayı yani boşaltığımız yedeki vidayı söküp o vidalı müşürü oraya vidalamak yani kör tıpa yerine müşürü monte etmek

içimin rahatlmasından ziyada cekişten düşmesi falan anlayacağıma gözümün önünde bi gösterge dursa kötümü olur arkadaşım

bir yer acmayı düşünmüyorum yağ tahliye yaptığım kör tıpayı söküp müşürü oraya takmayı düşünüyorum motorumun sağını solunu delmeye pek niyetli değilim

yağ tahliye yeri bana mantıklı geliyo ama

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:24 ----------

montajını biraz bilgi verirsen sevinirim arkadaşım nereye nasıl müşürü taktını felan

saat oto aksesuarcılarda satılıyor.bakır borulu ve ucu müşürlü alırsanız sizin için daha zahmetsiz olur.eger motorunuzda müşür takıcak yer varsa kablolu olanını yani müşürlü olanını da takabilirsiniz.benim kullandıgım bakır kablolu kendinden müşürlü olan.zaten göstergenin montaj için çerçevesi vardı,yani motorun göstergede her hangi bir yerini kesmeden monte edebiliyorsunuz.sonra bakır kablosunu kırmadan güzelce müşürü takacagınız yere kadar çekiyorsunuz.ben müşürü silindir blok arasındaki sogutucu ızgaraların arasına sıkıştırdım.müşürün genişligi 6mm.gayet sıkı durdu motor bloguna bir zararı yok.sonuç silindir ısındıkça hararet saati çalışıyor.ama şuda var hava sogutmalı oldugu için tam sıcaklıgı göstermeye bilir.onun için.motor yagının sıcaklıgını ögrenmek daha iyi ama bu da bir kısa ve basit çözüm.birde benim kullandıgım göstergeyi takıcak arkadaşlara tavsiye müşürü silindirin rüzgar alan kımına degilde az rüzgar alan arka kısıma takarsanız daha net sıcaklıgı alırsınız.birde aklıma geldi bu kullanılmayan eski kombi ve ya elektrikli sofbenlerin göstergeside tam bu iş için ideal ve ucuz.kolay gelsin.

ben bakır borudan tam randıman lacağımı sanmıyorum sonuc itibariyle bakır boruda rüzgar alacak ve doğru göstermez diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim ne kadar doğru ne kadar değil bilemiyorum kablolu olan tipi tercihim ama hala bulamadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar