Binlerce Fransız Motorcu Protesto İçin Yollardaydı

Geçtiğimiz hafta sonunda Fransız motosiklet tutkunları, motosiklet kullanıcılarının hakları için mücadele eden FFMC (Federation Francaise des Motards en Colere - Angry French Biker Association) tarafından organize edilen protesto gösterisi için yollardaydılar.

Motosikletçiler için daha iyi ve daha güvenli yol altyapısı, azaltılmış vergiler gibi talepleri için hükümet Fransa’nın 40 şehrinde protesto edildi. Kötü hava şartlarına rağmen yalnızca Paris’te 10.000 motosiklet kullanıcısı protesto sürüşüne katıldı.

Fransa'nın diğer kentlerindeki trafikte Fransız motosiklet tutkunlarının gazabına uğradı. Bu şehirlerde de:
Lille 3.000,
Bordeaux 2.000,
Nantes 1.000,
Orleans 550,
Royan 1.000,
Toulouse 1.200, Clermont-Ferrand 1.500
sürücü olmak üzere 40 şehirde gösteriler düzenlendi.

Kaynak:Türkiye Motosiklet

Ekli dosyalar

• Kopyası-b7zaqf.jpg
    Kopyası-b7zaqf.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 6,036
Son düzenleme:
Bu dur işte bizde sadece şikayet ederiz bizde yapalım desek kimse gelmez. Sadece 29 Ekimdeki gibi toplu bir sürüş olsa sesimizi duyururuz ama herkezin çok önemli işleri çıkar kesin.

Mersin İl Temsilcisi
millet orada koyun değil ki, aslan!!!
biz de aslanız ama kuyruğu kesik cinsinden :pr::pr:

avrupada halk eğitimli, bilinçli, bizim burada hiçbiri yok maalesef, sebebi ise yanlış devletpolitikaları, insanların suçu yok..

ya bizde yapalım böle bişey dicem herkes kaçcak yok o öle olmaz falan muahlefet olcaklar bak adamlara 10.000 motor ya boru değil tabi dikkat çeker

bizlerde yapalım tüm mt illerinde normal toplantılara gezilere gelemiyorum iş ve okul yüzünden ama böle bişey olursa izmirde işi gücü bırakır gelirim motorlar yeterki yapılsın ve sitede buluşma yeri saatti yayınlansın

arkadaş... resim herşeyi anlatıyor.. adamlar.. şeritte teksıra konvoy... bizde olsa.. teker yapan.. gazlayan.. sagdan soldan geçen scooterler.. itiş kakış... protesto boyle olur.. bravo ordaki katılan tüm herkeze .. umarım amaçlarına ulaşmışlardır ..

bizim bunu gerçekleştirmek için 1000 fırın ekmek yememiz lazım

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Helal olsun adamlar yapmis.:p

böyle bir organizasyon yapılmak istense bile,gerekli izinlerin alınabileceğinden şüpheliyim,katılım olurmu,ben çok karamsar değilim katılımın olacağından eminim,ancak bu işi bir forum sitesi değilde,federasyon organize etse daha ses getireceğinden eminim,ancak bu konuda karamsarım :(

Aramızda bu günleri göreceğine inanan kaç kişi var acaba:silent::silent::silent:

Biz benzin zamlarını bile protesto etmekten aciz bir milletiz.

İşte Avrupa'yla aramızdaki farkın resmi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bunların derdi neymiş ki?Onlarda da mı hız sıırı 80 olmuş?

Ee MT ne zaman böyle bir sürüş yapacak?

birincisi, 29 ekim konvoyunda 2 kere kaza atlattım sağımdan solumdan geçen manyaklar yüzünden, önce kendimizi protesto edelim
ikincisi, fotoda görüldüğü gibi polis konvoya yardımcı oluyor, bizde olsa?

Bu motosiklet sever insanlar acaip sosyaller ...
Anında buluşup birleşiveriyorlar .... :)

Daha büyük ve görkemlilerini de bizde yaparız ....İnşallah.

Slogan da Hazır :
"Avrupa Avrupa duy egzostlarımızın sesini İşte bu Türklerin motor sesleri..."

ben şahsen adanada üyesi olduğum seyyahriders motor kulübüme bu konuda çok güveniyorum,övünmek gibi olmasın ama bizde biçok etkinlik ve gösteri yaptık vede öyle sağdan soldan hızlı geçen lastik yakan işte sizlerinde dediğiniz gibi olumsuz eğitimsiz davranışlar sergileyen kendini motorcu sanan kişileri aramıza almayı bırakın onlara selam bile vermiyoruz,sonuç olarak belki şuan adana binlerce kişi değiliz ama diğer arkadaşların dediklerine katılmıyorum,Ülkemizdede fransızlar gibi eğitimli insanlar var hatta burda bu konuda eleştiri yazıp bu konulardan yakınan arkadaşlarında fransızlardan daha eğitimsiz olduğunu düşünmüyorum...

Bizde saçma sapan nedenlerle arkadaşlarımızı kaybediyoruz...
Bence bu konuları gündeme taşımamız için bizim de etkileyici bir etkinlik yapmamız lazım. Mesela İstanbul - İzmir gibi büyük şehirlerden Ankaraya gidiş ne güzel olur. Yol üstündeki şehirlerden de katılım olur. Veya büyük bir alanda toplanıp toplu boğaz geçişi yapılabilir... Düşünsenize tüm boğaz köprüsü motorlarla örülü, iki yönde!!!

Diğer bir taraftan;

birincisi, 29 ekim konvoyunda 2 kere kaza atlattım sağımdan solumdan geçen manyaklar yüzünden, önce kendimizi protesto edelim
ikincisi, fotoda görüldüğü gibi polis konvoya yardımcı oluyor, bizde olsa?

'da çok haklı. Biz böyle birşey yapsak kendi aramızdaki .avuklar yüzünden protesto yapalım derken kaza yaparız..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar