Kazaların "büyük" olarak değerlendirilebilecek olanlarının çoğunda zeminlere öncelikle avuçlarımız ve çenemiz temas ediyor, avuç neyse de çenedeki sinirler yüzünden bu bahsettiğim darbe olayı direk kişinin komaya girmesine yardımcı oluyor, bu yüzden her yerde bağrıyorlar (full face) tam kapalı kask takın diye, olayın özü bu işte...
Öte yandan ben motoruma şöyle bir ayarlama ve bakım işleminden sonra binerken hiç kask takmam, sokak aralarında motorumun sesini dinleyip geri dükkana çekiyorum sonra temizlemeye devam....
Bunun dışında caddelere çıkacak olursam da konunun önceki sayfalarında görmüş olduğunuz kaskım var işte onu tercih ediyorum benim için hayatta kalmaktan çok kullandığım araçla aramdaki uyum önemli, bu motorun tasarım çizgileri taa Harleylere, Indianlara ,Nazi almanyasının motorlarına kadar dayanır ve o dönemde insanların kafalarını nasıl korudugunu araştırıyorum, çok hoş deri kasklar var onlardan da edinmeyi düşünüyorum yakın zamanda, sizlere bir örnek göstereyim:
Che Guevara ve arkadaşı Alberto Granada'nın da tüm Latin Amerikayı motosikletleri ile keşfederlerken kafalarında sadece deri kasklar vardı...
Ben çok daha korumacıyım onların yanında...
Bu yukarıda koyduklarım onların sahip olduklarından çok daha güvenilirler...
Ama o eski dönemlerden kalma kasklara bakacak olursak şu tarz şeyler görmemiz mümkün:
Tüm bunların dışında full face siyah vizörlü siyah bir kaskta alacağım her ne kadar yukarıda bir sokak serserisi konuşması yapmış olsamda...