adaletten bir beklentim kalmadığı için davamdan vazgeçeceğim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
tuyra,
bakın ben şeriatı felan savunmuyorum. herkese adil davranılmalı. isteyen istedigini başkasına zarar vermeden (başkasının haklarına, özgürlügüne tecavüz etmeden) yapabilmeli.

ama şeriat ile ilgili örnek ister gibi yazmışsınız. şeriatın neredeyse tam anlamıyla uygulandıgı yer komşumuz Iran değil mi? (Arabistan'ı felan karıştırmayın oralarda keyfe keder bir şeyler yapıyorlar)
Iran ile Turkiye'nin durumunu karşılaştırın. hangi ülke daha çok gelişmiş. hangisi geri kalmış.
tekrar söylüyorum ben şeriatı felan savunmuyorum.

hayır ikisindede tam uygulanmıyor şeriat en düzgün uygulayan bir ülke yok diye bilirim herkez kendine göre bir kural uyguluyor öyle gidiyor birtek malezyayı bilmiyorum nasıl yonetildigini ama en adil uygulayan millet osmanlı imiş ama şimdi bana hemen son 200 yılı ötnek göstermeyin sakın :cat:

Böyle giderse bu topiğe Ergenekon damgası vurulur dikkat edin heee generaller bile içerde
özel yetkili savcı gelir alır allah muhafaza hukuk devletiyiz yaa :silent::silent::silent:

Biri demis ki, 'Ben Mevlana degilim, kusursuz olda gel'
amaa iste, bunu soyleyebilmek icinde kusursuz olmak gerekmez mi?
Ben kendimde bir takim kusurlar bulabiliyorsam, ki (buluyorum ve kimse kusursuz degildir) ve bu kusurlarimi, dostlarimin
arkadaslarimin bagislamasini ya da beni seviyorlarsa, ama gercekten seviyorlarsa, var olan kusurlarimi
duzeltmem icin beni uyarmalarini isterim.... Devamını Gör
Simdi sevildiginden emin olan birine (kelek yapmis olsa bile) kuyuya inmesi icin ip uzatsam ve o ipi kessem, ya da
dedigin gibi alip onu uzattigim merdivenle (sevgimle) bulutlara cikarsam, sonra da yok ya bu bana kelek yapti
deyip poposuna indirdigim bi tekmeyle dogru asagiya atsam ne farkim kalir ondan?
Kibarca merdiveni bir asagidaki buluta uzatir, 'buyur, burasi sana biraz yuksek geldi' derim, ve onun orda durup dusunmesini saglarim ki,
benden sonra ona deger verenlere ayni kelekligi yapmasin.
Sevgi varsa eger, ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsinlar var olan sevgi bitmez sadece boyut degistirir, (bir alttaki buluta inmek gibi)
Sonrasi zaten kanatsiz melek olsa da, gonlundeki eski yerini alamaz.
Cunku artik o sevgi bir asagi boyuta gecmistir, sende merdiveni zaten cekmissindir.
Biliyorsun ben balik burcuyum, bir tarafim kendini akintiya birakirken bir tarafimda tam ters yone yuzmeye cabalar.
O nedenle tamamen kaybetmek yerine gonlumde bir baska boyutta da olsa var olmalarini isterim.
Hem bilirsin Sems asigiyim ben;) kisaca mevlana gibi, 'Gel, ne olursan ol, yine gel' felsefem degil, yasam tarzim olmus.

paylaşmak istedim dostlar:rendeer:

Biri demis ki, 'Ben Mevlana degilim, kusursuz olda gel'
amaa iste, bunu soyleyebilmek icinde kusursuz olmak gerekmez mi?
Ben kendimde bir takim kusurlar bulabiliyorsam, ki (buluyorum ve kimse kusursuz degildir) ve bu kusurlarimi, dostlarimin
arkadaslarimin bagislamasini ya da beni seviyorlarsa, ama gercekten seviyorlarsa, var olan kusurlarimi
duzeltmem icin beni uyarmalarini isterim.... Devamını Gör
Simdi sevildiginden emin olan birine (kelek yapmis olsa bile) kuyuya inmesi icin ip uzatsam ve o ipi kessem, ya da
dedigin gibi alip onu uzattigim merdivenle (sevgimle) bulutlara cikarsam, sonra da yok ya bu bana kelek yapti
deyip poposuna indirdigim bi tekmeyle dogru asagiya atsam ne farkim kalir ondan?
Kibarca merdiveni bir asagidaki buluta uzatir, 'buyur, burasi sana biraz yuksek geldi' derim, ve onun orda durup dusunmesini saglarim ki,
benden sonra ona deger verenlere ayni kelekligi yapmasin.
Sevgi varsa eger, ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsinlar var olan sevgi bitmez sadece boyut degistirir, (bir alttaki buluta inmek gibi)
Sonrasi zaten kanatsiz melek olsa da, gonlundeki eski yerini alamaz.
Cunku artik o sevgi bir asagi boyuta gecmistir, sende merdiveni zaten cekmissindir.
Biliyorsun ben balik burcuyum, bir tarafim kendini akintiya birakirken bir tarafimda tam ters yone yuzmeye cabalar.
O nedenle tamamen kaybetmek yerine gonlumde bir baska boyutta da olsa var olmalarini isterim.
Hem bilirsin Sems asigiyim ben;) kisaca mevlana gibi, 'Gel, ne olursan ol, yine gel' felsefem degil, yasam tarzim olmus.

paylaşmak istedim dostlar:rendeer:

Hayırdır :bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

Halis abi önden buyııııır derken Erhanı önden kestirecen heee :cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan

Onun tek yapabilecegi birşey varda benim soylemeye dilim varmıyor :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

CERRAHI, avkan65, forrap, darkeagle+, arslanfb, draggy, hanedan12+, chopperrider, xph, Eyong, Ante, Nemrut+, tuyra, Sergeant, ELINT, dagulapeyi, m.şanveren, euro79, pampi

3 mod birden toplandı olaya bak :)

Hayırdır :bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

Onun tek yapabilecegi birşey varda benim soylemeye dilim varmıyor :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

CERRAHI, avkan65, forrap, darkeagle+, arslanfb, draggy, hanedan12+, chopperrider, xph, Eyong, Ante, Nemrut+, tuyra, Sergeant, ELINT, dagulapeyi, m.şanveren, euro79, pampi

3 mod birden toplandı olaya bak :)

hayır hayır merak etme her şey yolunda canım benim :rendeer:

Şeriat Şeriat diyorsunuz da ...

Şeriatın kelime anlamı bugünün türkçesi ile nedir. ?

halis
abi bilhassa altını çizdim "neredeyse tam anlamıyla" diyerek. neredeyse dedim bak. tamı tamına tam anlamıyla demedim ki, güzel abim :cat:

Daha öncede yazdım bir mod, kendi siyasi görüşünü empoze etmeye kalkarsa orada kıyamet kopar... Yeni osmanlıcılardan, komünistlerden, kemalistlerden, radikal dincilerden, liberallerden yorumlar alırsınız; hatta biri abartıp anti semitizim gibi direkt ırksal olaylara girmiş... Sayın mod bu sizin ilk hatanız değil, bilerek yazmadım diyorsunuz ama direkt olarak yazıyorsanız, bu sizin düşünmeden yazdığınızı veya kasıtlı davrandığınızı gösterir; imza konusunda bile sizinle takıştık, hiç aklıma gelmediği halde size inat alttaki imzamı, siyasi görüşlü imza yaptım... Biraz dikkat, hassasiyetlere özellikle daha da dikkat, burası bir motosiklet sitesi, siyaseti ne kadar sokarsanız ortalık karışır, Türk toplumunun hepsi aynı görüşte değil, olmakta zorunda değil...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
seçimde sadece iktidar partisi değişir,bu kafaları değiştirmek lazım asıl,mağdurken savcıdan hakimden fırça yemek çok acı verici doğrusu,resmen mağduru suçluyorlar,,Nasreddin Hoca hesabı hırsızın hiç mi suçu yok bre kardeşim:pr: :pr: :pr: :farao: :farao: :farao:

Tamam yahu kızmayın, kominizme görede cezalandırabiliriz.

Onada kabulüm, Çin'in cezalandırma şekli mesela. (Şu anda kominizmle yönetilen başka ülke gelmedi aklıma)

Ha birde bir not, budizme göre cezalandırak deseydim kimse tepki vermezdi. Amma tuhaf milletiz yahu :mrgreen:

:cat::cat::cat::cat::cat:

GKN

Hakan abi hayırlısı olsun ne diyelim, öteki dünyada alırsın hakkını.. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar