dreamdark arkadaşım. ebay üzerinde 35-70TL arası aparatlar varda. yanlış birşey almak istemiyorum. link vereyim bir bak anlıyorsan.. birde ögrenmek istedigim motora bir zararı varmıdır? bu alçatma sonrası motorun altıda yere yaklaşıyormu? yoksa sadece sele yüksekliğimi değişiyor.?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lowe...Accessories?hash=item3a584862ee#ht_2619wt_939
Aynen, benim kullandığım aparat bunun aynısının metal renginde olanı.
Üzerinde 3 kademesi var, ben orta kademede kullanıyorum; yani orjinal parçayı çıkardıktan sonra arka amortisörü bu parçanın ortadaki deliğine monte ettirdim.
Çünkü en düşük seviye de çok alçak oluyordu, bu da amortisörün açısını fazlaca yataylaştırmak ve görevini tam olarak yapamaması anlamına geliyor. Kaldıki benim boyum 167 ve topuklarım yere basmamasına rağmen motora eskiye nazaran fazlasıyla hakimim.
Takılan parçanın orjinalinden kısa ölçülere sahip olması nedeniyle yapılan işlem kabaca, arka çatalı çamurluğa yaklaştırmak olarak tanımlanabilir, dolayısıyla sadece sele değil, motorun altı da yere yaklaşıyor haliyle. Bu nedenle kaldırıma vs. çıkarken eskisinden daha fazla altının sürtmesi söz konusu.
Bir de dengeli olması açısından, bu aparat takıldıktan sonra motorun arkasının alçaltıldığı kadar ön tarafın da ön çataldan alçaltılması gerekiyor.
Alçaltmanın bir etkisi de, yan ayaklık açıkken motor eskisine nazaran biraz daha dik konumda kalıyor ve orta sehpaya almak için daha fazla güç harcamak gerekiyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------
@zeymen
@gkhnkzy
Kask olarak ben Shoei XR-1000 kullanıyorum ve ses yalıtımı konusunda da gayet memnunum.