Bence motorunu yatır ama ehliyetsiz trafiğe çıkma.
iki defa ehliyetsiz çevirmeye girdim o zamanlar sadece B ehliyetim vardı (2006) dedim siz bana ceza yazamazsınız neden? dediler benim kemal amcam var dedim o kim dediler çıkarttım gösterdim cebimde yeşil bi resmi vardı çok beğendiler resmi aldılar beni saldılar :cherry:
Peki benim ehliyetim olsa ama ruhsat babamın üstünde olsa çevirmede yine ceza kesilir mi?
asıl olan şunu iyi bilin siz kaskınız takılı ve bir trafik cezası işlemediğiniz an ehlietiniz olsun olmasın sizi keyfi olarak kimse durduramaz . hiçbir polisin böyle bir hakkı yok . ehliyetsiz sürmeyin zaten .
ama asıl olan siz yolda giderken yeni kanuna göre hiçbir kimse sizi herhangi bir ceza işlemediğiniz an rutin işlem için durduramaz . bu tip durdurmalarda belgeleriniz tam olsa da vermeyiniz .
ehliyetisz motr kullanmanın cezası 800 hemen odeme yapılırsa 500 ytl oluyor ruhsat baskasının ustuneyse 200 milde o kişi yiyor aynu sucu 2.kez tekrarlarsan hapis cezası yani paraya donmu ve 15 gun içersinde parayı yatırman gerekio aksi taktirde zam ve hapise donuyo en sonunda...
ben yakalanmıstım ordan biliyoruuuum
ama arkadaslar kesinlikle ehliyetsiz kullanmayın kask takmamış gibi dusunun ve basına en ufak bisi geldiginde basınız ccoq agrır
ehliyetsiz kaza yaptım ve basım coq agrıdı ve hic bi hak idda edemnediiim ...
lutfen bilinçlenin ... ve burda yazdıklarımı dikkate alın ...
Arkadaslar merhaba googleda arama yapiyordum forumlarda gezdim ama benim olayim gibisi yok simdi soracagim bircok sey var arkadasim sendende alinti yapiyorum bana yardimci olursaniz cok sevinirim. simdi motorumu 2.ci el aldim noterde satisi uzerime aldim fakat trafikte onaylattirmadim 1.kez ehliyetsiz motorsiklet kullanmaktan ceza yemistim mahkemeye ciktim falan sonucta bi sekilde odedim geldi gecti sonra ehliyet kursuna yazildim ve dun direksiyon sinavina girdim kendi motorumla eve donerken cevirmede yakalandim ve durumu polis arkadaslara durumu acikladim ama onlar beni dinlemeyip maddi durumumu acikladigim halde o cezayi kestiler. Motoruda otoparka cektiler. Ehliyet icin evraklar ne zaman cikar hemen ehliyetimi almak istiyorum. ayrica direksiyon sinavindanda basarili oldugumda aciklanmisti nasil bir hak iddea edebilirim hapic cezasimi var nedir ne degildir anlamis degilim yardimlarinizi bekliyorum
Arkadaslar merhaba googleda arama yapiyordum forumlarda gezdim ama benim olayim gibisi yok simdi soracagim bircok sey var arkadasim sendende alinti yapiyorum bana yardimci olursaniz cok sevinirim. simdi motorumu 2.ci el aldim noterde satisi uzerime aldim fakat trafikte onaylattirmadim 1.kez ehliyetsiz motorsiklet kullanmaktan ceza yemistim mahkemeye ciktim falan sonucta bi sekilde odedim geldi gecti sonra ehliyet kursuna yazildim ve dun direksiyon sinavina girdim kendi motorumla eve donerken cevirmede yakalandim ve durumu polis arkadaslara durumu acikladim ama onlar beni dinlemeyip maddi durumumu acikladigim halde o cezayi kestiler. Motoruda otoparka cektiler. Ehliyet icin evraklar ne zaman cikar hemen ehliyetimi almak istiyorum. ayrica direksiyon sinavindanda basarili oldugumda aciklanmisti nasil bir hak iddea edebilirim hapic cezasimi var nedir ne degildir anlamis degilim yardimlarinizi bekliyorum
Ehliyet sinavina girmis olsaniz bile elinizde resmi bir belge ( ehliyet, sertifika ) olmadan hak iddia edemiyorsunuz. Sonuc itibariyle siz ehliyetsiz yakalanmissiniz ve buna ragmen cezaniz kesilmis. Hapis cezasi olayina gelince 1 aylik bir hapis cezasi vardir, ama bu ceza para cezasina cevriliyor. Yani atiyorum 400 tl ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yediyseniz 500 tl'de hapis cezasini para cezasina ceviriyorsunuz. Bunun size toplam maliyeti 900 tl civari oluyor. Üstelik motorunuz gecen bu süre içerisinde otoparkta yatiyor ve otoparkada para ödüyorsunuz. toplam 1000 - 1500 tl arasina patliyor size.
Bilgi icin tesekkurler soyle birsey arz etmek istiyorum simdi trafik memurlarinin kestigi turuncu renkteki kagitta karayollari trafik kanunun maddeleri 34,21 olarak altlarinda ise 34.madde= 62.2 Ytl 21.madde= 548 Ytl olarak toplamda 610 YTL yazmaktadir anladigim kadariyla 548 ytl olan ehliyetsiz arac kullanmaktan dolayi kesilen bir ucret dogrumu? peki mahkemede kesilecek olan ucret nedir?
21 Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
34 Araçların muayene süresini geçirmek
Mahkemede 1 aylık hapis cezanız para cezasına çevrilecek. Yazdığınız ceza miktarları doğru.
Mahkemede kesilecek olan ücret 1 aylik hapis cezasina karsilik olan ücrettir. Yani mahkemede aslinda sana ceza olarak 1 ay hapis cezasi verilecek, fakat bu ücret para cezasina cevrilecek, bu ücrette neredeyse trafik cezasina es deger. 600 tl civarida mahkemeden ceza kesilecek. Ayrica araç senin üzerine kayitli degilse ( motosiklet veya araba farketmez ) ruhsat sahibinede hatiri sayilir bi ceza gelicek.
21 Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
34 Araçların muayene süresini geçirmek
Mahkemede 1 aylık hapis cezanız para cezasına çevrilecek. Yazdığınız ceza miktarları doğru.
Yalnız birde madde 36'dan Yani ehliyetsiz araç kullanmaktan kesilmesi gerekiyordu. O mahkemede mi hallediliyor bilmiyorum. 260 kusur da o.