arkadaşlar bir kaç sorum var
1. 2004 modeller yani kataliktik siz olanlar dahamı çok yakıyor? (mantıken öyle olmalı)
2. en iyi aydınlatma yuvarlak parabol fardamı? yoksa aynalı şeffaf kare fardamı? (2009 halogenler hariç)
3. son zamlardan sonra 1 depo kaça doluyor, stabil bir ybr ortalama 1 depo ile kaç km gidiyor? (ben tam hatırlamıyorum yaklaşık 400 olması lazım)
4.bozulmuş gösterge ışıkları kolay değiştirilebiliyormu?
5.halen piyasada orj. parçası varmı? (yan sanayi olarak hepsi var)
kendi ybr tecrübem şunlar;
ilk kez bir ybr kullanıyordum
108bin km devirmiş bir ybr, motoru bilerek yazğsız bırakılmış ve yan sanayi parçalarla yeteneksiz bir usta tarafından toplanmış, motoru resmen çamaşır makinası gibi çalışan bir ybr düşünün, ama motor her koşulda taş gibiydi motordan iğrenç sesler gelsede asla bozulmuyordu..
fakat diğer daha yeni olan ybr ye
(diğer arkadaşın kullandığı
) bindiğim zaman sanki bu ybr 20kg daha hafif ve pire gibi sessiz ve titreşimsizdi resmen şok olmuştum bu eski ybr nin beni acayip yorduğu bana işkence yaptığının farkına ozaman vardım!
(eski ybr 2007 yeni 2008 modeldi
) yeni ybr de ne titreşim vardı ne ses sanki yolda tüy gibi kayıyordu,
(bide 30bin den fazlaydı km si
) fakat iki motor arasında sürat farkı pek yoktu hemen hemen aynı hızı yapıyorlardı ama birisi tireşim ,hakimiyet zorluğu hantallığıyla beni çok yoruyordu..
böyle bir ybr anım var o hantal motorla yaklaşık 5 - 6 bin km yaptım şimdi alacağım ybr nin
böyle olmasını istemiyorum
ilk bindiğimde ybr bana çok kötü hantal ve anlamsız gelmişti neyseki diğerine binip gerçeği anladım
yarın bu motora bakacağım inş kafama yatar