Yahu benim motorda kontraya nasil nereden basicam bulamadim hala..
Su kontrayi bir bulabilsem basicam her virajda ama kontra yok benim makinada. :silent:
Araba sürücüsü sola kaçmasaydı,görürdüm ben onu ozaman.Düzgün yaptığı sadece arka tekeri kitlediği an kontrolu kaybetmemesi ve arka fireni bırakması olmuş.
Buhatanın sebebide kendine fazla güvenden geliyor.
Yahu benim motorda kontraya nasil nereden basicam bulamadim hala..
Su kontrayi bir bulabilsem basicam her virajda ama kontra yok benim makinada. :silent:
aracı kullananı kutluyorum usta şöförmüş..motordaki dangalak biraz usta olsaydı o aletin nereye gidecegini bilirdi,böle artis artis hareket yapıp kendisini bırak karşısındakileri tehlikeye atıyolar ..bizde burdan böle derdik..motorcuları görün.motora saygı..vah vah biri daha gitti..yeter artık ne zaman farkedilecez...gereksiz hareketler bunlarrr:farao:
sorumsuzluk ( grup sürüşü için )
ŞAKA MI BU REMZİ ABİ...
kontra sende olur abi, kendindekine basacan :wiinkk:
Yahu ne bileyim coq kontra basican yazinca bende fren yada marsa basmak birsey gibi aklima kontraya basmak geldi...
Ama benim makinada kontra pedalini bulamadim..
Bugün kitapcigina bile baktim.
Nerede bu kontra pedali diye ama yok benim makinada kontra pedali napayim ben???
Bulucam ögrenicem bu kontra pedalinin nerede oldugunu ama insallah ozamana kadar patlamam umarim biryerlere..![]()
Aynısını yaşarsan gözlerini arabadan ayır, virajın çıkışına bak, frenleri bırak, (videodaki durumda ve gidiş yönüne göre sola virajda olduğunu farzediyorum), sol avuç içinle sol gidonu ittirip gazı tatlı sert aç... buna kontra basmak deniyor...:wiinkk:
Aynısını yaşarsan gözlerini arabadan ayır, virajın çıkışına bak, frenleri bırak, (videodaki durumda ve gidiş yönüne göre sola virajda olduğunu farzediyorum), sol avuç içinle sol gidonu ittirip gazı tatlı sert aç... buna kontra basmak deniyor...:wiinkk:
:cat::cat::cat::cat::rendeer: seviyorum seni be murat abi
hmmmmmmmmm
Sagolasin
Bende kontra diye bir pedal ariyorum motorda...
Simdi ayaklarim suya eriyor yavas yavas))))
Teşekkür ederim Caner, bende ne biliyorsam burdaki arkadaşlardan öğrendim zamanında.:cat:
Bir de ters kontra var, diyelimki sen böyle çılgın bir hata yapmadında karşıdan gelen araba yaptı, yani senin şeridine girdi, sende kontra ile motoru yatırdın, ve farzet viraj kısa süre sonra bitecek, motorun aheste aheste dikilmesini beklersen bu seferde viraj dışına değilde içine patlarsın.
Yine yukardaki viraj yönüne göre yorumlarsak, motoru ani şekilde dikmek için, sağ elinin avuç içiyle sağ gidonu ittireceksin, böylelikle motor hızlı bir şekilde sağa doğru dikilir, gazı açmak da motoru diker ancak bu gibi bir durumda daha hızlı viraj içersine patlamanada sebep olabilir, kontrayı refleks haline getirmeden fazla gaz oyunları yapma.
Bir diğer ani dikme yöntemide ön freni tokatlamak ama sen bunu da bir kaç yıldan önce deneme sakın.:wiinkk: